Home Sport Uniek fotoboek gepresenteerd op receptie 100 jarige Ren- en Tourvereniging Swift

Uniek fotoboek gepresenteerd op receptie 100 jarige Ren- en Tourvereniging Swift

door Emile van Aelst

Precies op de dag dat 100 jaar geleden de vereniging werd opgericht, hield Ren-en Tourvereniging Swift haar jubileumreceptie.

Veel voormalig wielerkampioenen zijn ooit bij Swift begonnen, zoals bijvoorbeeld Joop Zoetemelk, Gerben Karstens en Jan van Amsterdam.

Direct na het openen van het Zangfietspad liep de onlangs mooi opgeknapte kantine van Swift vol met leden en oud-leden  voor de receptie en de presentatie van het fotoboek.

Bij een feestje hoort natuurlijk passend gebak.

Het was natuurlijk een hartelijk weerzien tussen veel oud-leden zoals hier Wim van Duivenbode en Gerben Karstens.

Maar ook grote wielrenners als Ton van der Kaaij en Jan van Amsterdam waren aanwezig. Joop Zoetemelk moest helaas wegens verplichtingen bij de Tour de France verstek laten gaan.

Als er iets op wielergebied gepresenteerd moet worden dan kan je natuurlijk in Leiden niet heen om Wim van Duivenbode, wielerfanaat, oud journalist en de man die samen met Joop Riethoven de start van de Tour de France in 1978 naar Leiden haalde. Wim woont tegenwoordig in Limburg en is daar nog steeds actief betrokken bij het wielrennen.

Gerrit Kransse is een actief lid en vrijwilliger bij Swift. Jarenlang heeft hij gewerkt aan een uniek fotoboek, dat tijdens de receptie gepresenteerd werd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan journalist Pieter Evelein.

Pieter Evelein is in het verleden voorzitter geweest en heeft destijds zo’n indruk op Gerrit Kransse gemaakt dat hij hem graag het eerste exemplaar wilde overhandigen.

Het tweede exemplaar was voor Willem Duivenbode zelf, die direct opmerkte ‘zo dan ben ik niet voor niets naar Leiden gekomen ‘ 🙂

Voor Gerrit Kransse was er ook een verrassing. Voorzitter Frans van Rijn benoemde Gerrit, nog voor het jaar voorbij is, tot vrijwilliger van het jaar. Het was zelfs al op het nieuwe wandbord gezet.

Gerben Karstens, voor wielerfanaten beter bekend als De Karst of de clown van het peloton wilde ook graag iets zeggen.

Hij haalde een aantal mooie wielerverhalen uit het verleden op.

In zijn boek staan de mooiste wielerverhalen die je je in kan denken. Dan bedoel ik niet over doping en dat soort ellende, maar wat er allemaal voor geintjes en onschuldig bedrog er in de Tour en andere wedstrijden geflikt werd vroeger.

Uiteraard kwam ook Paul Dirkse,  wethouder Sport,  feliciteren en had ook genoten van de verhalen van de Karst.

In november presenteert en organiseert Wim van Duivenbode een grote wielerreünie bij Swift, waar ook Joop Zoetemelk bij aanwezig zal zijn. Zodra er meer bekend is brengt hij iedereen op de hoogte:-) In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van de receptie.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

rietepietz 20 juli 2019 - 16:49

Mooi gepland zo tijdens de tour de France.

Reply
Sjoerd 20 juli 2019 - 21:58

Heerlijk toch, zo’n vereniging in de buurt…

Reply
די מריו 20 juli 2019 - 22:46

dat zijn de verenigingen en de mensen die in je stad wil hebben.

Love As always
Di Mario

Reply
Nicky 26 juli 2019 - 15:39

Hartstikke leuk! Mooi boek en een mooie presentatie.

Reply

Plaats een reactie