Home Leiden Leidse Bruidsparenmiddag 2019

Leidse Bruidsparenmiddag 2019

door Emile van Aelst

Elk jaar organiseert de gemeente Leiden een bruidsparenmiddag voor echtparen die 60-65-of 70 jaar getrouwd zijn. Vroeger werd dit in de Burgerzaal gedaan, maar gezien het grote aantal bruidsparen is sinds enkele jaren uitgeweken naar de Hooglandsekerk.

Eigenlijk is het natuurlijk ook heel energiebesparend om zo’n bruidsparenmiddag te organiseren. Wat denk je hoeveel energie het kost om als burgemeester met een bos bloemen op je bagagedrager naar al die bruidsparen te fietsen 🙂 In de kerk waren tafels gedekt voor de 51 bruidsparen die zich hadden opgegeven voor deze Bruidsparenmiddag.

Sommige bruidsparen kwamen op eigen gelegenheid, anderen werden door de kinderen gebracht en voor wie geen vervoer had waren taxibusjes geregeld.

Veel bruidsparen hadden een zoon of dochter meegenomen om ze te begeleiden.

Even om een idee te krijgen, Leiden heeft 271 bruidsparen die dit jaar 50 jaar gehuwd zijn, zij krijgen van de gemeente een felicitatiebrief en een een bloemetje thuis gestuurd. Er zijn dit jaar 65 bruidsparen 60 jaar getrouwd, 27 zijn er 65 jaar getrouwd en 5 zijn er 70 jaar getrouwd. Tussenliggende jaren staan uiteraard niet in dit rijtje.

De gasten werden ontvangen met koffie en gebak.

Burgemeester Henri Lenferink maakte bij diverse tafels een praatje en kende ook opvallend veel bruidsparen.

Er was één echtpaar aanwezig dat 70 jaar getrouwd is. Denk je eens in die zijn vlak na de oorlog in 1948 getrouwd.

De Rijnsons zorgden zoals elk jaar voor de muziek. Drummer Gösta zat door een foutje in de agenda nog in Spanje en baalde verschrikkelijk dat hij er niet bij was, gelukkig was er een goede vervanger voor hem gevonden.

Voor en na de lunch speelden de Rijnsons oude bekende liedjes en voor wie de teksten niet meer helemaal wist, waren er speciale tekstboekjes gedrukt.

In zijn toespraak heette Henri Lenferink iedereen welkom en was blij dat er 51  bruidsparen aanwezig waren bij deze traditionele lunch.

Vanaf dat je 60 jaar getrouwd bent mag je elke 5 jaar komen, anders zou het te druk worden. Uitzondering is voor iedereen die 70 jaar of langer getrouwd is, zoals dit stel, die mogen elk jaar komen. Dit echtpaar ziet er nog dusdanig vief uit dat ik denk dat we ze nog wel wat jaartjes terug gaan zien.

Na het zingen van het Leids volkslied, werden diverse oude bekende liedjes gespeeld en enthousiast meegezongen.

Al snel kwamen de eerste dansparen het podium naast de Rijnsons op.

Koffie en gebak waren op, dus werd het tijd voor de lunch.

Ondertussen waren ook diverse wethouders, waaronder Paul Dirkse, binnen gekomen en lunchten gezellig mee met de jubilerende bruidsparen.

Het was weer een gezellige bruidsparenmiddag. In de fotoslideshow en het filmpje hieronder nog een paar sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Ruud Koet 15 mei 2019 - 3:01

Super leuk en de felicitaties voor alle bruidsparen, wat een zaligheid als men elkander nog heeft, na zovelen jaren getrouwd te zijn 😉

Leuke reportage Emile, thanks weer vriend !!

Reply
די מריו 15 mei 2019 - 9:23

Gezellig toch. Ik denk dat er heel wat verhalen aan die tafels zitten. Gefeliciteerd en blijf voorlopig maar in goede gezondheid samen.

Love As always
Di mario

Reply
Helma Groenendijk 15 mei 2019 - 10:31

Prachtig on te zien en te lezen Emile!
Helmahe

Reply
Sjoerd 15 mei 2019 - 12:28

Dat is een mooi idee, maar voor mij nog niet aan de orde, ik ben de 40 jaar wel al een tijd gepasseerd en ik moet toegeven dat ik niet weet hoe dat hier bij ons eraan toegaat.

Reply
rietepietz 15 mei 2019 - 15:23

Wat een leuke gebaar van de gemeente Leiden Over 20 jaar zijn dit soort huwelijksfeesten waarschijnlijk een unicum omdat de meeste de 25 jaar al niet vol maken. Bij ons 50 jarig huwelijksfeest ( alweer 8 jaar geleden) ontvingen wij van onze burgervader ( een week te laat) een felicitatiekaart met strafport!

Reply
Hans 15 mei 2019 - 21:32

De bruidsparenmiddag voor echtparen die 60-65-of 70 jaar zijn getrouwd, gelukig bestaan ze nog.
Zo heeft de burgemeester wel alle getrouwde stellen in een klap.
Een leuk idee om het zo te organiseren. Hans

@ het belooft een mooi wekend te worden met de RRRollend in Amersfoort.

Reply
Nicky 17 mei 2019 - 16:46

Wat leuk, zeg! Een dikke proficiat voor alle bruidsparen!

Reply

Plaats een reactie