Home Cultuur Stukafest Leiden 2019 de donderdag, met een toetje Kiers & Friends

Stukafest Leiden 2019 de donderdag, met een toetje Kiers & Friends

door Emile van Aelst

Stukafest Leiden is dit jaar niet 1 maar 2 dagen. Tijdens Stukafest veranderden deze dagen 24 studentenkamers in kleine theaters waar muziek, poëzie, cabaret en zelfs dans te zien zijn. Ik wilde persé niet flitsen, maar in de vrij donkere kamers redde mijn toestel en lens het vaak net niet. Dat wordt dan zo’n blog waarvan je blij bent als hij af is en snel verder naar de volgende 🙂  Cabaretier Pieter Youke opende het festival in de Red Carpet Lounge, waar het gezellig druk was.


Pieter vertelde hoe zwaar hij het eigenlijk heeft. Op het moment dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest deed hij dit op de fiets omdat zijn vrouw met de kinderen naar de manege moest.

In het ziekenhuis vond de zuster wel dat hij erg mooie aderen had, maar ja daar versier je ook geen vrouwen mee 🙂

Nadat het bestuur even met elkaar op de foto was gegaan spoedde iedereen zich naar hun kamers om het publiek te ontvangen.

Mijn eerste optreden was op de Breestraat, je kon het pand niet missen.

Ik had vanavond gekozen voor 2 keer cabaret en als afsluiting muziek.

Mooie kamer met zelfs een klein podium. Johan komt uit het Westland en vind zelf ook dat je dat wel kunt horen. Johan verteld dat hij een kwart Pools is, zijn opa was Pools.

De familie kwam destijds uit Polen naar Nederland, eerst een stuk met de auto en toen met de trein, ja er gaan ook treinen vanuit Polen. Johan had op school moeite met kiezen wat hij als vervolgstudie ging doen. Als je een ding kiest, moet je zoveel andere dingen laten vallen. Leuk optreden, maar er mag nog wel iets aan geschaafd worden. Aan de andere kant Johan is nog niet zo lang bezig dus heeft nog een grote en lange toekomst voor zich.

Mijn tweede optreden was op de Zoeterwoudsesingel waar Rogier Kahlmann optrad. Rogier is volgens hem niet alleen een stand-up comedian, hij kan het ook zittend.

Rogier is een taalpurist en dat komt nog al eens vervelend uit. Ik had sex met mijn vrouw en zij riep ‘oh je lul neukt mij lekker’. Op zo’n moment is alle lust verdwenen en legt hij haar uit,’het is niet mijn lul die dat doet, dat doe ik’. Leuk was ook zijn afsluiting met een verhandeling over Me Too schandalen in comedyland.

Mijn laatste optreden was in de Escaperoom in het historische Kruithuisje aan de Jan van Houtkade. De Koolstrae Family Band komt uit Amsterdam waar broer en zussen muziek maken op de woonboor van hun ouders. We hebben nog 2 zusjes, maar die kwamen niet door de auditie heen.

Ze spelen voornamelijk eigen nummers en gebruiken als onderwerp regelmatig hun familie vakanties. Echt genoten van deze muzikale familie. Ze spelen allemaal diverse muziekinstrumenten en zingen ook prachtig close-harmony. Het was denk ik de eerste keer dat het publiek van de Escaperoom geen moeite deed er uit te komen, maar het liefst zo lang mogelijk wilde blijven.

In het korte filmpje hieronder een paar flitsen van alle 3 de optredens met een beetje extra aandacht voor de muziek van Koolstrae Family Band.

Na de 3 Stukafest optredens bedacht ik mij dat ik vlakbij café De Plantage was waar op dat moment Wouter Kiers & Friends optrad. Gezellige luister en meezingmuziek van Wouter met gitarist Jeen Rabs en Harm van Sleen op bas. Regelmatig (zie filmpje) werd er gedanst door de leden van Keytown Swing, een geweldige groep stijldansers met eigen humoristische inbreng.

Ze speelden wat zacht, maar Wouter ( zie weer het filmpje 🙂 ) kwam dat even op camera uitleggen.

Een mooie avond Stukafest met een toetje Kiers, wat wil een mens nog meer.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 8 februari 2019 - 22:50

Jij hebt weer een drukke, maar geweldige avond achter de rug zeg.

Love As always
di Mario

Reply
Sjoerd 9 februari 2019 - 20:27

Zo krijg je de avond wel om… Ik zou allang afgebrand zijn.

Reply
Nicky 10 februari 2019 - 22:42

Wat leuk dat Stukafest! Geniaal bedacht!

Reply

Plaats een reactie