Home Leiden Het Rabobank Wensenfonds deelde weer duizenden euro’s uit aan diverse organisaties

Het Rabobank Wensenfonds deelde weer duizenden euro’s uit aan diverse organisaties

door Emile van Aelst

Elk jaar kunnen maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en diverse andere veelal vrijwilligersorganisaties een aanvraag voor financiële steun indienen bij het Rabobank Wensenfonds. De leden van de Rabobank bepalen via hun stem aan wie en hoeveel er wordt geschonken. Tijdens diverse ledenavonden worden de schenkingen bekend gemaakt. Dinsdagavond was in Gebr. de Nobel ‘De Avond Van Leiden’.

In de hal van Gebr.de Nobel werden de gasten ontvangen door medewerkers van de Rabobank Leiden-Katwijk.

De grote zaal van Gebr. de Nobel zat vol met Leidse leden van de Rabobank.

Presentator deze avond was Rabobank accountmanager en trouwambtenaar Robert Schepes.

De 14 jarige Anne Buhre opende de avond, zij vertegenwoordigde afgelopen jaar Nederland op het Junior Songfestival.

Deze avonden zitten qua programma propvol, niet alleen worden de cheques van het wensenfonds uitgedeeld, er zijn ook divers informatieve onderwerpen. Rabobank Leiden-Katwijk directeur Erik Versnel praatte de leden bij over het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar.

Tijd voor de uitreiking van de eerste cheques, deze werden ingeleid door wethouder Fleur Spijker met een interessant verhaal over de duurzaamste kilometer van Leiden.

Fleur is fanatiek hardloopster en zien we dan ook altijd lopen bij de Singelloop en de Leiden Marathon. De laatste jaren zag zij steeds meer deelnemers meelopen met Running Blind.

Zij was dan ook heel blij een cheque te mogen overhandigen aan leden van Running Blind.

De Vrienden van het Singelpark doen bijna elk jaar een aanvraag en ook dit jaar werd hun aanvraag weer beloond. Secretaris Robbert Dijkhuis mocht weer een grote cheque in ontvangst nemen.

Hierna kwam een grote groep met vertegenwoordigers van verschillende stichtingen en verenigingen het podium op om diverse cheques in ontvangst te nemen.

Na het tweede optreden van Anne Buhre vroeg presentator Robert Schepes of zij nog wensen heeft. Het enige dat zij wenst is dat ze lekker mag blijven zingen en optreden in diverse musicals.

Cultuurmakelaar Mirjam Flik gaf een uitleg over het Cultuurfonds Leiden.  Vol enthousiasme had zij het ook over het cultuurplein op de Lammermarkt dat mede door het Cultuurfonds gestalte krijgt.

Het succes van het Cultuurfonds Leiden is ook in andere steden opgevallen en wordt nu in diverse andere steden ook opgezet.

Ze ging na haar verhaal niet met lege handen naar huis, ze kreeg de toezegging de komende 3 jaar elk jaar een cheque van 10.000 euro te ontvangen.

Weer een grote groep op het podium met vertegenwoordigers van diverse organisaties. Het voert te ver om ze allemaal te noemen, maar het liep uiteen van Gebr. de Nobel, hospice Xenia,  theater Ins Blau tot Vrouwenhuis Rosa Manus en van alles daar tussenin.

Kunstenaar Casper Faassen vertelde niet alleen over zijn eigen exposities in binnen en buitenland, maar ook over zijn kunsthuis in de Marktstraat en het cultuurplein op de Lammermarkt.

De laatste grote groep kwam het podium op, dit keer voornamelijk sportverenigingen.

Het is geweldig om te zien hoeveel cheques er uitgedeeld zijn deze avond. Dit was de avond van Leiden, de komende dagen volgen andere gemeentes in de regio zoals bijvoorbeeld Leiderdorp en Katwijk.

En toen kwam het grote dringen, passen en meten. Hoe krijg je alle vertegenwoordigers met hun cheques samen op het podium.

Met een beetje inschikken lukte het om iedereen op het podium te krijgen en dan proberen net op het moment dat de confetti knalt, maar er nog niet voor hangt te fotograferen 🙂

Ik heb nu een aantal jaren deze uitreiking meegemaakt, maar volgens mij nog nooit zoveel gelukkige ontvangers van de cheques op het podium gezien.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waar de Minerva huisband ‘Vier voor halfjazz’ voor de muziek zorgde.

Het is duidelijk dat veel verenigingen en stichtingen niet voor niets een beroep doen op het Rabobank Wensenfonds. Ik heb toch nog even alle Leidse ontvangers van cheques opgezocht en die lijst is indrukwekkend. American Football Club Light, Coöperatie Zon op Leiden U.A, Dierentehuis Stevenshage, Drumfanfare Amigo, Gebr. de Nobel, Gymsport Leiden, JES Rijnland, L.L.V. Leicrosse, Leidse Reddingsbrigade, Scouting Franciscusgroep, St. Historisch Brandweer Materieel Hollands Midden, Speeltuinvereniging Zuiderkwartier, Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp, St. Paardrijden voor Gehandicapten Leiden e.o., Centrummanagement Leiden, St. Leiden-helpt, St. LeidenSportZomer, St. Jeugddorp Leiden, St. Ins Blau, Happy Flower, St. Inloophuis Scarabee, St. Houtzaagmolen De Heesterboom, Present, St. Radius, Stadslab Leiden, Scratch Muziekdagen, Vrouwenopvang Rosa Manus, Vrienden van het Singelpark, Xenia Hospice, ZVL 1886 en Vereniging Waardeiland.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 30 januari 2019 - 7:21

Zo krijg je allemaal blije mensen, en het is ze gegund.

Reply
די מריו 30 januari 2019 - 10:09

Goed dat er voor iedereen wat is.

love As always
Di mario

Reply
rietepietz 30 januari 2019 - 22:19

Wat mij betreft moeten banken zich bezig houden met bankzaken en niet de popiejopie uithangen van het geld van de klanten.

Reply
Nicky 8 februari 2019 - 9:03

Hahaha, die Rietepietz! Ben het wel een beetje met haar eens, hoor. Maar voor de ontvangers van de cheques is het prachtig!

Reply

Plaats een reactie