Home Leiden Wethouder Martine Leewis opende eerste kunstgrasveldje rondom afvalcontainers

Wethouder Martine Leewis opende eerste kunstgrasveldje rondom afvalcontainers

door Emile van Aelst

Donderdagmiddag werd in de Milanenhorst het eerste van 5 kunststofgrasveldjes rondom vuilcontainers in gebruik genomen. Het is zowel buurtbewoners als gemeente een doorn in het oog hoeveel afval er naast de containers wordt gedumpt. De grasveldjes moeten dit voorkomen of ontmoedigen.

Volgens wethouder Martine Leewis is het pure psychologie, door het groen rondom de container is men minder snel geneigd afval naast de container te gooien. In andere steden schijnt het erg preventief te werken.

De kunststofperkjes worden rondom de container geplaatst.

Samen met een aantal kinderen werden de perkjes op hun plek gezet.

Wel even stevig vastzetten natuurlijk anders staan ze binnen 24 uur ergens in een tuin of studentenkamer.

Er zijn ook enkele buurtbewoners die een afvalcontainer ‘geadopteerd’ hebben en regelmatig vuil eromheen weghalen of bewoners aanspreken op hun gedrag als ze er vuil naast dumpen.

Als dank voor hun spontane en vrijwillige inzet had de wethouder een plantje voor ze meegenomen.

Als de proef met de eerste 5 veldjes slaagt, dan worden er meer van dit soort grasveldjes geplaatst. Ik ben benieuwd en ga er zeker een keer op terugkomen 🙂 Zijn er toevallig ergens in het land lezers die ervaring met zo’n veldje hebben?

Gerelateerde artikelen

5 reacties

realjager 1 februari 2019 - 8:57

Nou dat maakt die container een stuk milieu vriendelijker! 🙂 🙂

Reply
די מריו 1 februari 2019 - 9:16

Ik heb het even aan Yaron laten zien, maar hij zegt dat het te klein is om op te voetballen en dat er dingen in de weg staan.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 1 februari 2019 - 9:18

Het is pas de eerste keer dat ik het zie, maar dat mogen ze hier ook gaan toepassen.

Reply
rietepietz 1 februari 2019 - 16:19

Voor mij zijn ze nieuw en ik ben er eerlijk gezegd niet weg van, weer plastic rommel . De mensen opvoeden lijkt me beter.

Reply
Nicky 8 februari 2019 - 12:38

In Amsterdam wordt dat ook gedaan. Of het echt effect heeft, weet ik niet. Het lijkt mij dat alleen idioten zonder fatsoen hun vuil naast de container zetten. En die trekken zich natuurlijk niets aan van zo’n veldje. Overigens ook een schone taak voor de gemeente hierin. Toen we nog in Amsterdam woonden, waren de containers vaak vol. Of de klep zat vast. Ik nam mijn vuilniszak dan mee terug naar huis. Maar dat deed niet iedereen. Maar hoe het ook uitpakt; het ziet er wel fleurig uit!

Reply

Plaats een reactie