Home Overig Kunt u mij de weg naar Hameln vertellen

Kunt u mij de weg naar Hameln vertellen

door Emile van Aelst

In de tijd van de tv serie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen’ was er duidelijk nog geen navigatie, anders had de tv serie met Rob de Nijs nooit zo lang geduurd. Morgenochtend vertrek ik richting Duitsland om even bij te tanken, alhoewel zo veel scheelt de benzine ook weer niet dacht ik 🙁  Na een uurtje of 4 rijden hoop ik ongeveer hier terecht te komen.

Om precies te zijn in Friedrichshagen, een heel klein dorpje in midden Duitsland.

Ik kan zelfs nog preciezer zijn, als het goed is staat hier aan de rand van het bos mijn bed de komende tijd.

Maar wat heeft het nu met Hameln te maken zal je denken, heel simpel Hamelm ligt er vlak naast.

Nu wil het verhaal dat er ooit iemand alle ratten in Hameln gevangen heeft en toen de gemeente hem niet wilde betalen heeft hij alle kinderen ontvoerd. Er schijnen onder andere een Rattenvangerhal, museum en restaurants te zijn.

Typisch Duitse grundlichkeit, elke zondag komt de rattenvanger nog even terug, om zijn werk bij te houden denk ik.

Ik hoop alleen wel dat hij die K..( 3 letterwoord) kinderen niet bij mij in het bos verstopt heeft. Want dat zit ik in mijn vakantie opgescheept met al die kinderen en nog erger Rob de Nijs 🙂

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 24 juli 2019 - 7:15

Haha, op die laatste foto zitten heel wat ratten bij elkaar, het werkt dus nog steeds… Ik zou maar uitkijken daar.

Reply
די מריו 24 juli 2019 - 8:53

Geniet van je vakantie… Ik vond de rattenvanger ooit in Israël. Misschien moet je daar de volgende keer ook maar eens heen. 😉

Love As always
Di Mario

Reply
Marja 24 juli 2019 - 11:13

Jaren geleden gezien daar maar toen was het gelukkig niet zo druk als op jouw foto, veel plezier 😎

Reply
Hans 24 juli 2019 - 13:42

Nou zeker ken ik de tv serie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen’ nog.
Als zendamateur heb ik via de 2 meter band nog contact met Hamelen gehad en kreeg een mooie QSO kaart met de rattenvanger.
Wens je een goede vakantie Emile. Hans

Reply
rietepietz 24 juli 2019 - 16:29

Dan wens ik je een heerlijke vakantie! Lijkt me een omgeving waar dat wel gaat lukken.

Reply
Nicky 26 juli 2019 - 15:52

Heel veel plezier! Geniet ervan!

Reply
Geuzenpartij! 26 juli 2019 - 23:25

Ik ben ooit eens op de terugweg vanuit Kopenhagen en vanuit Berlijn twee keer in Rinteln terechtgekomen, maar het is er helaas beide keren niet van gekomen om effe door te reizen naar Hamelen. Misschien zal ik ooit de weg nog eens vinden… Prettige vakantie Glibber!

Reply

Plaats een reactie