Home Leiden Benefietbrunch van Britt Abrahams voor de Stichting GewoonWonen Leiden bracht 8.620 euro op

Benefietbrunch van Britt Abrahams voor de Stichting GewoonWonen Leiden bracht 8.620 euro op

door Emile van Aelst

Al jaren heb ik een diep respect en bewondering voor mijn grote kleine vriendin Britt Abrahams. Britt is geboren met een  ongeneeslijke spierziekte en daarom afhankelijk van anderen. Britt heeft een onbegrensde optimistische kijk op het leven en haalt er uit wat er uit te halen valt. Haar instelling is, niet uitgaan van wat je niet kan, maar uitgaan van wat er wel mogelijk is. Ze schreef in 2015 een biografie, met dit boek  wilde ze anderen inspireren om onbeperkt in het leven te staan, ook als je fysiek wordt beperkt.  In Leiden komt een appartementencomplex voor jonge mensen met een lichamelijke beperking. Voor de speciale inrichting is extra geld nodig, hiervoor is de Stichting GewoonWonen Leiden opgericht. Britt is ambassadeur van de stichting en zit niet stil, nee ze organiseert gewoon een brunch om geld in te zamelen.

Alle 150 toegangskaarten waren in een paar dagen verkocht. Zondagmorgen liep de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht vol met gasten voor de brunch.

Met een tevreden blik zag Britt hoe vol de zaal zat, fase 1 is gelukt er zijn genoeg gasten.

Fase 2 en 3 waren de veiling en de loterij. Voor het zover was hield Britt een korte toespraak waarin ze iedereen welkom heette. En Britt zal Britt niet zijn als ze even heel fijntjes maar overduidelijk vertelde waarom we hier waren. Ik ben nu bijna 30 jaar en wil ook graag een eigen woning net zoals anderen van mijn leeftijd. Alleen wil ik niet weggestopt worden ergens in de bossen, maar in de stad wonen tussen mijn vrienden en vriendinnen en daarom is dit appartementencomplex zo belangrijk. En daarnaast, Leiden is toch gewoon de mooiste stad om in te wonen, zo besloot zij haar toespraak.

Behalve haar ouders en de sponsors had ook Inge Florissen een belangrijke rol, zij hield de organisatie en de regie van het programma strak in de gaten.

Het appartementen complex is mede ontworpen door architect Ed Bijman die zelf vanwege een dwarsleasie rolstoelgebonden is en zodoende weet wat de behoeftes van rolstoelgebruikers zijn.

Hij gaf een presentatie hoe de inrichting eruit gaat zien. Ik noem zo maar een paar opvallende dingen, de ramen lopen door tot op de vloer zodat je vanuit je rolstoel naar buiten kunt kijken.

Een rolstoelgebruiker heeft meer ruimte nodig om te draaien bijvoorbeeld, maar die ruimte heb je niet de hele dag nodig in alle ruimtes. Daarom is er een verplaatsbare kastenwand tussen de woon- en slaapkamer, zodat je deze ruimtes als je ze wel of niet gebruikt groter of kleiner kan maken. Heel handig is ook dat alles elektrisch te bedienen valt zoals bijvoorbeeld de kastenwand, deuren en gordijnen.

Wethouder en goede vriend Paul Dirkse was ook aanwezig. Hij hoopte dat iedereen ondanks dat er genoeg te eten was, toch lichter naar huis zou gaan.

Paul en Britt zijn al jaren goede vrienden, hij schreef destijds de biografie voor Britt.

Na de toespraken was het tijd voor de brunch.

Door het geroezemoes was de pianiste niet te horen. De bedoeling was een piano op de achtergrond, maar met zoveel mensen viel het helaas helemaal weg, maar de bedoeling was goed.

Na de brunch waren er de veiling en de loterij. Veilingmeester Claas Griffioen probeerde tijdens de brunch de laatste loten nog aan de man te brengen.

Het eerste veilingstuk was een gesigneerd shirt van Ronaldo en ging weg voor 200 euro.

Het een na het andere artikel kwam onder de veilinghamer.

Onder andere 2 mooie foto’s gemaakt door fotograaf John Brussel.

Kapper Ed van Arkel kwam niet meer bij van het lachen toen iemand met een kaal hoofd bleef overbieden op zijn kappersbon.

Uiteindelijk kwam de bon toch nog terecht bij een van zijn klanten.

Kijk dit is nu Britt ten voeten uit, ze hield alle biedingen bij op haar telefoon zodat ze zag hoeveel er opgehaald werd.

Na de veiling sloten we af met de loterij.

Trudy had een giga aantal loten en vertelde bij voorbaat al dat ze toch bijna nooit iets wint.

Britt las zelf alle winnende nummers voor.

Gelukkig toch nog een prijsje voor voor Trudy.

Het programma liep ietsje uit en de zaal moest weer voor een andere gelegenheid gebruikt worden, daarom werd boven in het Grandcafé de uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt.

Ik houd mij aan mijn woord, het is dan wel geen foto in de krant, maar wel op mijn website.

Volgende keer in de lens kijken en dan is echt helemaal geweldig 🙂

Dat wordt gezellig samen sporten met een bon voor maand lang gratis sporten inclusief groepslessen bij Sportclub Y -Fit.

Claas Griffioen praatte het wachten aan elkaar en bouwde zo de spanning op.

Britt moest omrijden om binnen te komen, een par minuten later kwam ze onder luid applaus binnen en wachtte met Inge op de cheque die ging komen.

Geweldig toch een bedrag van 8.620 euro ophalen op een zondagmorgen. Iedereen kon met een tevreden gevoel naar huis, lekker gegeten, gezellige ochtend gehad en ook nog het goede doel gesteund. Een beter begin van de zondag kun je toch niet hebben.

Hieronder nog een fotoslideshow en een kort filmpje van deze geweldige zondagmorgen/middag.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 26 maart 2019 - 7:03

Dat met die ramen tot aan de grond. Kunnen die ramen dan wel open? even voor de zekerheid. Die man zal vast wel hebben nagedacht over zijn concept. 😉

Love As always
Di mario

Reply
Britt Abrahams 26 maart 2019 - 19:46

Die ramen kunnen zeker open. Het worden Franse balkonnetjes 😉

Reply
Sjoerd 26 maart 2019 - 20:15

Een super idee. Ik gun die mensen ook een eigen woonstulpje.

Reply
rietepietz 26 maart 2019 - 21:31

Bouwen met een ervaringsdeskundige is natuurlijk het beste dat je kunt hebben.

Reply
Nicky 1 april 2019 - 22:46

Britt heeft helemaal gelijk! Logisch, toch? Fijn dat er zo’n mooie opbrengst was!

Reply

Plaats een reactie