Home Leiden LIB Festival 2019 bracht Leven in de Brouwerij

LIB Festival 2019 bracht Leven in de Brouwerij

door Emile van Aelst

Twee dagen lang was de de Leidse Stadsgehoorzaal tijdens het LIB Festival het walhalla voor de bierliefhebbers. Het was dan ook allebei de dagen vrijwel uitverkocht.

Voor elke bezoeker, behalve een big smile, een proefglas met muntjes om direct een biertje te kunnen pakken.

30 Bierbrouwerijen uit binnen- en buitenland waren met hun mooiste bieren afgereisd naar Leiden. Totaal waren er meer dan 125 verschillende bieren op tap.

Goed dat ze de sticker hadden opgeplakt, anders had ik聽 vast vergeten te melden dat komende zomer tijdens de Lakenfeesten de zomervariant van dit festival wordt gehouden.

Zo’n bierfestival is voor bierliefhebbers ongeveer hetzelfde als Monkey Town voor kinderen, je聽 ziet zoveel dat je niet weet waar je moet beginnen 馃檪

Het sfeertje is ook super gezellig met meerdere muzikale optredens, alhoewel de zangeressen zaterdag wel moeite hadden boven het geroezemoes van ongeveer 1.500 bierdrinkers uit te komen.

Ja Carel jij bent niet echt klein, maar deze brouwer is wel een klein maatje groter.

Van bier drinken krijg je trek en dat was geen probleem in de foyer waren meerdere eettenten te vinden.

Keuze genoeg, Indisch, Mexicaans en ook lekkere broodjes beenham.

Je moet natuurlijk wel netjes voor de dag komen en als je geen tijd hebt gehad je baard te trimmen voor je de deur uit ging, geen probleem kon ter plekke worden opgelost.

Medeorganisator Rogier Rustige (m) was helemaal tevreden. De zaterdag was volledig uitverkocht en voor zondag waren er nog maar een paar kaarten beschikbaar. Maar het voornaamste vond hij dat hij alleen maar positieve reacties kreeg op het festival en iedereen genoot.

Boven in de Breezaal waren voornamelijk de Leidse brouwers te vinden zoals onder andere Brouwerij Pronck, die na de verhuizing van vorig jaar het een na het andere nieuwe speciaalbier brouwt.

Mede-oprichter Benjamin Pronckt niet alleen met zijn bier, maar ook met zijn klanten 馃檪

JW Fukkink van Keytown Craft Beers, beter bekend als Leidsch Bier had ook een paar hele mooie bieren meegenomen.

Overbodig om te vertellen dat het ook boven enorm druk was.

Twee dagen lang was het bier, bier en nog eens bier wat de klok sloeg in de bij het LIB Festival.

Maar stel dat je geen bier lust, dan zou je een probleem kunnen hebben, maar er is altijd een oplossing. Op zaterdag 23 en zondag 24 maart is het grote Gin Festival in de Stadsgehoorzaal. De zaterdag is uitverkocht, maar voor de zondag zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

En mocht je nu ook niet van Gin houden, dan ga je toch voor de gezelligheid mee en drinkt alleen de tonic 馃檪 En anders moet je maar gewoon droog staan en genieten van mijn foto’s en filmpjes.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 11 maart 2019 - 7:41

Inderdaad, een waar paradijsje op aarde…

Reply
讚讬 诪专讬讜 11 maart 2019 - 9:23

Gin, dat moet ik maar niet proberen, daar kun je dronken van worden, weet ik zo uit ervaring.

Love As Always
Di Mario

Reply
tagrijn 11 maart 2019 - 13:31

Een paar jaar geleden was er ieder jaar een whiskyfestival in de Pieterskerk. Was vaste gast. Helaas verleden tijd. Maar daardoor kan ik me het sfeertje van dit bierfestival goed indenken,.

Reply
willyfotoblog 11 maart 2019 - 13:42

voor elk wat wils ..in Leiden..

groeten

Reply
rietepietz 11 maart 2019 - 17:16

Je maait nog net het gras voor de voeten weg, ik houd niet van bier dus heb er niets te zoeken, maar is mijn favo drankje Gin, weliswaar in een longdrinkglas met heel veel jus ‘d orange om de smaak van de gin weg te werken;-)

Reply
Nicky 14 maart 2019 - 16:55

Ziet er gezellig uit. Is er ook wijn?

Reply

Plaats een reactie