Home Leidse feesten Dragonboatraces, 32º, Maskerade, 32º, bierfestival, 32º, Villa HBK borrel en nog steeds 32 graden

Dragonboatraces, 32º, Maskerade, 32º, bierfestival, 32º, Villa HBK borrel en nog steeds 32 graden

door Emile van Aelst

Ik kan normaal gesproken heel goed tegen de hitte, want ik pas mij gewoon aan en doe alles een stapje rustiger. Anders wordt het als het 32º is, je tijd te kort komt en daarom in een noodvaart een heleboel evenementen langs moet. Want overslaan komt niet in mijn woordenboek voor. Op weg naar de Dragonboatraces kwam ik de Maskerade en reünisten intocht van Minerva tegen en heb die dus eerst maar gefotografeerd en gefilmd, verslag daarvan later vannacht of morgen.

Nadat ik de Maskerade gezien had snel door naar de Dragonboatraces in het water van de Apothekersdijk. Waar je ook keek, alleen maar zon op de Apothekersdijk.

Ook aan de overkant kon je niet in de schaduw zitten.

Toch waren er mensen die zich best vermaakten in de volle zon, maar ja die zaten dan ook rustig te kijken 🙂

Het blijft spannend en een mooi gezicht de Dragonboatraces.

Dit is geen Dragonboat, maar een draagboot.

De wedstrijd in Leiden wordt midden in het centrum gehouden. Voor zover ik weet gebeurt dit nergens ter wereld, dit soort races worden normaal gesproken op meren, plassen of rivieren gehouden.

Ik besloot even snel te gaan kijken bij het grote Bierfestival op het Hooglandsekerkplein waar het ook al warm was. En dan proberen weer terug te zijn met de finales.

Wel genoeg bier voorhanden om de dorst te lessen.

Gezien het feit dat ik al 3 dagen bezig ben en nog 2 dagen door moet besloot ik met deze hitte maar even geen bier te drinken. Ik heb ook de eeuwige jeugd niet 🙂

Bij alle Bierfestivals zie je altijd veel vriendenclubjes. Nou ja ze zeggen ook niet voor niets, ‘drinken doe je met je maten’.

Gelukkig was er op het plein toch nog wat schaduw en daar was het verdacht druk.

Het was ondanks de enorme hitte toch gezellig druk op het Bierfestival en vooral de frisse zomerbiertjes gingen er goed in.

Ik liep even door en ging om de hoek bij de Hooglandsekerkgracht kijken waar een kunstmarkt was.

Helaas was het daar erg rustig.

Ik liep toch even een rondje waarbij dit beeld me erg opviel en ook aansprak, alleen de prijs had ik er niet echt voor over.

Ondanks weinig handel door de hitte zat tekenaar Pieter Onderwater toch te glunderen.

Hij had ’s morgens officieel te horen gekregen dat zijn portret van Rembrandt eerdaags een tijdje in het Rijksmuseum komt te hangen.

Terug naar de Dragonboatraces waar de finales al geweest waren en ze begonnen met de prijsuitreiking. Zou het aan de mascotte hebben gelegen dat de Pink Ladies ook dit jaar weer in de prijzen vielen.

Het team van de Stucshowroom werd met 1 honderste seconde verschil 2e bij de Leidse heren kampioenschappen. Alle uitslagen zijn hier onder deze link te lezen.

Hieronder een fotoslideshow en filmpje met een paar sfeerbeelden van de Dragonboatraces.

Ondertussen was het 17.00 uur en ging ik naar Leiden Culinair voor de borrel van Villa HBK, waar het uiteraard ook erg warm was. Een waaier brengt dan wel uitkomst.

Sas en Thijs Hemmes en Marjo Karremans gaven niet alleen de HBK borrel, ze hadden ook nog een extra feestje te vieren. HBK bestaat in september 20 jaar en tijdens de borrel werd het nieuwe logo gepresenteerd.

Na het onthullen van het nieuwe logo was er taart en of gebakjes voor iedereen.

Het was enorm druk en er werd opvallend veel Radler en water gedronken.

Echt lachen, ik heb nog nooit meegemaakt dat er bij een borrel op een gegeven moment het water op was. Normaal gesproken drinkt een enkeling water en nu werd het massaal gedronken 🙂

Na afloop een plekje in de schaduw gezocht en gegeten op Leiden Culinair. Een mooi slot van een mooie maar warme zaterdag tijdens de Lakenfeesten. Nog een dag te gaan met het Straatartiesten Festival en het Rapenburgconcert dat aangeboden wordt door Minerva.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 1 juli 2019 - 9:44

Mooie foto’s hoor, ik zie nog een mooie auto van een brouwerij.. Trouwens, hoe veel graden was het nou precies bij jullie?

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 1 juli 2019 - 11:27

Ik heb heerlijk koel met de airco aan thuis gezeten… En dat beviel best moet ik zeggen.

Reply
rietepietz 1 juli 2019 - 20:15

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, borreltjes drinken tegen de dorst gaat zeker niet goed uitpakken

Reply
Nicky 7 juli 2019 - 23:12

Afzien, LG! Maar je hebt het weer geflikt. Prachtige foto’s. Grote klasse!

Reply
Dwarsje 15 juli 2019 - 17:58

En waar staat HBK voorrrr???

Reply

Plaats een reactie