Home Politiek Geen stemmingmakerij, maar doe woensdag jou stem er bij

Geen stemmingmakerij, maar doe woensdag jou stem er bij

door Emile van Aelst

Woensdag mogen we stemmen voor zowel de Provinciale Staten als voor het Waterschap. Ik kan er heel kort over zijn, maak gebruik van je stemrecht. Niet stemmen is het domste dat er is, daarmee geef je indirect je stem, zonder dat je er bij bent, aan misschien wel een partij waar je het helemaal niet mee eens bent. Het is een kwestie van een paar minuten tijd om even een stembureau binnen te lopen.

Besef dat er miljoenen mensen op de wereld zijn die graag zouden willen stemmen, maar niet mogen omdat een dictator de macht heeft.

Ik snap dat voor veel mensen het Waterschap iets verder van ze af staat, maar ook die club is heel belangrijk. Schoon water, stevige dijken, polderbemaling en ga zo maar door.

Je kan zeggen, vooruit die Provinciale Staten dat snap ik een beetje, maar dat water dat boeit mij niets. Nou ik ken iemand die staat al vanaf dat het bord met de kandidaten is geplaatst te kijken welke kandidaat hij gaat kiezen 🙂

Of je nu links, rechts, midden of partijloos bent, ga hoe dan ook naar de stembus om je stem te laten horen. Ik weet dat er mensen zijn die zeggen, ‘ik kan wel stemmen maar ze luisteren toch niet’. Dan heb je in elk geval het recht om over ze te klagen, want als je niet gestemd hebt mag je ook niet klagen.

Gerelateerde artikelen

10 reacties

די מריו 20 maart 2019 - 7:00

Ik ga er vandaag voor zorgen dat ik de aankomende tijd weer mag klagen 😉

Love As Always
Di mario

Reply
M de Ridder 20 maart 2019 - 7:17

Er missen wat posters op dat bord, is dat toeval?

Reply
M de Ridder 20 maart 2019 - 7:37

En daarmee bedoeli ik dat er bewust is gekozen voor een foto van het bord voor de “waterschapsverkiezingen” en niet dat van de “provinciale statenverkiezingen” voor de duidelijkheid.

Reply
Emile van Aelst 20 maart 2019 - 13:15

Het is inderdaad het bord van de Waterschapsverkiezingen, aan de andere kant van het bord hangen de affiches van de Provinciale Staten

Reply
Sjoerd 20 maart 2019 - 12:48

Ik ga, maar met tegenzin.

Reply
Yova 20 maart 2019 - 12:54

Ik ga niet stemmen. Zeggen niet waarheid. Ieder keer hebben hun anders om te vertellen. Van mij krijg geen stem. Beloofd word niet beloofd wat te zeggen. Zie je alles word duurder. Ik ben tegen.

Reply
Emile van Aelst 20 maart 2019 - 13:17

En juist daarom moet je stemmen, om iemand te kiezen die wel de waarheid spreekt of ze er naderhand op aan te spreken. Als je niet gestemd hebt kan je ze er ook niet op aan spreken.

Reply
Hans 20 maart 2019 - 19:11

Inderdaad, een recht wat je moet nemen. Hans

Reply
rietepietz 20 maart 2019 - 22:19

Ja ik ben braaf geweest niet omdat ik denk dat de gekozen mensen ook echt op die plekken komen maar de laatste paar jaren uitsluitend om te voorkomen dat mijn stem terecht komt waar ik hem écht niet wil hebben. Helaas helpt zelfs dat niet afdoende door de lage kiesdrempel waardoor er toch weer steeds dezelfde klieken het voor het zeggen krijgen. Maar dat is dan niet mijn schuld.

Reply
Nicky 23 maart 2019 - 15:11

Natuurlijk ben ik gegaan! 2x gestemd.

Reply

Plaats een reactie