Home Sport Jonne Moleman toegevoegd aan de Leidse Olympische ploeg

Jonne Moleman toegevoegd aan de Leidse Olympische ploeg

door Emile van Aelst

Wat is het heerlijk als iemand oprecht geniet en van oor tot oor ziet glunderen van trots. Gisteren werd zwemster Jonne Moleman geselecteerd voor de Leidse Olympische Ploeg en ze genoot daar zichtbaar van.

Vorige maand werd de Leidse Olympische ploeg voorgesteld, dit zijn Leidse sporters waarvan vrijwel zeker is dat zij in 2020 naar de Olympische Spelen in Tokyo gaan. De sporters worden in aanloop naar Tokyo publicitair gevolgd en krijgen van Topsport Leiden indien zij daar behoefte aan hebben een aantal faciliteiten zoals, een sportpsycholoog, diëtiste, een personal coach en krachttrainingen in een topsportschool. Op deze avond waren een groot deel van de geselecteerde sporters aanwezig.

Dit waren de geselecteerde sporters tot gistermorgen.

Gistermorgen werd zwemster Jonne Moleman op school verrast door de komst van haar trainers, de pers en Topsport coördinator Tjeerd Scheffer.

Tjeerd legde uit wat de Leidse Olympische Ploeg inhoudt en waarom zij daar aan wordt toegevoegd.

Het is niet mis als je ziet wat Jonne al aan titels op haar naam heeft staan. Jonne is in haar categorie de snelste van de wereld op de 1.500 meter en 800 meter vrije slag, 200 en 100 meter rugslag en wisselslag. Ook is de zwemster van LinK Leiden in het bezit van Nederlandse records op 8 afstanden vrije slag, rugslag en wisselslag en is zij regerend Nederlands kampioen op 800 meter vrij, 100 meter rug- en wisselslag. Ze hoorde het allemaal rustig aan en knikte regelmatig instemmend.

Met zo’n lijstje titels is het vrijwel zeker dat ze voor Nederland naar de Paralympische Spelen in 2020 gaat, vandaar dat ze een plek in- en het jack van Team Leiden kreeg, dat ze gelijk vol trots aantrok.

Jonne was duidelijk overdonderd door deze verrassing.

Zelden heb ik iemand zo trots en blij gezien.

In het interview met Reanne van Kleef sprak ze honderduit over de komende wereldkampioenschappen en haar kansen op Tokyo 2020.

Jonne kan ook heerlijk vertellen, zoals het verhaal van de wedstrijd op de club met valide zwemmers. Voor de start hoorde ze een jongen zeggen, ‘oh die is invalide die zwemmen we er zo uit’. Nadat ze met een baanlengte voorsprong had gewonnen, zei ze vriendelijk tegen de jongen ‘niet echt gelukt he dat winnen’ 🙂

Met Jonne Moleman in Team Leiden hebben we er weer een goede medaillekandidaat bij.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 8 februari 2019 - 7:04

Als ze net zo hard kan zwemmen als glimlachen dan komt het wel goed. Wat een prachtige glimlach. Succes hoor.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 8 februari 2019 - 10:38

Heerlijk toch, zeker voor haar als er nog wat medailles aankomen… sowieso een ervaring op zich.

Reply
rietepietz 8 februari 2019 - 18:37

Ja wat je zegt, ze stráált letterlijk!

Reply
Nicky 10 februari 2019 - 22:28

Prachtige foto’s! Veel succes, Jonne!

Reply

Plaats een reactie