Home Koningsdag Er is meer tussen lintjes en Koningsdag :-)

Er is meer tussen lintjes en Koningsdag :-)

door Emile van Aelst

Vandaag sprak ik iemand die zei druk geweest zeker, eerst die lintjes en dan Koningsdag. Ik vertelde dat daar tussendoor nog de Oranje borrel in Quintus en de Koningsnacht was. Oh dan heb ik dat niet gelezen zei hij, dat je dat er niet gelijk opgezet hebt. Ik legde hem uit dat het geen kwestie is van foto’s schieten, thuiskomen en dat dan vanzelf alles op de site komt. Tja daar sta je eigenlijk niet bij stil vervolgde hij, maar toch jammer dat het er niet op gekomen is. Nou ik gooi zonder al te veel tekst die foto’s er nog maar even op, maar daarna wil ik een jaar niets meer over Koningsdag horen of lezen 🙂 Na de lintjesregen en de borrel in Grandcafé de Burcht, omdat Tom Holswilder ook een lintje had gekregen, snel naar huis om de foto’s te verwerken en naar Sleutelstad te sturen. Om 17.00 uur naar de Oranjeborrel bij studentenvereniging Quintus.

Deze borrel is voor de Oranje Vereniging de start van het feest. Voorzitter Trudy Kwik heette iedereen welkom en wist te vertellen dat het een mooie droge Koningsnacht ging worden en het weer op Koningsdag dat zien we morgen wel 🙂

Proost op een mooie Koningsdag 2019.

Joke van der Poel vertelde vol trots aan Claas Griffioen hoe ze verrast was door haar lintje en het nooit verwacht had. Claas heeft in het verleden ook al een lintje ontvangen en begreep het helemaal.

Erick van Zuylen, pedel van de universiteit, was beretrots dat zijn collega een lintje had gekregen.

Historicus Cor Smit dacht dat hij een afspraak met een journalist en fotograaf had en vandaar dat hij een jasje had aangetrokken die ochtend. Tja en dan wordt je opeens de kerk ingetrokken en krijg je een lintje vertelde hij.


Paula van Schooten drijvende kracht achter de bewonerscommissie van de Cruquiuslaan was zo te zien nog steeds bezig alle felicitatie appjes te beantwoorden.

Nadat ook Josephine Dupont namens Quintus iedereen een mooie Koningsdag had gewenst, werd het tijd snel ergens een hapje te gaan eten.

Even met zijn allen op de hoek een pizza gegeten en gelijk weer verder de stad in, waar het om 20.30 uur nog rustig was.

Een half uurtje later stroomde overal in de stad de straten en de pleinen vol zoals hier bij de Burcht.

Glibber maak even een foto, eigenlijk geen tijd maar ja nee zeggen doe je ook niet 🙂

Even kijken op het Hooglandsekerkplein bij café De Uyl van Hoogland,  hier was het ook al gezellig druk.

Lekkere band die de sfeer er al goed in bracht.

Nog even voor ik naar huis ging kijken bij de pontons over de Nieuwe Rijn.

Coverband Release had weinig moeite het publiek enthousiast te krijgen.

Ondanks de gezelligheid hield ik het voor gezien, morgen nog een lange drukke Koningsdag. Maar ja op die dag kan je geen verslag over de Lintjes schrijven, dus……………….stapte ik om 03.00 uur voldaan mijn bed in met een blog voor de volgende dag in concept. Enige nadeel was die wekker die om 07.00 uur afliep 🙁  En nu wil ik geen woord meer over Koningsdag horen of lezen 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Geuzenpartij! 30 april 2019 - 23:55

Nog 362 nachtjes slapen, en dan is het weer koningsdag…

Reply
Sjoerd 1 mei 2019 - 6:56

We beginnen gewoon met een schone lei…

Reply
די מריו 1 mei 2019 - 16:47

Heb je ook nog wat leuks gedaan met koningsdag? 😉 Leuke foto’s LG.

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 1 mei 2019 - 19:15

Je bent druk geweest met Koningsdag, maar niet onverdienstelijk.
Denk dat men alweer plannen aan het maken is voor volgend jaar. Hans

Reply
rietepietz 1 mei 2019 - 19:16

Ik zeg niks;-) Het lijkt wel aangenomen werk;!

Reply
Nicky 2 mei 2019 - 13:00

Tjonge, jonge. Nee, natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Ik kijk steeds me verbazing toe hoeveel foto’s jij maakt, hoeveel logjes je schrijft en bij hoeveel evenementen je aanwezig bent. Ongelooflijk! Jij heb nog geen lintje toch? Tssss…

Reply

Plaats een reactie