Home Cultuur Na 2 auditierondes gaan er mooie voorrondes beginnen van het 41e BNNVARA Leids Cabaret Festival

Na 2 auditierondes gaan er mooie voorrondes beginnen van het 41e BNNVARA Leids Cabaret Festival

door Emile van Aelst

Afgelopen 2 zondagen waren de audities voor het 41e BNNVARA Leids Cabaret Festival in Galerie Café de Leidse Lente.

De presentatie tijdens de audities was ook dit jaar weer in handen van Martijn Kardol.

Martijn won in 2016 zowel de jury-als publieksprijs en terecht vind ik nog steeds 🙂

Het was zoals elk jaar weer goed druk in De Leidse Lente. Wat ik na een paar jaren wel heb begrepen is dat het publiek van de finale vaak niet bij de audities is en andersom het publiek van de audities niet bij de finale 🙂

Bij de Leidse Lente kan je zonder te liegen of te overdrijven zeggen dat het van onder tot boven vol zat.

Helaas had ik dit jaar niet de tijd veel van de audities te zien, meestal kan ik daar al aardig bepalen wie er in de uiteindelijke finale gaan komen. Ik had zondag slechts tijd om 3 deelnemers te zien. Wie naar mijn idee in elk geval niet door zal gaan is de Belgische Bram Ryde uit Gent. Op zich zaten er een paar mooie stukjes in zoals over zijn meerderwaardigheidscomplex en als hij op vakantie gaat zichzelf het meest mist. Helaas was hij soms onverstaanbaar en dat lag niet aan de techniek. Hij wist mij niet de volle 20 minuten te boeien en dat geeft voor mij aan dat hij waarschijnlijk niet door zal gaan naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg.

Het zou mij niet verbazen als Tommy Zonneveld uit Rosmalen wel door gaat naar de voorrondes in de Schouwburg. Een prachtig en ondanks de humor, vaak aangrijpend verhaal over zijn niertransplantatie. Eerlijk gezegd heb ik geen idee of het een verzonnen verhaal is of gedeeltelijk autobiografisch. Dat geeft al aan dat hij het heel overtuigend brengt.

Ik denk dat de Nierstichting eens naar het optreden van Tommy moet gaan kijken, wellicht zou hij een rol kunnen spelen bij bijvoorbeeld benefietgala’s of zoiets van de Nierstichting.

In de pauzes drukte aan de bar.

Als derde zag ik Mariska van Houts en was voor mij een goed kanshebber voor de volgende ronde. ’s Avonds hoorde ik echter van iemand die de hele middag geweest was, dat ik het beste gemist had. Dus ik durf geen voorspellingen meer te doen.

Ze verteld en klaagt over opgroeien, schaamte over beginnende tieten, toppunt van de ellende topjes kopen met je moeder terwijl je liever vesten draagt om die stomme tepels weg te werken.

Ze vertelt smakelijk over hamburgers en de saus en vraagt iemand in het publiek wat hij het lekkerst vind aan de hamburger. Kortom ze weet je 20 minuten te boeien en het smaakt naar meer.

Dinsdagochtend wordt bekend wie er door gaan, ik durf bijna op zeker op Mariska te gokken, maar ja na maar 3 kandidaten gezien te hebben is dat natuurlijk wel een erg linke voorspelling.

Voor de voorrondes zijn nog kaarten te koop, voor de halve en hele finale moet je echt snel zijn want die zijn ondertussen of al uitverkocht of bijna uitverkocht. Kijk even op de website onder deze link voor kaarten.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 januari 2019 - 7:04

Eigenlijk jammer dat je er niet meer tijd voor hebt, want het kan maar zo een hele leuke topdag worden.

Love as always
Di mario

Reply
Sjoerd 22 januari 2019 - 9:08

Haha, als je maar zorgt dat je de finale niet mist.

Reply
rietepietz 22 januari 2019 - 19:57

Wat vliegt de tijd, alweer een nieuwe ronde!

Reply
Nicky 31 januari 2019 - 9:36

Leuk om jouw recenties te lezen. Ik ben benieuwd…

Reply

Plaats een reactie