Home Centrum Broekenhuis nog tot en met zondag open, stukje nostalgie verdwijnt van de Haarlemmerstraat

Broekenhuis nog tot en met zondag open, stukje nostalgie verdwijnt van de Haarlemmerstraat

door Emile van Aelst

Totaal heeft Hans van Riet 50 jaar kleding verkocht, waarvan de eerste 40 jaar bij de Broekenspecialist. Tja en dan komt er een dag dat je besluit om te stoppen, hoe dichterbij die dag komt hoe moeilijker het wordt.

Zondag opent Hans voor het laatst zijn deuren  en dan komt er een eind aan het tijdperk van de Broekenspecialist en het Broekenhuis, want Hans was eigenlijk het gezicht van beiden.

Dagobert Schulp, voorzitter Winkeliers Vereniging Haarlemmerstraat en Hans Gennotte van het Centrum Management gingen donderdagmiddag een bloemetje brengen.

Hans van Riet en zijn vrouw Yvonne waren enorm verrast en Hans begon direct enthousiast te vertellen over 50 jaar kleding verkopen en hoe het publiek veranderd is.

Even later schoof ook winkelier Peter Tuynman aan.

Dagobert hield een korte toespraak met een opsomming van nieuwtjes waarvoor je bij Hans terecht kon. Kwam er een pand leeg dan wist Hans dat als eerste, sterker nog Dagobert hoorde van Hans dat hij zijn buurman ging worden nog voordat hij het zelf van de makelaar gehoord had. -)

Voor Hans was er behalve een cadeaubon ook een mooie oorkonde voor de langst zittende winkelier van de Haarlemmerstraat.

Ook Hans Gennotte keek nog even terug en vooral vooruit op het winkelaanbod in de Haarlemmerstraat en bood daarna Yvonne van Riet bloemen aan.

Na de toespraakjes en de bloemen kwamen de verhalen en anekdotes, waarover Hans vol vuur en met zichtbaar genot over kan praten.

Het is zo’n beetje de laatste echte herenmode zaak in Leiden waar je echt alle maten vindt.

Waar vind je nog de speciale Duitse buikmaten zoals 850 en 660, dat zie je vrijwel nergens meer.

Hij vertelde hoe hij 50 jaar geleden begonnen was bij de Broekenspecialist die toen aan de overkant zat en over de tijd met Leidse Kees die etaleur en verkoper bij de Broekenspecialist was. Pfff zo nu en dan was de zaak vergeven van de parfumlucht van Kees 🙂 In de winkel hangt dan ook als eerbetoon en herinnering een fotocollage van Leidse Kees.

Het was even gezellig en leuk de oude verhalen te horen. Ook een afscheid moet je vieren, vandaar dat we een toast uitbrachten op de komende vrije tijd van Hans van Riet en zijn Yvonne.

Mocht je nog (nu wel heeeeeeeel voordelig) een broek of kostuum bij Hans willen kopen of afscheid nemen, dan moet je snel zijn, want na zondag is de zaak dicht.

Ik had eigenlijk de rest van de foto’s gewoon hieronder willen zetten. Toch maar even een fotoslideshow gemaakt met muziek eronder van, hoe het ook anders, Leidse Kees.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 26 april 2019 - 7:16

Ja hoor, hebi k weer, ik heb gewoon geen tijd voor zondag. 😉 Ik hoop voor Hans en zijn vrouw (die heeft ook vast wel een naam) dat ze zullen genieten van hun vrije tijd.

Love As Always
Di Mario

Reply
Emile van Aelst 26 april 2019 - 16:23

Yvonne heet ze, staat er nu bij 🙂

Reply
Sjoerd 26 april 2019 - 8:18

Voor velen dus te laat om nog even naar Leiden te rijden.

Reply
Nicky 28 april 2019 - 12:38

Toch jammer dat er steeds meer speciaalzaken verdwijnen.

Reply

Plaats een reactie