Home 3 October/Leids Ontzet Wordt het nummer “Leidsch Ontzet 15 toen” de nieuwe Leidse 3 oktoberhit

Wordt het nummer “Leidsch Ontzet 15 toen” de nieuwe Leidse 3 oktoberhit

door Emile van Aelst

Gisteravond heb ik een gedeelte van de opnames mee mogen maken van misschien wel de nieuwste Leidse 3 oktober hit. Nadat in 1983 Rubberen Robbie het nummer ‘1, 2, 3 Oktober’ uitbracht is  dit nummer tot vandaag de dag de grote 3 oktober hit. De laatste jaren zijn er nog een aantal sterke 3 oktober nummers bij gekomen zoals “Het is weer 3 oktober”van De Slechte Band en vorig jaar scoorde de band O Nine erg goed met hun nummer ‘3 Oktober, ik hou ontzettend van jou’. Ik denk dat ik gisteravond aan de wieg heb gestaan van weer een onvervalste 3 oktober meezinger.

In StudiOjo in Wateringen wordt deze week de laatste hand gelegd aan het nummer ‘Leidsch Ontzet van 15 toen’ . Het nummer is geschreven door Hugo Choufour en het refrein wordt meegezongen door de zangeressen Bianca Choufour en Jacqueline de Groot.

Gisteravond werd door de zangeressen het refrein ingezongen.

Binnen een paar seconden wist ik dat ik het refrein en het nummer niet meer ging vergeten. Erger nog terwijl ik dit schrijf speelt het nummer nog in mijn hoofd. Technicus Mario Walzberg liet het de dames keer op keer opnieuw inzingen.

Dat ik het refrein niet meer uit mijn hoofd krijg is geen reclamepraatje, sterker nog ik durf te beweren dat iedereen van ongeveer 45 en ouder die het refrein hoort in het filmpje onderaan dit artikel hetzelfde heeft.

Hugo merkte direct dat ik het kende en ik begon dan ook automatisch het origineel mee te zingen. Aan het eind van de avond was dat er uit en zong ik feilloos de nieuwe versie mee.

Ik zal even duidelijker zijn. In 1983 werd de Leidse jongensband The Shorts internationaal bekend met het nummer ‘Comment Ça Va’. Het was in 1983 de bestverkochte single van Nederland. De single werd vertaald in het Engels, Spaans, Duits en Chinees en in verschillende landen uitgebracht. In totaal werden er meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht. In 1983 werden The Shorts, Eddy de Heer en Jack de Nijs voor hun internationale succes van Comment ça va bekroond voor de Conamus Exportprijs. Wie het nu nog niet weet klik even op deze link en het nummer zit weer voor weken in je hoofd 🙂  Ik keek even verder op you tube en kwam het nummer in het Frans, Duits en Engels tegen en zal best nog in meer talen te vinden zijn 🙂 .

Hugo maakte er een nieuwe Leidse 3 oktober tekst bij en hoopt dat het een klapper gaat worden.

Tussen de opnames door even een kopje koffie in de prachtige Mexicaanse tuin van StudiOjo.

Al snel kwamen de verhalen over de Shorts, het Hazes koor van Hugo, de feesten in zijn café de Vriendschap en nog meer gezelligheid over tafel.

Het werd al snel heel gezellig.

Maar er moest ook nog gewerkt worden. Oh jeeeee we moeten het refrein nog een keer inzingen.

Ik liet ze lekker hun gang gaan en heb ze niet meer gestoord.

Het nummer gaat op dinsdagavond 10 september in het programma van Robbert Beurse in première op Sleutelstad FM. Vanaf dat moment is de CD ook te downloaden. Daar wordt dan ook bekend gemaakt naar welk goed kinderdoel de volledige opbrengst van de CD gaat. In het filmpje hieronder een paar flitsen van het inzingen van het refrein. MAAAAAR pas op, ik heb je gewaarschuwd dat het voorlopig niet meer uit je hoofd gaat, dus niet bij mij komen klagen 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 30 augustus 2019 - 6:28

Ik vrees dat het dit voor mij niet gaat worden…

Reply
די מריו 30 augustus 2019 - 7:04

Het begint bijna op carnaval te lijken… en dan haak ik af.

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 30 augustus 2019 - 18:33

De melodie ken ik natuurlijk inderdaad, bedankt, nou zit het in mijn kop!

Reply
diana418487227 30 augustus 2019 - 18:44

ik denkt niet dat dit nummer het gaat worden!

Reply
Nicky 1 september 2019 - 14:13

Hahaha! Met een meter bier achter je kiezen is het vast heel leuk!

Reply

Plaats een reactie