Home Leiden Druk bezochte Kick-off Koningsspelen 2019 in Minerva

Druk bezochte Kick-off Koningsspelen 2019 in Minerva

door Emile van Aelst

Over ruim 2 maanden is het alweer zover en doen ruim 1.2 miljoen basisschoolleerlingen mee met de Koningsspelen. Zoals bij veel grote evenementen is het alleen haalbaar als er genoeg vrijwilligers zijn. Naast de juffen, meesters en diverse sportcoaches, werken dit jaar ook studenten van Minerva mee. Daarom was de kick-off van de Leidse Koningsspelen gisteren in de sociëteit van Minerva.

Tegen half 5 liep het vol met onder andere sporters, vrijwilligers, bestuursleden en pers.

Mooi detail op de tafels, rood, wit en blauwe kaarsen, het zijn per slot van rekening Koningsspelen.

Schaatser/wielrenner Jeroen Straathof, de enige sporter ter wereld die uitkwam op de Zomer- en Winterspelen en de Paralympics, druk in gesprek met PVDA raadslid en sporter Marijn Otten.

Sportwethouder Paul Dirkse was uiteraard ook aanwezig en direct al druk in gesprek met mede-organisator Hans Kallenberg.

Philip Ackermans, praeses van Minerva, was blij dat de kick-off bij Minerva was. Hij wees er op dat het tegenwoordig zo belangrijk is dat studenten niet alleen gebruik maken van de stad waar zij studeren, maar vooral ook zich actief voor de stad opstellen. Vandaar dat hij blij is dat na bijvoorbeeld 3 October, Koningsdag, de Raprace, de Leidenaren borrel en de Slag om Leiden, Minerva zich nu ook inzet voor de Koningsspelen.

Wethouder Paul Dirkse is trots dat Leiden een actieve club mensen heeft die de Koningsspelen al voor het 7e jaar organiseren, waarvan 6 jaar op eigen benen.

Bestuurslid John van den Helder is terecht trots dat Leiden met ruim 8.000 deelnemers, de stad is waar de meeste kinderen op hetzelfde moment bewegen en met sport bezig zijn.

Elk jaar hebben de Koningsspelen een landelijk thema, dit jaar is dat water vertelde landelijk bestuurslid Desirée Bekker. Tot eind februari kunnen scholen zich inschrijven voor dit grootste Nederlandse sportevenement.

De Koningsspelen zijn niet alleen een landelijk succes, ook in het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland doen massaal mee.

Na zoveel luisteren begon het tijd voor de borrel en het napraten te worden 🙂

Reanne van Kleef interviewde nog een aantal organisatoren, waaronder Sjoerd Jenninga die nog meer informatie over de locaties en het programma gaf.

Dit jaar zijn de Koningsspelen op 12 april. Dat is een week eerder dan normaal, maar dat komt omdat het een week later Goede Vrijdag is. Op 12 april gaan de Nederlandse basisschoolleerlingen weer massaal sporten en nu maar hopen op mooi weer.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 7 februari 2019 - 6:01

Met zoveel studenten moet dat toch een makkie zijn…

Reply
די מריו 7 februari 2019 - 7:00

12 april… ik zal vast zorgen dat ik geen vrij kan nemen 😉

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 7 februari 2019 - 19:54

Nou daar wordt serieus vooruitgewerkt én alvast op de gezondheid van de Koning gedronken natuurlijk!

Reply
Hans 8 februari 2019 - 21:56

Amersfoort staat nu helemaal op zijn kop, het belooft wat te worden. Hans

ot, Zondag bij mij het volgende logje.
Nog heel hartelijk dank voor de reacties, bemoediging en ondersteuning.

Reply
Nicky 10 februari 2019 - 14:22

Mooi dat er zoveel animo voor is. Ik duim alvast voor mooi weer!

Reply

Plaats een reactie