Home Leiden Plastic Soup vissen in de Nieuwe Rijn om aandacht te vragen voor verkiezingen Hoogheemraadschap Rijnland

Plastic Soup vissen in de Nieuwe Rijn om aandacht te vragen voor verkiezingen Hoogheemraadschap Rijnland

door Emile van Aelst

Op 20 maart kiezen we niet alleen de nieuwe leden voor de Provinciale Staten, maar ook het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Rijnland. De fractie van Water Natuurlijk zet zich al jaren in voor schoon water in Rijnland. De fractie is een onafhankelijke partij die zich alleen inzet voor de kwaliteit van het water in Rijnland. Zij worden gesteund door D66 en Groen Links, maar zijn geen onderdeel van die partijen. Zaterdagmiddag was de bedoeling met kano’s en Supboarders te gaan plastic te gaan vissen in de Nieuwe Rijn. Door de harde wind moesten de boarders helaas afzeggen. Alleen Merijn Tinga, Plastic Soupsurfer en lijstduwer van Water Natuurlijk, ging op zijn Plastic Soupboard de gracht op.

Het was om 12 uur gelukkig wel droog toen de kanoërs en Merijn zich verzamelden om plastic uit de Nieuwe Rijn te gaan vissen.

Het was echt toeval dat vlak voordat ze de gracht opgingen Rogier van der Sande langs fietste. Rogier is Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Rijnland en voorzitter van de Unie van Waterschappen.

Hij juichte dit soort acties toe, er kan niet genoeg reclame gemaakt worden voor de verkiezingen van het Algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Met plezier ging hij even op de foto met de mensen van Water Natuurlijk.

Hierna gingen Merijn Tinga en de kanoërs het water op om plastic uit de Nieuwe Rijn te vissen.

Door de harde wind was het nog een behoorlijke klus om koers te houden. In de korte tijd dat er gevist werd wisten ze toch nog behoorlijk wat plastic afval uit het water te halen. Vanwege de harde regen en onweer moest er vroegtijdig gestopt worden.

Een uurtje later zat ik bij het tweede politiek gevoelige onderwerp van vandaag, het verkiezingsdebat met kandidaten voor de Provinciale Staten Verkiezingen onder leiding van Joost Vullings ( Een vandaag)  en Leendert Beekman (AD), morgen of overmorgen meer daarover.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 10 maart 2019 - 7:34

Ik juich dit soort acties ook toe. Al vind ik de inrichting van het bestuur van die waterschappen helemaal niets.

Reply
די מריו 10 maart 2019 - 10:10

volgende keer een bootje, kan meer rotzooi in verzameld worden en ziet er veiliger uit. Jammer van het weer, zou den meer mensen moeten doen dit.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 10 maart 2019 - 16:43

Nou dit is zeker geen spijkers op laag water zoeken.

Reply
Hans 12 maart 2019 - 18:50

Aan Plastic Soup kan men niet genoeg aandacht schenken. Hans

Reply
Nicky 14 maart 2019 - 13:09

Net op tijd droog, dus! Hartstikke goed gedaan!

Reply

Plaats een reactie