Home Sport Leiden komt in beweging tijdens landelijke Week voor de Gezonde Jeugd 11-15 maart

Leiden komt in beweging tijdens landelijke Week voor de Gezonde Jeugd 11-15 maart

door Emile van Aelst

Vandaag gaf Koning Willem Alexander in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Samen met de jeugd opende hij de week van de Gezonde Jeugd. We hebben het altijd over de gezonde jeugd, maar zo gezond is de Nederlandse jeugd eigenlijk niet meer. Steeds minder jongeren bewegen, vandaar dat de week van de Gezonde Jeugd in het leven is geroepen om de kinderen zoveel mogelijk te laten bewegen. Leiden doet uiteraard ook mee aan deze week en maandag geven de wethouders Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën) en Marleen Damen (Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn)  de aftrap op het Da Vinci College. Er is een heel startprogramma opgesteld, waarover maandagavond een verslag, maar ze nemen ook nog iets mee.

Op alle deelnemende Leidse scholen worden maandag appels uitgedeeld om de week alvast gezond te beginnen. De appels zijn aangeboden door de Sligro die graag aan deze actie meewerkt. De jeugd is de toekomst, dus ook voor het bedrijfsleven is een gezonde jeugd van levensbelang vertelde vestigingsdirecteur Arno de Jong. Voormalig wereldkampioen schaatsen op de 1500 meter Jeroen Straathof kwam vrijdag de flyers brengen die op alle scholen worden uitgedeeld.

Jeroen Straathof is natuurlijk niet alleen schaatser, hij doet ook aan baanwielrennen zowel als piloot op de tandem als individueel op de 4 kilometer achtervolging. Leuk weetje is dat Jeroen de enige Nederlander en misschien wel wereldwijd de enige sporter is die zowel met de zomer- als winterspelen en de paralympics heeft meegedaan. Misschien dus beter even te wisselen van plaats en Jeroen op de fiets laten zitten 🙂

Ook een medewerker van leverancier Smeding kwam even kijken en vond het ook wel iets hebben zo’n bakfiets vol appels.

En nu maar hopen voor de wethouders dat het maandag droog is en niet hard stormt, anders is het zwaar trappen voor ze 🙂

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 9 maart 2019 - 7:44

een appel is lekker en kan altijd. Ik heb hem voor mij al klaar liggen voor als ik zo naar mijn werk ga.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 9 maart 2019 - 14:43

Zo’n bakfiets lijkt me ook nog wel wat… Kun je zelfs de wekelijkse boodschappen mee halen.

Reply
Hans 9 maart 2019 - 18:56

Een goede actie, de jeugd motiveren om te vewbewe.

Reply
rietepietz 9 maart 2019 - 19:03

Tja buitenspelen kan bijna nergens meer dus dan moeten ze wel iets organiseren.

Reply
Villasappho 9 maart 2019 - 19:15

Ik doe het voor de fiets! Leuke actie maar of het nut heeft?!

Reply
Nicky 14 maart 2019 - 11:03

Goede actie. Hoewel ik altijd denk dat het beter is om de ouders aan te spreken. Die beslissen tenslotte hoe vaak hun kind een appel eet of buiten speelt. Zó blij dat die van mij al groot is. Het lijkt me lastig, in deze tijd, met al die mobieltjes en zo. Aan de andere kant… vroeger hadden we die discussies over tv-kijken 😉

Reply

Plaats een reactie