Home Cultuur 30 Jarige Musicalgezelschap Otis overtreft zichzelf met jubileummusical Damens

30 Jarige Musicalgezelschap Otis overtreft zichzelf met jubileummusical Damens

door Emile van Aelst

Een geweldige keuze van Musicalgezelschap Otis om in het jubileumjaar zelf een musical te laten schrijven en niet het werk van andere musicals te brengen. De voorstelling staat 3 avonden en zondagmiddag in de Leidse Schouwburg, voor de zondag zijn nog kaarten verkrijgbaar en zeker aan te raden. Wil je een avondje/middagje genieten van swingende nummers en een mooi verhaal dan is deze musical zeker een aanrader.

Er wordt niet gewerkt met orkestbanden, maar in de orkestbak van de schouwburg zit een ruim 20 man tellend orkest en dat maakt het net even mooier en meer theater zoals theater hoort te zijn.

Ik was 2 weken geleden bij een van de laatste repetities, maar dat is geen vergelijking tot de voorstelling die ik gisteravond in de Leidse Schouwburg zag. Uiteraard kan ik ook nu nog niet het exacte verhaal weggeven, maar kan er wel in grote lijnen iets over vertellen. Het stuk speelt in een stad waar, de naar mijn mening totaal gestoorde, dictator Ilja regeert en waar alle mannen uit verdreven of uitgeroeid zijn. Voortplanting gebeurt door een soort kloonmachine.

Grote tegenpool is Catharina, die destijds nog een paar mannen heeft weten te redden en verborgen houdt. Zij woont in sloppenstad en heeft maar een doel, het bewind van Ilja omver helpen en de stad terug te geven aan de bewoners zowel de mannen als de vrouwen.

In het paleis gaat het gerucht dat de sloppenman bestaat en dat hij woont in sloppenstad. Deze meisjes laten zich stiekem voorlezen uit het boek over de sloppenman.

De meisjes besluiten het paleis uit te vluchten en gaan naar sloppenstad op zoek naar de sloppenman, alleen vallen ze daar in handen Catharina.

De meisjes blijken de dochters van Ilja te zijn en worden gevangen gezet.

De confrontatie tussen Ilja en Catharina kan natuurlijk niet uitblijven.

In sloppenstad gaan de geruchten dat het niet goed gaat met Ilja en begint de onrust en de roep om haar bewind omver te gooien met de dag te groeien.

De man (vrouw) schappen trekken op naar het paleis van Ilja, waar Catharina haar uitlegt dat het tijd is voor verandering.

De mannen uit sloppenstad zijn het ondergedoken zitten zat.

Ilja doet nog een poging het tij te keren en nog een keer haar macht te laten zien.

Het heeft weinig nut, de revolutie is uitgebroken.

Je ziet Ilja denken hoe ga ik dit winnen.

Het is niet meer te winnen voor Ilja.

Zoals in alle sprookjes en verhalen komt het gelukkig op het eind allemaal goed en eindigt de avond met een groot feest op het podium. Er zijn voor de zondagmiddag en avond nog kaarten te koop. De voorstelling is ook geschikt voor kinderen, wie weet lekker met Vaderdag naar de Schouwburg. In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 juni 2019 - 7:23

Alleen maar vrouwen lijkt me ook niet de ideale wereld. Gelukkig denken daar ook niet alle vrouwen zo over.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 15 juni 2019 - 7:49

Lijkt me ook niks, een wereld met alleen maar mannen of vrouwen…

Reply
Nicky 16 juni 2019 - 17:06

Leuk verhaal! Prachtige foto’s ook. En zo’n orkest erbij is natuurlijk geweldig.

Reply
rietepietz 16 juni 2019 - 20:38

Een kleurige voorstelling, De schouwburg is natuurlijk sowieso een fijne entourage .

Reply

Plaats een reactie