Home Overig Computer ligt op de intensive care en krijgt nieuw hart,…….uhhhmm nieuwe harde schijf bedoel ik

Computer ligt op de intensive care en krijgt nieuw hart,…….uhhhmm nieuwe harde schijf bedoel ik

door Emile van Aelst

Het is echt even behelpen op een laptop en ik kan niet bij mijn bestanden, vandaar vandaag een ingelaste blog die ik met kunst en vliegwerk in elkaar gezet heb. Ze zeggen wel eens een computer is net een mens met zijn ups,downs en nukken. Vorige week dacht ik nog dat behalve half Nederland ook mijn computer het griepvirus had.

Zelf loop ik niet zo snel naar de dokter, maar voor mijn huisdieren en mijn computer maak ik een uitzondering en sta al snel bij de dokter op de stoep. Probleem was wel dat ik de patiënt ’s avonds nodig had voor blogs en andere artikelen dus mocht hij aan het eind van de dag mee naar huis en de volgende morgen weer terug .

Vrijdagmiddag kreeg ik de computer weer mee naar huis en leek de patiënt volledig hersteld. Zaterdagavond bleek het nog niet goed te zijn en gaf de computer weer om de paar minuten een blauw scherm of klapte er gewoon uit. Als je dan hard aan het werk bent en een paar dingen echt moet afmaken dan heb je een probleem en begint er lichtelijke wrevel te ontstaan en beginnen er slechte gedachtes op te komen:-)

Maandag terug naar de dokter en na nog een paar testen was de conclusie dat de harde schijf waarschijnlijk op sterven na dood was. Mee terug nemen aan het eind van de dag was geen optie en daarom bleef hij achter om een nieuwe schijf te installeren en alles over te zetten van de oude- op de nieuwe schijf. Vandaar dat mijn computer nog even heel zielig op de intensive care bleef liggen.

Eind van de middag hoorde ik dat de schijf waarschijnlijk tijdens het overzetten is overleden en bleef steken op 95%. Het schijnt dat de bestanden nog wel overgezet zijn, maar de programma’s moeten opnieuw geïnstalleerd worden. Dat is dus morgen ondertussen dag 3 dat ik niets kan doen, erg veel vrolijker wordt je daar niet van.

Als het goed is dan mag hij morgen in de loop van de middag naar huis. Ik ben alleen bang dat er dan best nog wel wat hikken in zitten of dingen die ik opnieuw moet installeren 🙁

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Geuzenpartij! 13 maart 2019 - 0:33

Ja, computers zijn rare dingen! Maar goed, met ongeveer 95% heb je hopelijk zo goed als alle fotomateriaal en teksten weer terug. Zelf ben ik overigens al een maand bezig om alles op orde te krijgen i.v.m. de verhuizing van actiefront.nl naar geuzenpartij.nl.

Reply
די מריו 13 maart 2019 - 9:29

Beterschap hoor. Hopelijk kunnen al je bestanden overgezet worden.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 13 maart 2019 - 11:38

Ik weet niet hoe oud de patient is, maar hier zou ik een nieuwe overwegen.

Reply
rietepietz 13 maart 2019 - 18:24

Ik voel enorm met je mee, zou er ook niet vrolijk van worden. Van dit logje wordt ik dan weer w;el vrolijk want als niet Leidenaar m,is ik de Leids info toch minder dan ik jouw humor zou missen. En dan zie ik op je schermen óók nog een oude bekende op foto 1, Lobbes. Of vergis ik me ?

Reply
Nicky 22 maart 2019 - 11:28

Zo irritant! Het moet gewoon werken anders is het een en al ergernis. Hoewel je plaatjes wel heel leuk zijn.
Hoop dat het euvel inmiddels verholpen is.

Reply

Plaats een reactie