Home Musea in Leiden Presentatie over Maanlanding 20 Juli 1969, themaweekend en workshops in Rijksmuseum Boerhaave

Presentatie over Maanlanding 20 Juli 1969, themaweekend en workshops in Rijksmuseum Boerhaave

door Emile van Aelst

Vanmiddag werd door de kinderen van de Weekendklas van JES Rijnland een presentatie over de maanlanding geopend in Rijksmuseum Boerhaave. Sinds september 2018 is de Weekendklas gevestigd in Rijksmuseum Boerhaave, de leerlingen volgen er onder andere workshops en doen educatieve spellen. De afgelopen tijd hebben zij samen met de conservatoren gewerkt aan deze presentatie over de maanlanding.

Directeur Amito Haarhuis heette de kinderen en begeleiders welkom en was trots dat de kinderen en zijn medewerkers zo’n mooie presentatie hadden bedacht en uitgewerkt.

De kinderen hadden aangegeven wat er in de presentatie moest zitten.  Directeur Amito Haarhuis vertelde hoe de presentatie uiteindelijk tot stand is gekomen.

Op het schermpje in het midden zijn beelden van de start van de Apollo en de eerste stap op de maan te zien. De astronauten hebben destijds een paar stukjes maansteen mee terug genomen naar de aarde. Een van die stukjes werd aangeboden aan voormalig Koningin Juliana en behoort nu tot de collectie van Rijksmuseum Boerhaave. Dit stukje maansteen mocht natuurlijk niet ontbreken in de presentatie, ook staat er een stukje van de Nederlandse vlag op die destijds op de maan geweest is. Directeur Amito Haarhuis wees het maansteentje en de vlag aan.

Met een druk op de knop startte hij het filmpje en konden de kinderen zien hoe dat eruit zag.

Hierna kregen alle kinderen een schaar om gezamenlijk het lint door te knippen.

Komend weekend is er een themaweekend over de maanlanding met onder andere rondleidingen en workshops. Als klap op de vuurpijl is er een familielezing door Govert Schilling, bekend van de tv-serie ‘Govert naar de grenzen van het heelal’.

Alle bezoekers kunnen natuurlijk een selfie maken met zichzelf als astronaut.

Het komend weekend is tevens de aftrap van de zomeractiviteiten, waarbij kinderen elke dag op avontuur kunnen door het museum. Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Knutsel je eigen skelet in elkaar of maak je eigen fabeldier. Ga het museum in met een ware dokterstas of ontdek hoe leuk wiskunde is in de familietentoonstelling.

Kortom je mag Rijksmuseum Boerhaave niet missen deze zomervakantie.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 19 juli 2019 - 0:08

Leuk, kinderen gaan graag leren en vermaken. Dat kan prima samen.

love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 19 juli 2019 - 6:43

Ze doen het goed, mijn museum…

Reply
rietepietz 19 juli 2019 - 12:49

Een foto in zo.n pak is leuk natuurlijk, moet er niet aan dénken om echt in zo’n pak naar de maan afgeschoten te worden.

Reply
Nicky 26 juli 2019 - 15:28

Leuk voor die kinderen. Ik heb er helemaal niks mee, met ruimtevaart en raketjes en de maanlanding. Frank vindt het allemaal prachtig. Misschien is het toch een jongensding 😉

Reply

Plaats een reactie