Home Overig De humor ligt op straat en lachgaspeuters in opkomst

De humor ligt op straat en lachgaspeuters in opkomst

door Emile van Aelst

Ik kan mij nog herinneren toen ik als vrijwilliger/bestuurslid in het buurthuis werkte, de term randgroepjongeren werd uitgevonden en te pas en te onpas werd gebruikt. Omdat wij ook nog wel eens moeilijke peuters op de peuterspeelzaal hadden werd al snel als geintje de term randgroeppeuters gebruikt. En trokken wij dat door naar randgroepbejaarden, schoonmoeders, werkgevers etc etc . Ik moest daar opeens aan terugdenken toen ik afgelopen week langs een speeltuintje in de buurt liep.

Dagelijks horen en lezen we over het gebruik van lachgas door jongeren. Ik sta er dan ook niet meer van te kijken als er op de parkeerplaats lachgasballonnetjes of capsules liggen.

Het viel mij eerst niet op maar omdat Happy, die ook wel van een geintje houdt, er bleef snuffelen viel mijn oog er op.

Ik stond toch even vreemd te kijken toen het hele speeltuintje vol met ballonnetjes lag, terwijl ik er nooit jongeren zie. In een flits ging het door mij heen, het zullen wel lachgaspeuters zijn.

Jammer genoeg geen foto’s van het hele speeltuintje gemaakt, maar het lag van voor tot achteren vol. Op zich boeit het me allemaal niet, alleen vraag ik mij af waarom ruim je het niet even op. Wij liepen ons vroeger als hippie het lazerus te zeulen met die waterpijpen en nu hoeven ze alleen maar een ballonnetje in hun zak te stoppen 🙂

Wat ik dan wel weer minder vind, is om een een beetje de draak te steken met het verlies van de Oranje Leeuwinnen.

Een dag na het verlies lag de parkeerplaats vol met oranje lachgas ballonnetjes, alsof ze die meiden hadden uitgelachen.

Wim Sonneveld had in de jaren 70 toch gelijk, of een vooruitziende blik toen hij zei, “de humor ligt op straat meneer”.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 juli 2019 - 23:49

Waarom ze het neergooien, Het interesseert ze niet. Zo is het overal. Die waterpijp wat nog herbruikbaar… dat scheelt ook.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 10 juli 2019 - 8:53

Ik las net ergens dat het ongeluk hier in Belgisch Limburg wel eens door het gebruik van lachgas kon zijn gebeurd. Vijf doden bij een eenzijdige aanrijding….

Reply
rietepietz 10 juli 2019 - 12:17

Vroeger zeiden we als je veel plezier had gehad, ” Ik heb me dood gelachen” , dat kan nu dus letterlijk gebeuren als onverantwoordelijke autobestuurders dat al rijdend gebruiken.

Reply
Hans 10 juli 2019 - 12:50

Randgroeppeuters is een leuke nieuwe benaming.
Happy wordt er blijkbaar ook blij van.
Zo is het wel, “de humor ligt op straat meneer” maar niet iedereen ziet het. Hans

Reply
Nicky 13 juli 2019 - 13:04

Bizar, hè. Ik denk wel eens dat er over 30 jaar een helr generatie rond loopt die compleet de weg kwijt is door alles wat ze nu slikken en inhaleren. Gunstig voor dochterlief met haar studie klinische neuropsychologie. Dat is nu. haar doelgroep.

Reply

Plaats een reactie