Home Leiden Leiden Marathon de kop is er af met de 5km Nightrun

Leiden Marathon de kop is er af met de 5km Nightrun

door Emile van Aelst

Zal je altijd zien schrijf je dat je geen tijd hebt voor verslagen en dan zet je er 2 achter elkaar. Dat is ook een beetje indekken voor morgenavond want dat zal wel een latertje worden. Vanavond werd de 5 km Nightrun gelopen en dat wordt een steeds groter feest waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Voordat de Nightrun gelopen werd, was er eerst de prijsuitreiking van de Winkel Marathon. Ondernemers Nelly Brands en Claudia de Zeeuw organiseerden samen met de Leiden Marathon en het Centrum Management de Winkel Marathon waarbij het winkelend publiek met grote prijzen naar huis kon gaan.

Marc Philipart ging bijvoorbeeld met een prijzenpakket ter waarde van 500 euro naar huis.

Daarnaast waren er nog 5 pakketten met een waarde van 250 euro en werden er 3 mensen verrast met een Marathon Vip pakket en die worden vandaag in het Vip Onderkomen van de Leiden Marathon in de watten gelegd.

Tijd voor de I-SEC 5 km Nightrun die gepresenteerd werd door Mac en Shirley, ik zag ze liever dan de presentatoren van het songfestival 🙂

Leiden zal Leiden niet zijn als er niet mensen meelopen voor diverse goede doelen zoals bijvoorbeeld voor Jongeren Hospice Xenia.

Om precies half elf werd het startschot gegeven.

Een lang lint van lopers ging op weg voor 5 km door mooi verlicht Leiden.

Alhoewel de nummer 1 bij de heren en dames daar weinig van gezien zullen hebben.

Fijn als je er na de finish voor elkaar kan zijn.

Ik werd gevraagd een foto van een voetbalteam te nemen dat voor hun zieke trainer liep. Even later werd het verhaal mij echt duidelijk en krijg nog tranen in mijn ogen hoe mooi dit was.

Trainer Charles La Haye heeft een hersentumor en heeft de Stichting Sterk en Positief opgericht om € 280.000,- in te zamelen voor revolutionair onderzoek naar hersentumoren door Dr. mr. Broekman. Zijn zoon bedacht om mee te lopen als team en geld in te zamelen voor de stichting van zijn vader. Een half uurtje voor de Nightrun hoorde Charles dat het team meeliep.

Een mooi slot aan een mooie dag. Morgen de grote dag van de Leiden Marathon. Nou ja morgen, over 4 uur gaat de wekker. In de fotoslideshow/filmpje nog een aantal sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 19 mei 2019 - 11:11

Zo’n nightrun kan door iedereen gelopen worden. Dat maakt het zo mooi om ook aan anderen te denken… Ik wens hun heel veel succes.

Reply
די מריו 19 mei 2019 - 12:14

owh.. ben ik te laat.. en ik had me nog wel zo voorbereid. Mmmmm, volgend jaar weer een kans.

Love As always
Di Mario

Reply
rietepietz 19 mei 2019 - 18:44

Leiden en goede doelen, ze kunnen niet buiten elkaar.

Reply
Nicky 20 mei 2019 - 14:47

Lijkt me erg gezellig. Goede inzamelingsactie ook, indedaad heel ontroerend

Reply

Plaats een reactie