Home 3 October/Leids Ontzet Recordopbrengst veiling tijdens Haringparty 3 October Gilde, vaatje gekocht door Sloos & Zoon

Recordopbrengst veiling tijdens Haringparty 3 October Gilde, vaatje gekocht door Sloos & Zoon

door Emile van Aelst

De traditionele veiling tijdens de Haringparty van het 3 October Gilde bracht gisteren 17.500 euro op. Het geld wordt besteedt aan het feest tijdens de gehandicaptentoer van de 3 October Vereeniging. Zoals elk jaar werd de Haringparty gehouden op het terras van Koetshuis de Burcht.

Het 3 October Gilde is een vereniging voor ondernemers met een Leids hart. Zij maken onder andere de grote Hutspotmaaltijd op 2 oktober en de uitreiking van Haring & Wittebrood op 3 oktober mogelijk.

Na een tijdje slecht weer en kou, was het maandag opeens weer lekker zomers.

Volgens mij was het vorige week tijdens de D-Day herdenking in Normandië ook mooi weer, als ik zo naar Simon Dubbelaar en Machteld van Oerle kijk.  Beiden waren met The Band of Liberation aanwezig bij de herdenkingen in Normandië.

Vishandelaar Bertus Bos van de Spakenburgse Vishandel in Leiderdorp liet zich de haring goed smaken, niet vreemd natuurlijk hij had ze zelf geleverd. Ik ga niet exact vertellen hoe, maar volgens hem is de manier van terugkoelen het belangrijkste om een haring het best tot zijn recht te laten komen.

Voor Fleur Peterse breken er drukke tijden aan. Ze wordt in het komende studiejaar niet alleen de praeses van Minerva, ze is ook al druk bezig met het komende 41e lustrum van Minerva. Samen met Guido Marchena hoopt ze op mooi weer tijdens het Grachtenconcert dat Minerva Leiden aanbied op zondagavond 30 juni.

Ik moest deze foto maken van Hans Capel,  alleen weet niet precies waarom, waren het broers, vrienden of iets anders 🙂

Tonny en de rest van personeel van het Koetshuis bleef lopen met schalen haring.

Annette Los, museum Boerhaave, Chris de Waard en Reanne van Kleef, Sleutelstad FM, Ivo van Oerle, van Oerle Nettpro en Leven Magazine uitgever Sander Pardon hadden het ook helemaal naar hun zin.

Willy en Bert van BSG Media zorgden ook dit jaar uiteraard weer voor het geluid.

Behalve de veiling waren er loten te koop voor de ruim 80 prijzen van de loterij.

De loten van een tientje per stuk gingen grif van de hand.

Hee staan daar de schoenen van Gerda.

Nee niet van voorzitter Gerda Schukking, die liep nog steeds op hoge hakken. toen ze aankondigde dat de veiling ging beginnen.

De veiling ging beginnen, er waren ruim 20 mooie kavels, zoals bijvoorbeeld dit Vip arrangement voor ZZ Leiden.

Eerst even kijken of iedereen zijn biedkaart wel bij de hand heeft.

Ik blijf het mooie uurwerken vinden van Meistersinger. Heel apart met maar 1 wijzer en toch op de minuut kunnen zien hoe laat het is.

Ik had hem wel willen hebben, maar er werd hoger op geboden dan ik er voor kon missen, maar voor het goede doel maakt dat natuurlijk niet uit. Hij ging voor een mooi bedrag naar Piet Sloos.

3 October Vereeniging voorzitter Rik Kamps en bestuurslid Philip de Witt Wijnen kijken op welke kavel ze gaan bieden.

Altijd een gewilde kavel een plek in de Gilde koets tijdens de 3 October Optocht. Dit jaar geen plek, maar een eigen koets voor 8 personen. Aad de Bruin kan beginnen met zijn vrienden uit te nodigen want hij bracht het hoogste bod uit.

Het laatste kavel het vaatje haring ging voor 5.000 euro naar Piet Sloos die daarmee deze veiling een flinke duit in het zakje heeft gedaan.

Nog even kijken of ik geluk had bij de loterij, vorig jaar ging ik met 3 prachtige fotoboeken naar huis. Dit jaar had ik mijn handen vrij 🙂

Even napraten en genieten van de eerste avond dat je lekker buiten kon zitten.

In de fotoslideshow meer foto’s van de geslaagde Haringparty van het 3 October Gilde.

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 19 juni 2019 - 8:09

Wat een drukte om een harinkje.. gelukkig is het bij onze visboer niet zo druk.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 19 juni 2019 - 11:40

De buit is binnen zullen we maar zeggen, Alhoewel ik niet zou weten wat ik met een vaatje haring zou moeten doen…

Reply
rietepietz 19 juni 2019 - 19:10

En de haring moest natuurlijk ook kunnen zwemmen;-)

Reply

Plaats een reactie