Home Leiden Bye Bye Zwaai Zwaai, Nederlandse zomerhit van Stefan Mondial met een Leids tintje

Bye Bye Zwaai Zwaai, Nederlandse zomerhit van Stefan Mondial met een Leids tintje

door Emile van Aelst

Ik ben niet zo van de zomerhitjes, maar soms heb je uitzonderingen. Daarnaast is ons komende week prachtig zomerweer beloofd, dus daar kan best een zomerhitje bij. Als ik de videoclip van Stefan Mondial zie krijg ik spontaan een vrolijk en zomers gevoel. Nu ben ik natuurlijk, en met mij nog een groot aantal Leidenaren, een beetje bevooroordeeld. Stefan Mondial is geen onbekende in Leiden. De uit het Gelderse Groenlo komende Stefan treedt regelmatig op in Leiden, zoals in mei nog op het 100 jaar Zangeres Zonder Naam festival in het Openluchttheater in de Leidse Hout.

Stefan deed in 2003 mee met het Leids Festival van het Levenslied en won met het nummer ‘Het Draaiorgel’ het festival op overtuigende wijze.

Een nog erg jonge Stefan Mondial  in 2003

Als hij in Leiden optreedt dan blijft dit nummer natuurlijk een must, zoals ook op het Leids Festival van het Levenslied afgelopen februari in de Leidse Schouwburg.

Tijdens zijn optreden in het openlucht theater in de Leidse Hout bracht hij voor een van de eerste keren zijn zomernummer Bye Bye Zwaai Zwaai.

Ik wil natuurlijk niet lullig zijn, maar bij een van de koudste mei-avonden sinds jaren, kon ik er toch niet echt warm voor lopen 🙂

Voor komende week worden echt zomerse temperaturen verwacht, een mooi moment om alvast met een echte zomerhit in de stemming te komen. Ook al moet je de hele week binnen zitten, als je naar deze clip kijkt krijg je toch een blij en zomers gevoel.

Het feit dat Stefan regelmatig in Leiden optreedt is natuurlijk niet het enige Leidse tintje aan dit nummer. We hebben in Leiden ook draaiorgelman en maker van draaiorgelboeken Hiddo van Os.

Hiddo en Stefan kunnen het goed vinden en komen elkaar in Nederland regelmatig tegen bij optredens of evenementen.

Vandaar dat Hiddo een draaiorgelversie van het nummer Bye Bye Zwaai Zwaai heeft gemaakt. Zo komen Leiden, Stefan en het draaiorgel toch weer samen.

Laat de zomer maar komen we zijn er klaar voor. En opeens denk ik, volgende week is de Peurbakkentocht en wordt het 30 graden, daar zou dit zomernummer mooi bij passen. Mocht er nog iemand om een gezellige Gelderse zanger met een Leids tintje verlegen zitten, Stefan zou er graag voor naar Leiden reizen. Neem eventueel contact met mij op.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 22 juni 2019 - 7:35

Ik heb het hele lied beluisterd maar ben tot de conclusie gekomen, ik moet wel erg dronken zijn voordat ik deze nog een keer aanzet. 😉

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 22 juni 2019 - 10:49

Haha, ik sluit me bij Mario aan… Een zomers gevoel krijg ik er echt niet van.

Reply
Hans 22 juni 2019 - 17:49

Een lied dat op menig piratenzender in het oosten van het land het heel goed zou doen. Hans

Reply
Nicky 23 juni 2019 - 13:55

Haha! Ook in ben geen liefhebber, sorry. Maar smaken verschillen. Er zijn vast genoeg liefhebbers. Zeker komende week.

Reply
rietepietz 23 juni 2019 - 19:53

Er vast mensen die ervan genieten, soms is het ook wel prettig om niét in Leden te wonen;-)

Reply

Plaats een reactie