Home Leiden Opbouw Werfpop 2019 is begonnen

Opbouw Werfpop 2019 is begonnen

door Emile van Aelst

Zondag 14 juli is het 38e Werfpopfestival. Dit festival ooit in het Van der Werfpark begonnen met een paar honderd toeschouwers is uitgegroeid tot een van de grootste gratis festivals in Nederland. Dinsdag werd begonnen met de opbouw en zag het terrein er nog leeg uit.

Dat is natuurlijk zondag wel anders, dan ziet het er ongeveer zo uit.

Als het mogelijk is ga ik zondag weer eens proberen mijn hoogtevrees te overwinnen, want deze foto is alweer uit 2016. Als het niet kan ben ik ook best wel blij 🙂

Er wordt druk gewerkt in het park en leveranciers beginnen af en aan te rijden, containers, tenten, dranghekken en natuurlijk toiletten. In 3 dagen tijd wordt hier een heel festivaldorp uit de grond gestampt.

Door de jarenlange ervaring zie je direct al het verschil in organisatie en opbouw. Andere gebruikers van het park dachten nog wel eens te kunnen bezuinigen op rijplaten en huurden goedkope dunne kunststofplaatjes. Met een beetje regen schoven ze alle kanten uit met alle gevolgen van dien voor de grasmat. Werfpop gebruikt alleen echte stalen rijplaten die geen centimeter kunnen verschuiven. en dat begint al bij de leveranciers- en artiesteningang.

De paden waar vrachtwagens en heftrucks overheen moeten zijn ook afgedekt.

Zelfs de zijpaden waar alleen zo nu en dan een heftruck overheen moet hebben voor de zekerheid een paar rijplaten.

Tip voor hondeneigenaren, laat vanaf donderdag even een paar dagen je hond ergens anders uit of houd je hond aan de lijn.

Vandaag zag het er een stuk triester uit met die regen.

Regen of geen regen, blijven lachen en doorgaan want podium 1 moet morgen overeind.

Gaat allemaal goed komen voor zondag.

Het programma ziet er weer goed uit dit jaar met acts waar verschillende soorten muziekliefhebbers zich goed in kunnen vinden.

Het wordt mooi festivalweer, dus wie weet tot zondag op Werfpop.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 juli 2019 - 7:01

Ik beloof niets, maar ik zal de het eens onder aandacht brengen van de cheffin. Maar volgens mij had ze al iets op de agenda staan.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 11 juli 2019 - 9:09

Ik hoop dat het een beetje weer wordt.

Reply
realjager 11 juli 2019 - 11:32

Wij gaan naar Bospop dit weekend maar dit wordt ook gezellig.

Reply
rietepietz 11 juli 2019 - 13:32

Nee ik weet wel zeker dat je mij niet tegenkomt, dit soort grote evenementen zijn minder mijn ding, ooit vroeger een keer in Den Haag even bij parkpop gaan kijken maar dat had ik snel gezien, jij hebt niets met hoogtes, ik niet met menigtes.

Reply
Nicky 14 juli 2019 - 11:21

Wat komt er altijd een hoop bij kijken, hè. Maar het wordt vast super.

Reply

Plaats een reactie