Home Leiden Biljartteam Ladies First speelde een avondje in Leiden

Biljartteam Ladies First speelde een avondje in Leiden

door Emile van Aelst

Vorige week schreef ik een stukje over Joke Martijn die 2e was geworden bij het NK dames driebanden biljarttoernooi. Daarin schreef ik ook dat ze met haar damesteam Ladies First meespeelt in de 4e divisie van de herencompetitie en daar op een eerste plaats staat. Waarom in de heren, simpel omdat er gewoon helaas geen damescompetitie is. Zaterdagavond stapte ik nietsvermoedend haar café de Pomerans binnen en dacht even dat ik in een café voor uitsluitend dames terecht was gekomen.

Biertje Glibbertje vroeg Joke.

Beetje veel dames he in het café, maar dit zijn een aantal van mijn teamgenoten van Ladies First. Opeens besefte ik mij dat hier dus eigenlijk op de nummer 1 na, de hele Nederlandse damestop driebanden kleine tafel aanwezig was.

Eigenlijk is het best wel jammer dat het Nederlandse damesbiljart nog steeds op een laag pitje staat qua aantal spelers. Vroeger was het begrijpelijk, de man ging de kroeg in en de vrouwen bleven thuis voor het huishouden en de kinderen, maar die tijd ligt toch al ver achter ons. Je zou denken dat nu het vrouwenbiljart dan toch ook veel meer in opkomst is. Het is schijnbaar niet zo, maar gezellig was het wel.


Het was duidelijk een kleurrijke club en dan heb ik het niet alleen over de kaas.

Het team sliep in Leiden omdat ze zondag in Den Haag een training kregen van driebandenspecialist Glenn Hofman. Vroeger had je gewoon een keu in een koffertje, nu heb je een halve gereedschapskoffer met meerdere keu’s bij je 🙂

Het is duidelijk met zulke goede speelsters in huis , hadden de heren het om- of nakijken 🙂

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Yova 6 maart 2019 - 8:15

Gezellig in deze kroeg. Dan komen mensen weer bij elkaar om te ontmoeten. Leuke foto’s. Fijne dag.

Reply
Sjoerd 6 maart 2019 - 10:40

Biljarten heb ik vroeger ook op een blauwe maandag gedaan, ook nog in competitie verband. Maar dat is al heel lang geleden. Veel cafés zijn dicht hier of hebben geen biljart meer.

Reply
rietepietz 6 maart 2019 - 19:52

In de tijd dat wij nog een grote zolder hadden mét een biljart had ik wel eens een keu in m’n handen, maar het is nooit echt iets geworden.;-)

Reply
די מריו 6 maart 2019 - 20:26

Dat jij daar binnen mocht komen. Of heeft een of andere dame de foto’s gemaakt.

Love As always
Di Mario

Reply
Cok Martijn 11 maart 2019 - 13:27

Heel trots op m’n schoonzus Joke!
Groet en liefs Cok

Reply
Nicky 12 maart 2019 - 10:56

Stoer, man! Zo’n biljartkoffer! Zou ik ook wel willen. Helaas kan ik totaal niet biljarten 😉

Reply

Plaats een reactie