Home Leiden Leiden Marathon, weekendje stressen maar zo mooi om te doen

Leiden Marathon, weekendje stressen maar zo mooi om te doen

door Emile van Aelst

Dit weekend staat Leiden in het teken van de Leiden Marathon. Daar is natuurlijk veel over te schrijven, alleen dat gaat me even niet lukken. Ik loop, nou ja loop en rij, dit weekend met meerdere petten op. Begeleiding toplopers, her en der wat hand en spandiensten, fotograferen voor Sleutelstad, mijn eigen site en nog wat dingen.

Vanmiddag zwierf ik even, in een verloren uurtje over het parcours van de Wandelmarathon en keek in de Pieterskerk bij het afhalen van de startnummers.

Buiten stond alles klaar om de duizenden lopers van de Wandelmarathon de komende uren te ontvangen.

Zie je ze al komen Joke, nee Simon dat duurt nog wel een uurtje.

Bij het speciale pontje over de Rijn was het enorm druk, morgen liggen er tijdens de Marathon pontons in de Rijn en is hij afgesloten voor alle scheepvaartverkeer.

Ach ja wij zetten gewoon een van de grootste rivieren ter wereld een dagje af voor de Marathon 🙂

 Het was voor de wandelaars heerlijk weer om te wandelen.

Ik ga toch eens vragen hoe het Yvonne bevallen is op haar slippers 🙂

Even snel doorrijden om te kijken of ik een van de ploegen hekkenzetters kon vinden.  Bij Leiderdorp kwam ik een groepje tegen en ook dit jaar zijn onze Syrische vrienden uit Groningen weer naar Leiden gekomen om te helpen. Echt klasse is dat en wordt ondertussen traditie.

Je loopt ook hele stukken zonder publiek en dan is zo’n polder groot hoor .

Ik heb even heel snel een kort filmpje/fotoslideshow in elkaar gezet en deze blog op automatisch publiceren gezet. Nu naar Holiday In, eten met de toplopers en de hekkenzetters en dan snel naar de 5 km Nightrun.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 19 mei 2019 - 0:10

Ik zet vast een biertje voor je klaar, want ik denk dat je dat wel verdient hebt dan en te moe bent om te pakken dan nog.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 19 mei 2019 - 9:32

Ik zal je hierbij dan maar niet storen…

Reply
Nicky 20 mei 2019 - 13:42

Top hoe al die mensen (ja, jij ook) zich inzetten hiervoor!

Reply

Plaats een reactie