Home Cultuur Musical Damens speciaal geschreven voor 30 jarige Musicalgezelschap Otis

Musical Damens speciaal geschreven voor 30 jarige Musicalgezelschap Otis

door Emile van Aelst

Elk jaar komt Musicalgezelschap Otis met een grote show, meestal bestaand uit fragmenten van bekende musicals. Dit jaar bestaat Otis 30 jaar en besloot het eens totaal anders te doen. Speciaal voor Otis heeft Jeroen Callaars de musical Damens geschreven. De uitvoering is op 14-, 15- en 16 juni in de Leidse Schouwburg. Ik ging eens kijken bij een van de laatste repetities waarin ook de kostuums van de voorstelling werden gedragen.

Ik wist nog helemaal niets van het verhaal toen ik binnen kwam en dit als eerste scene zag. Even dacht ik wat gaat Otis nu weer doen, maar het werd mij al snel duidelijk 🙂 Het verhaal gaat over een stad waar vrouwen de macht hebben en de mannen na een revolutie uitgeroeid of verbannen zijn.  Tja en dan is er natuurlijk altijd wel een slimme zakenvrouw die met dit soort speeltjes op de proppen komt.

Behalve door regisseuse, Margreet Osinga, wordt vanaf de zijkant ook alles in de gaten gehouden en worden eventuele op- of aanmerkingen genoteerd.

De stad wordt geleid, in haar macht, gehouden door één vrouw. Deze Ilja, gespeeld door Anneleen Lucas-Remijn, woont met haar volgelingen in het rijke gedeelte van de stad.

Een heerlijke rol waar Anneleen zich niet alleen qua zang, maar ook met haar mimiek helemaal uit kan leven.

In het andere gedeelte van de stad wonen de arme sloebers en opstandelingen tegen het bewind van Ilja.

Er is echt groots uitgepakt in zowel de verhaallijn als de kostuums. Humor, mooie zangpartijen en een keur aan kleurige kostuums passeren de revue.

De arme sloebers worden geleid door Catharina,  gespeeld door Ciska van Vliet, die een duidelijke tegenpool van Ilja is.

Ze probeert Ilja op alle mogelijke manieren dwars te zitten en slaat een grote slag als ze 3 meisjes uit het rijke gedeelte gevangen weet te nemen.

Een gevangen genomen astroloog, heeft zijn bol bewaard en laat de rijke meisjes zien hoe het er vroeger aan toe ging toen er nog mannen in de stad waren.

Ik ga verder niet veel over het verhaal vertellen, want anders geef ik teveel weg. Wel bleek dat Ilja en Catharina meer gemeen hadden dan iedereen op het eerste gezicht had gedacht.

Soms doet een wijntje wonderen.

Alleen al om de gekke bekken.

Er gingen al snel geruchten door de stad over op handen zijnde veranderingen.

Het bleek dat er toch nog wat mannen overgebleven waren, die verstopt zaten in het arme gedeelte van de stad.

Als je het hele verhaal wilt weten en, nog belangrijker, hoe het afloopt dan moet je op 14, 15 of 16 juni naar de Leidsche Schouwburg komen.  Hier klikken om kaarten te bestellen. Duidelijk is dat Otis dan wel officieel een amateurgezelschap is, maar eigenlijk dat stadium al lang gepasseerd is.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 5 juni 2019 - 8:45

Met die kleren aan lijkt het me een feest om te gaan kijken…

Reply
rietepietz 5 juni 2019 - 16:02

Goh lila bananen, is dat een Leidse specialiteit?

Reply
די מריו 5 juni 2019 - 18:11

Wat een foto’s en een verhaal. Maar goed dat je dat verhaal er een beetje bij uitlegt anders komt het wel heel vreemd over.

love As Always
Di mario

Reply
Hans 5 juni 2019 - 21:33

Dacht al de dames hebben er zin in.
Gelukkig waren er nog een paar mannen over. Hans

Reply
Nicky 7 juni 2019 - 22:34

Wat een horrorscenario! Ik weet wel in welk gedeelte van de stad ik zou zitten. Maar het ziet er fleurig uit.

Reply

Plaats een reactie