Home 3 October/Leids Ontzet He begint te kriebelen, nog 41 dagen tot het Feest der Feesten

He begint te kriebelen, nog 41 dagen tot het Feest der Feesten

door Emile van Aelst

Mensen buiten Leiden snappen er weinig van, maar bij echte Leidenaren begint het direct na de vakanties te kriebelen. Het 3 Octobergevoel hebben we het hele jaar, maar zodra het programmaboekje van de 3 October Vereeniging op de deurmat ligt dan gaat het echt beginnen.

Met ruim 14.000 leden is de 3 October Vereeniging de grootste vereniging van Leiden en misschien wel Nederland. Eigenlijk zou elke echte Leidenaar lid moeten zijn, voor die € 7,50 per jaar hoef je het niet te laten. Als lid krijg je ook nog eens een kaart voor de grote Hutspotmaaltijd plus een drankje ( en dit jaar een ecoglas ) , kaart voor de Seniorenvoorstelling en het 3 October Live in Concert in de Stadsgehoorzaal.

De komende weken komt Leiden helemaal in het teken van 3 October en ga je steeds meer merken dat het Feest der Feesten er aan komt. We vinden het zelfs al mooi als de eerste borden met Binnenstad gestremd aan de toegangswegen van de stad staan. Het zal een beetje Leidenaar dan ook niet verbazen, dat dit spandoek bij Theehuis de Leidse Hout ook al zorgt voor veel leuke en enthousiaste gesprekken op het terras.

Ook dit jaar zullen de Rijnsons weer honderden Leidenaren een voorproefje van het Feest der Feesten geven op de Pre 3 Oktoberparty .

De komende weken ga ik uiteraard voorzichtig aftrappen met artikelen over alles wat er al gaat gebeuren in de aanloop naar 3 oktober. De opening van het Servicepunt in de Stadsgehoorzaal op 31 augustus, de Intocht van de Geuzen en inschrijving voor Haring & Wittebrood op 16 september en ga zo maar door.

Ach ja je kan niet vroeg genoeg beginnen met 3 October.

Over 45 dagen praten we er weer maanden over na, om dan weer eind augustus opnieuw de kriebels te krijgen 🙂

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 24 augustus 2019 - 7:33

Ik zie het hier al jaren verschijnen op je blog. Ik begin het te begrijpen, maar het kriebelt nog niet 😉

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 24 augustus 2019 - 7:40

Ik hoop dat jullie een beetje geluk met het weer hebben, Dat hoort er wel bij.

Reply
rietepietz 24 augustus 2019 - 21:58

Wil je nou eens stoppen met het jaar er in snel tempo doorheen te jagen?

Reply
Nicky 25 augustus 2019 - 23:25

Ik weet nog wel dat Mich een tikkeltje verbaasd was tijdens haar eerste Leidse studiejaar omdat alles dicht was. En nu bedenk ik me ineens hoe grappig het is dat jij haar via logjes hebt ‘leren kennen’ als elfjarige en dat ze later in Leiden ging studeren. Het voelde op een of andere manier wel veilig. In geval van calamiteiten had ik jou in kunnen schakelen 🙂

Reply
Hans K 26 augustus 2019 - 16:02

Bij mij is het al geen kriebelen meer hoor. HET JEUKT BEHOORLIJK

Reply

Plaats een reactie