Home Politiek Is het afstraffing, onvrede, serieus of totale gekte met alle gevolgen van dien

Is het afstraffing, onvrede, serieus of totale gekte met alle gevolgen van dien

door Emile van Aelst

Eigenlijk had ik vandaag geen tijd voor een blog en zit uiteraard met spanning alle verkiezingsuitslagen te volgen. Ik kan gerust stellen dat ik wel iets van politiek weet en ook wist dat er verschuivingen zouden komen, maar dit is wel erg heftig. De exit polls zijn net binnen en na het zien van de exit poll met de te verwachtte zetelverdeling van de eerste kamer, zie ik het zwaar in de komende tijd.

Ik ben bang dat dit land politiek verlamd is en niet alleen op 20 maart.

Raar land leven we toch, deze verkiezingen stonden voor een groot deel in het teken van het klimaat, duizenden middelbare scholieren zijn al 2 keer de straat op gegaan om te protesteren voor een beter klimaat. En dan is juist de partij die anti de klimaatvoorstellen is de grootste winnaar. 🙂

 

Gerelateerde artikelen

12 reacties

ness 20 maart 2019 - 22:28

Ben bang dat het voor veel mensen een teleurstelling word. Een jonge onwetende naakt poserende pianospelende blaaskaak en een ouwe arrogante advocaat, met hard schreeuwen hebben toch veel mensen op hen hebben gestemd. De tijd zal het leren.

Reply
Ernst Verhoog 20 maart 2019 - 22:45

Ach het zijn de eeuwige zwevers die overstappen naar die elitaire heren!

Reply
Cees 20 maart 2019 - 23:39

Dat klimaat verhaal is de grootst mogelijke en onzinnige leugen van deze generatie!
Plant bossen vol bomen en voila, weg CO2.
Het is nu een (goed) verdienmodel van Rutte en co.

Reply
Inge 21 maart 2019 - 5:51

Ach FVD heeft toch gewoon gelijk mensen, het wordt tijd dat sommige zaken eens wat strenger worden aangepakt in dit land!

Reply
די מריו 21 maart 2019 - 7:05

Misschien ook wel omdat we niet genoeg praten over politiek. Maar ook mensen die zeggen, ik ga niet stemmen. Hier in huis zijn de stemmen niet verloren gegaan. Gelukkig maar, want een beetje tegengas mag wel.

Love As Always
Di mario

Reply
Sandra 21 maart 2019 - 7:28

Ach de meerdeheid heeft niet op de naakte piano spelende man gestemd

Reply
Sjoerd 21 maart 2019 - 7:40

Wellicht zijn we toe aan iets echt nieuws en is dit alleen een voorbode ervan. De regerende partijen komen er in ieder geval niet goed vanaf. M.i. is het einde van Rutte in zicht.

Reply
D 21 maart 2019 - 15:44

Mensen laten zich niet leiden door (ingefluisterde) scholieren. Er is een reden dat we pubers niet laten stemmen of autorijden of contracten afsluiten. We achten ze niet volledig in staat de gevolgen van hun acties in te zien (terecht of onterecht?).

Daarbij heeft Forum al langer een groot aantal leden en aanhangers, lang voordat klimaatmaatregelen tot inzet van de verkiezingen zijn gemaakt. Mijn inziens komt die aanhang voor de directe democratie, het betrekken van de beroepspraktijk in de partij/politiek, en de standpunten wat betreft publieke sector, soevereiniteit en immigratie. Stuk voor stuk onderwerpen waar het huidige kabinet de afgelopen twee jaar steken heeft laten vallen. Referenda zijn genegeerd en afgeschaft, belastingen zijn verhoogt terwijl het economisch goed gaat, ziekenhuizen failliet terwijl zorgverzekeraars op miljarden zitten, pensioenen die niet geïndexeerd worden en worden weggeven in Brussel, steeds meer wetten en regelgeving vanuit de EU, migratie-deals die worden gesloten zonder naar de zorgen hierover te luisteren, etc etc.

