Home Natuur Duizenden mensen genoten in bloemenveiling Royal FloraHolland van afgelaste Flower Parade Rijnsburg 2019

Duizenden mensen genoten in bloemenveiling Royal FloraHolland van afgelaste Flower Parade Rijnsburg 2019

door Emile van Aelst

Voor het eerst in haar 74 jarige geschiedenis is de Flower Parade Rijnsburg vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast. Met windkracht 8 en windstoten boven de 100 km was het onverantwoord de Flower Parade door te laten gaan. Gelukkig kon de organisatie uitwijken naar de een van de hallen van de Royal FloraHolland, zodat het publiek toch nog naar de Parade kon kijken. Bij de ingang werden de bezoekers welkom geheten door de Bloemenmeisjes, die normaal voor de Parade uitlopen.

Op alle praalwagens zaten de figuranten net zoals ze normaal gesproken zouden zitten op hun tocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Alsof ze door de streek trokken zei dit aanstaand echtpaar wel 100 keer JA tegen elkaar op de praalwagen van de gemeente Katwijk die een huwelijks voltrekking als thema had.

Het was natuurlijk in en in triest dat de Parade moest worden afgelast en voor medewerkers en organisatie een enorme domper.

Knap dat de organisatie niet de kop liet hangen, maar in allerijl een alternatief zocht en vond. Het verhaal dat de Parade afgelast was ging via de social media als een lopend vuurtje en ook het alternatief om de Parade te bekijken in de hal van Royal Flora Holland werd massaal gedeeld.

Op de praalwagens zaten de figuranten en de bandjes en artiesten die in de Parade zouden optreden waren ook allemaal te horen en zien.

Het is natuurlijk wel erg jammer dat er nu zeker weten minder gulle giften van het publiek binnenkwamen dan normaal.

De speakers van de Bietskar deden toch hun uiterste best het publiek over te halen een kleine donatie te geven.

Het liefst zie je de Parade natuurlijk op straat, maar gezien de omstandigheden was dit een mooi alternatief.

 De figuranten deden echt erg hun best er alsnog een feestje van te maken en de praalwagens tot hun recht te laten komen.

Op de wagen van Rembrandt zag het er ook prachtig uit.

En niet alleen Rembrandt schilderde, hij had een aantal vrienden meegenomen, volgens mij was dit Frans van Mieris of Jan Lievens 🙂

Het is natuurlijk een bizar idee, binnen strandplezier en buiten windkracht 8.

Je hoeft geen bloemen te kopen. Ik loop toevallig in de buurt van bloemen, ik neem wel een bloemetje mee naar huis 🙂

Het was ondanks alles toch een mooi bloemenfeestje en tja, wie verwacht dit weer in augustus. In het filmpje/fotoslideshow een aantal sfeerbeelden van deze “indoor” Flower Parade Rijnsburg 2019.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 11 augustus 2019 - 10:11

Ik vind het er allemaal maar een beetje verloren bijstaan… Zoveel werk en dan niet kunnen trekken. Dat moet ergens toch pijn hebben gedaan bij de deelnemers.

Reply
rietepietz 11 augustus 2019 - 15:44

Gelukkig toch niet helemáál voor niets geweest al dat werk! Een mooie oplossing om er toch nog veel mensen van te kunnen laten genieten.

Reply
די מריו 11 augustus 2019 - 21:34

Toch nog een oplossing, goed gedaan. Het is niet geweldig, maar wel beter dan niets natuurlijk.

Love as Always
Di Mario

Reply
Nicky 14 augustus 2019 - 13:19

Mooi dat er zoveel belangstelling was. Is al dat werk niet voor niets geweest. Maar jammer is het wel.

Reply

Plaats een reactie