Home Leiden Leidse Blues & Jazzweek, massaal op stap voor de Kroegentocht

Leidse Blues & Jazzweek, massaal op stap voor de Kroegentocht

door Emile van Aelst

Woensdagavond was de traditionele Kroegentocht van de Leidse Blues & Jazzweek. Normaal probeer ik elk jaar een stuk of 15 kroegen langs te gaan. Dit jaar heb ik het eens over een andere boeg gegooid en heb het beperkt tot 5 kroegen. Voordeel is dat je dan niet als een fotograferende Japanner rond rent, maar zelf ook een beetje van de muziek kan genieten. Daarnaast waren er nog een paar redenen, ik wilde de band in ’t Praethuys niet missen en er werd gladheid voorspeld. En een ding is zeker haast, gladheid en een scooter gaan niet goed samen 🙂 Ik begon in Rockcafé Lazerus.

Hier trad Trash Bluesrockband op, heerlijke onvervalste ouderwetse blues en rock zoals het hoort te klinken.

Goede keuze om niet als een gek heel Leiden door te gaan racen, want voor de deur gleed mijn achterwiel al weg 🙂 Ik moest wel even naar Lemmy’s om de Busquito’s te zien, daar heb ik vorig jaar zo van genoten.

Goede muziek en waanzinnig humoristisch gebracht, waarbij het publiek bijna constant betrokken wordt.  Aanrader voor als je een feestje hebt.

Ik wilde toch nog wel een stukje goede jazz en saxofoon horen, vandaar dat ik ook naar het Stadsbrouwhuis ging.

Lekkere relaxte jazz van de SBH Boogaloo Band met saxofonist Ruud de Vries.

Gladheid viel mee dus toch maar even naar Estaminet Schommelen waar Willem Bohdi optrad.

Op weg naar ’t Praethuys even gekeken bij café de Twee Spieghels, Jantje, Bonte Koe en de Uyl van Hoogland, maar allemaal te vol om even snel binnen te lopen. Gelukkig ben ik niet zo dik en kon ik op mijn zijkant nog net Grandcafé de Burcht in om te kijken naar de Willie Ahsman Original Jazzband.

In het korte filmpje hieronder een paar sfeerbeelden van de Busquito’s, SBH Boogaloo Band, Willem Bohdi en de Willie Ashman Original Jazzband.

Daarna snel door naar Café ’t Praethuys om de laatste jazzweek van het café in zijn huidige vorm te zien 🙂

Nog een belangrijke reden was dat ik al een hele tijd Sugarboy and the Sinners niet meer gezien heb en zin had in een avondje onvervalste rock & roll en stevige blues.

Heerlijk gewoon lekker het hele concert afgekeken en omdat ik niet meer verder hoefde zelf ook lekker een biertje gepakt.

In het filmpje hieronder een paar sfeerbeelden met heel mooie solo’s zowel op gitaar als mondharmonica.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 25 januari 2019 - 23:45

Gelukkig heb je het er heelhuids vanaf gebracht.

Love As always
Di mario

Reply
Jarco Hekman 26 januari 2019 - 0:53

Bedankt Emile…. mooie reportage, foto’s

Reply
Sjoerd 26 januari 2019 - 9:29

Lekker avondje zo te lezen…

Reply
rietepietz 26 januari 2019 - 18:14

Heerlijk avondje, niet álles mijn smaak maar genoeg te vinden dat helemaal top is.

Reply
Nicky 1 februari 2019 - 23:02

Goed aangepakt! Zelf ook genieten is ook belangrijk.

Reply

Plaats een reactie