Home Overig Trouw niet voor je 40 bent

Trouw niet voor je 40 bent

door Emile van Aelst

Ik maak niet vaak blogs over echte privé aangelegenheden, maar zo nu en dan maak ik een uitzondering. In juli gaat Miniglibber trouwen en ook nog eens precies op zijn veertigste verjaardag. Zaterdag werd hij door een aantal vrienden overvallen met een vrijgezellenfeestje. We verzamelden bij de Leidse Rederij en met de Aanwinst en nog een extra bootje voeren we richting korfbalvereniging Trigon om Nikos te overvallen.

Nikos was niets vermoedend een kinderteam van Trigon aan het coachen, toen er opeens een club vrienden het terrein op kwam lopen.

Het coachen werd overgenomen en Nikos moest mee met de club.

Dag papa, veel plezier 🙂

In de Zoeterwoudsesingel lag de boot klaar. We voeren Leiden uit richting Rijnsburg.Het eerste programma-onderdeel was 2 uur paintballen in Rijnsburg.

Als aanstaande bruidegom heb je schijnbaar toch een streepje voor. Wij kregen allemaal een gewone camouflage-overal aan, maar Nikos een heel ander feestpak. Iedereen die ooit paintball heeft gespeeld, snapt dat ik daar geen foto’s van heb, wel 2 blauwe plekken 🙂

Na het paintballen voeren we terug naar Leiden.

Nikos dacht, ach best wel relaxed zo’n vrijgezellenfeest.

Het begon iets ingewikkelder te worden toen  hij 3 opdrachten kreeg. Scoor vanmiddag een lucifersdoosje om het vuur in de relatie in stand te houden, pakje zakdoeken om tranen te drogen en een snuifje peper om de relatie wat meer pit te geven.

Aangekomen in Leiden kwam er nog iets bij. Er lag een paterspak klaar voor Nikos en hij mocht op een roze flamingo gaan zitten om achter de boot door Leiden gesleept te gaan worden.

Echt een probleem had hij er zo te zien niet mee.

Sterker nog hij lag er eigenlijk best wel comfortabel bij.

Eerlijk is eerlijk, best knap hoe hij ongemerkt zijn 3 opdrachten al had uitgevoerd. Hij had een appje op de tijdlijn van de Slag om Leiden gezet met de vraag wie er in de buurt van de Beestenmarkt was en lucifers, zakdoeken en peper kon brengen. Marieke stond op een terrasboot klaar om het aan te geven, waarmee deze 3 opdrachten vrij snel opgelost waren.

Plaspauze bij Brasserie de Poort.

Lekker verder varen door Leiden.

Een voordeel voor de terrasbezoekers in het centrum, ze kregen allemaal de zegen van Nikos.

Dag collega schipper.

Voordeel als de schipper niet drinkt, dan kan handhaving niets zeggen. Ze wezen er alleen op dat die drinkende pater in dat rubberbootje ook een boot bestuurder was 🙂

We stapten uit op de Utrechtse Veer, waar Stefan de boot overnam en terug voer naar de rederij.

Wij gingen eten bij Eigenwijs.

Weer een opdracht, speel boter, kaas en eieren met een totaal onbekende.

Toch leuk als mensen spontaan meespelen.

Biertje pakken bij Café de Plantage.

Felicitaties van voormalig buurman Peter bij de Uyl van Hoogland.

Biertje bij Clarita in Koetshuis de Burcht.

Het tempo begon wat af te zakken 🙂

Laatste opdracht, probeer van een onbekende vrouw haar 06 nummer te krijgen. Ze vonden het heel leuk, maar gaven niet hun nummer. Logisch natuurlijk, hij gaat trouwen dus je hebt er in principe niets meer aan 🙂

De laatste stops waren bij Café het Praethuys en de Pomerans, waar ik eigenlijk wel klaar was met foto’s maken na ondertussen 14 uur gedronken te hebben 🙁  In het filmpje/slideshow een paar sfeerbeelden.

(NB: door een storing bij You Tube was filmpje niet te zien, nu doet hij weer)

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 3 juni 2019 - 9:03

Het zijn toch nog redelijk heldere foto’s geworden… 😉

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 3 juni 2019 - 9:28

Haha, soms lijkt het wel makkelijker te gaan al je wat op hebt. Nuchter thuis kijk je daar dan weer iets anders tegenaan. Ik ben ooit eens heel blij geweest dat ik in raw en jpg gefotografeerd had. Al mijn foto’s hadden een blauwe waas.

Reply
rietepietz 3 juni 2019 - 12:12

Wat een geweldig dag! Ik hoop dat er geen katers op de loer liggen na zo’n vrijgezellenfeest Nou ja, het is nog geen juli dus de kater kan nog ruim op tijd een kopje kleiner gemaakt worden;-)

Reply
Wim de Leeuw 3 juni 2019 - 13:16

Haha, wat grappig, ik ben jullie wel tegengekomen op de Singel, maar niets ‘opvallends’ gezien! Mooie reportage!

Reply
Hans 3 juni 2019 - 14:07

Miniglibber heeft er een feestje van genaakt.
Trouwens pater trouwen uit princiepen nooit. Hans

Reply
Nicky 6 juni 2019 - 10:30

Nou, dat ziet allemaal er heel keurig uit, hoor. Gefeliciteerd alvast! 😉

Reply

Plaats een reactie