Het is niet gek dat men zich tegen het establishment keert, als deze te weinig naar de burgers luistert. Daar komt nog bij dat de (coalitie)partijen soms wel heel erg ver van hun eigen standpunten afwijken. Een samenwerking tussen GL en de vvd had enkele jaren(maanden?) geleden voor beide partijen ondenkbaar geweest. Ik zou zeggen, vergeet Baudet even, vergeet de media-mening over FvD en ga op de site van Forum kijken waar ze voor staan en wat ze willen. Er zit verrassend veel tussen dat echt wel hout snijdt en waar sociaal-liberalen zich prima in zouden moeten kunnen vinden. Daarbij ligt de focus veel op referenda, dus bijsturing vanuit de leden en burgers blijft een mogelijkheid bij Forum.

Ik ben geschrokken van de haat en demonisering richting Forum in de media de afgelopen week en vraag me echt waar dat vandaan komt gezien de grotendeels sociaal-liberale agenda van de partij. 10 jaar geleden had het op enkele punten na een prima D66-programma geweest (toen die nog voor referenda, democratische vernieuwing en gekozen bestuurders waren, met aandacht voor het onderwijs en de zorg).

Ik benieuwd hoe ze het gaan doen, maar ze verdienen een kans. En verkloten ze die? Dan werkt #stemzeweg net zo goed de andere kant op.

Reply
rietepietz 21 maart 2019 - 22:23

Hoewel ik niet op de partij gestemd heb, de man bevalt me niet, begrijp ik wél dat mensen willen laten laten zien dat de gevestigde orde véél te weinig rekening houdt met de kiezer.

Reply
Nicole Orriëns 22 maart 2019 - 8:59

Ik vind het ook verontrustend… Ik snap niet hoe juist die partij zo heeft kunnen groeien.

Reply
Nicky 24 maart 2019 - 12:38

Wat ik niet snap…. iedereen die ik spreek, werkelijk iedereen, is ondersteboven van de winst die FvD gehaald heeft. Allemaal verontwaardigd, ongerust enzo. Maar wie heeft er op FvD gestemd dan? Ik ken er niet een, denk ik.

Reply
Dwarsje 25 maart 2019 - 17:01

Nou iedereen heb ik aangemoedigd die ik tegen kwam om op het FVD te stemmen, ook tientallen hebben het gedaan. Hierboven is al geschreven wat zo onder meer de pluspunten zijn (zie onder D), ik ga dat niet herhalen. Als je niet begrijpt waarom het FVD zo’n grote winst heeft gemaakt, kan je net als de meeste journalisten niet goed lezen, heb je niet goed opgelet en begrijp je ook niet hoe je bij de neus wordt genomen door geheel links met als hoofdrolspeler de VVD. Die laatste partij heeft het wel heel bont gemaakt door opeens te willen veranderen in een groene partij vlak voor 20 maart. Laat je je dan in de kaart kijken? Ongelooflijk! D66 heeft de groene koers willen pikken van SP en GL en meneer Jetten zijn persoonlijkheid heeft ook de nodige kritiek opgeleverd. Over Baudet’s uitstraling begrijpen ook veel mensen niets en daarom werd acuut het wapen van de demonisering ingezet. Sterker, linkse lieden gaan zelfs zover, dat (niet tegen hun verlies kunnende) hem de kogel toewensen. Die lieden moesten gelijk opgepakt worden en 10 jaar cel krijgen. Schorem! Naar Baudet zal toch geluisterd moeten worden linksom of rechtsom en dan is het hopelijk afgelopen met dat geknuffel de oeverloze, geldverslindende instroom van gelukzoekers, nietsnutten, IS-ers en ondankbare honden die komen roven en onze dames voor hoer uitmaken. Wat Baudet zegt: Laten ze eerst maar weer is wat komen brengen i.p.v. te luibakken hier om daarna in bijstand of WW te belanden. En dan hebben we het niet over alle woningen die ze gratis krijgen inclusief inrichting. Menig Nederlander die daar voor tekent om ook eens bij de AH boodschappen te kunnen doen en een fatsoenlijke woning te betrekken.

Reply

Plaats een reactie