Home Centrum Bijna Pasen en ik lunchte gisteren met de kerstman

Bijna Pasen en ik lunchte gisteren met de kerstman

door Emile van Aelst

Ik kijk wel eens vooruit, zo schreef ik laatst al over diverse voorjaar- en zomerevenementen, maar dat ik begin april zou zitten lunchen met de kerstman dat had ik nooit verwacht.

Ach ja alle grote evenementen werpen hun schaduw vooruit en je kan niet vroeg genoeg beginnen met mensen warm te maken voor een echt winters feestje en de sponsors te bedanken voor hun steun van vorig jaar.

Even het geheugen opfrissen. Vorig jaar was de, voor Leiden, eerste Rotary Santa Run en liepen er ruim 1.000 kerstmannen, vrouwen en kinderen door het Leidse centrum.

Alle deelnemers kregen een mooi kerstpak van de organisatie. Leiden heeft natuurlijk al de kleuren rood en wit, maar die avond kleurde echt het hele centrum rood-wit.

 

Zelfs op de ijsbaan was het volop kerst.

Om even terug en vooral vooruit te kijken was er een sponsorlunch georganiseerd in de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht.

Voordat de lunch begon keek Anita America-Mantel even terug op de eerste editie het afgelopen jaar.

De eerste Rotary Santa Run in Nederland werd in 2008 in Gorinchem georganiseerd. Ondertussen worden in 55 steden Santa Run’s georganiseerd, met totaal 18.000 deelnemers. Leiden deed vorig jaar voor het eerst mee en werd met ruim 1.000 deelnemers direct de grootste Santa Run van Nederland.

Tom Holswilder, eigenaar Grandcafé en Koetshuis de Burcht, deed een spontane oproep aan de aanwezigen om dit jaar ook weer te sponsoren. Dit is zo’n mooi evenement voor Leiden en zo waardevol voor de goede doelen die hiermee gesteund worden, dat we gewoon allemaal weer mee moeten doen. En ook meelopen natuurlijk.

Tom sprak duidelijk uit ervaring want vorig jaar was de familie Holswilder ruim vertegenwoordigd 🙂

Yentl America gaf een korte uitleg over de plannen voor komend jaar. Uiteraard willen we groeien in het aantal deelnemers zodat we nog grotere cheques aan de goede doelen kunnen geven. Ze hoopt dat ook dit jaar het bedrijfsleven weer spontaan meewerkt aan deze prachtige kerstwandeling, want let wel het is een wandeling en geen hardloopwedstrijd.

Noteer vast in je agenda vrijdagavond 20 december is de 2e Rotary Santa Run in Leiden.

De organisatie van de 2e Rotary Santa Run is er klaar voor om er weer een groot feest van te maken. Vanaf Pasen is het mogelijk je via de website in te schrijven.

Nieuwe sponsoren kunnen uiteraard ook via de site alle informatie krijgen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 13 april 2019 - 7:03

Een mooi initiatief dat navolging moet krijgen…

Reply
די מריו 13 april 2019 - 7:45

Je weet toch, als Leiden iets doet, dan doen ze het goed en groot. Mij verbaasd het niets dat ze de grootste run van Nederland hadden. Maar…. volgend jaar weer he…

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 13 april 2019 - 14:22

Zonder de kerstman komt de Rotary Santa Run Leiden natuurlijk niet in de goede sfeer. Hans

Reply
rietepietz 13 april 2019 - 19:14

Het moet niet gekker worden, je zorgt toch wél dat de paashaas geen last van de kerstman heeft hé!

Reply
Nicky 13 april 2019 - 22:20

Ach. Ik liepen de (natte) sneeuw vanmiddag dus waarom niet.

Reply

Plaats een reactie