Home Leiden Leidse Joke Martijn, eigenaresse biljartcafé de Pomerans, 2e bij NK Driebanden Dames

Leidse Joke Martijn, eigenaresse biljartcafé de Pomerans, 2e bij NK Driebanden Dames

door Emile van Aelst

Ze ging er naartoe met het idee, vorig jaar jaar werd ik negende zou mooi zijn als ik dit jaar de kwartfinale haal. Ze kwam terug als 2e van het Nederlands Kampioenschap Driebanden (kleine tafel) voor dames. Maandagavond speelde ze gewoon weer een thuiswedstrijd met haar Pomerans-team in de Leidse competitie.

Ze leerde 40 jaar geleden het biljarten van haar man Fred, al snel ging ze hem in biljartprestaties voorbij. Samen runnen ze al bijna 25 jaar het Leidse biljartcafé de Pomerans.

Terwijl ze een biljartcafé had stopte ze toch destijds met biljarten en stond meer achter de tap dan aan de biljarttafel.

Ze pakte in 2017 voor de gein de draad, of beter gezegd de keu, weer op. Het ging lekkerder dan ze verwacht had en schreef zich in 2018 in voor het NK Driebanden en werd volledig onverwacht 9e. Dat smaakte naar meer en Joke werd een stuk fanatieker en ging meer oefenen en spelen.

Afgelopen weekend kwam de bekroning, ze werd na een aantal spannende voorrondes 2e bij het NK Driebanden kleine tafel voor Dames. In de finale tegen regerend landskampioen Gerrie Geelen redde ze het net niet.

Er zit nog een medaille aan te komen dit jaar. Joke speelt ook in de landelijke biljartcompetitie met haar team Ladies First. Omdat er helaas te weinig vrouwen biljarten is er geen competitie voor vrouwen, daarom speelt ze met haar team mee in de 4e divisie van de mannen competitie. De mannen vinden het op zich leuk, maar dat Ladies First op nummer 1 staat in de competitie vinden niet alle mannen even leuk 🙂

Maandagavond gaf Joke Martijn een interview aan Reanne van Kleef voor het sportprogramma van Sleutelstad FM.

Het werd zo’n leuk gesprek dat ik het hier ook maar even laat horen.

Joke is uitgenodigd om in augustus in New York een toernooi te komen spelen om een plek op de wereld rankinglijst. Probleem is dat je niet zomaar een eigen zaak in de steek kan laten of een weekje sluiten en ook de reis en verblijf zijn niet goedkoop. Het zou het mooiste zijn als ik één of meer sponsors kan vinden, maar ja dat is vandaag de dag niet makkelijk. Wie weet loopt er eerdaags spontaan een sponsor binnen, zijn biertje staat alvast klaar 🙂

Ik hoop dat er een of meerdere Leidse ondernemers/organisaties zijn die Joke willen of kunnen steunen. Het zou toch te gek zijn als de nummer 2 van het NK Driebanden geen kans krijgt zich te plaatsen voor de wereld rankinglijst:-(

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 27 februari 2019 - 11:51

Na dit artikel zullen er toch zeker ondernemers zijn die hier in willen bijstaan…

Reply
Hans 27 februari 2019 - 17:21

Met zo’n talent kom je wel in de belangstelling.
En de eer bij LG op de log. Hans

Reply
rietepietz 27 februari 2019 - 19:41

Het zal best wel in orde komen schat ik zo in.

Reply
די מריו 27 februari 2019 - 20:28

goed bezig, ik hoop dat ze sponsors vind. Misschien zo’n crownding oprichten. Of in Leiden voor elk biertje vijf cent naar deze dame. Dan moet het toch lukken.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 1 maart 2019 - 11:36

Zo! Knap, hoor! Driebanden schijnt moeilijk te zijn (heb ik mij laten vertellen).

Reply

Plaats een reactie