Home Leiden Volgende week staat Leiden bol van muziek tijdens de 39e Leidse Blues & Jazzweek

Volgende week staat Leiden bol van muziek tijdens de 39e Leidse Blues & Jazzweek

door Emile van Aelst

Volgende week barst de Leidse Blues & Jazzweek weer los. De hele week zijn er zowel in talloze café’s, als in enkele restaurants live concerten. Een week lang is Leiden het middelpunt van de blues en jazz.

Het festival heeft in zijn 39 jarig bestaan een aantal ups en downs gehad. en een aantal jaren geleden leek het er zelfs op dat het festival ging verdwijnen. Dankzij Colin van Gestel-Messiaen, blues en jazzliefhebber en uitbater van Jazz & Wijncafé de Twee Spieghels, is het festival weer helemaal terug.

Enkele jaren geleden pakte hij het festival op en speelde het zich voornamelijk af in en rondom zijn eigen café. Alleen tijdens de kroegentocht deden de andere café’s in de wijk mee.

Dit jaar doen er weer meer dan 35 café’s mee aan de grote Kroegentocht op woensdagavond.

Aan het kaartje is duidelijk te zien dat het hele centrum de komende week swingt.

Voor blues en jazz liefhebbers zal de keuze moeilijk worden, er zijn deze week meer dan 80 optredens en daarnaast draaien er in de Red Carpet Lounge ook nog eens de hele week mooie muziekfilms. Er zijn veel hoogtepunten, maar (en vaste lezers weten dat) ik kijk natuurlijk nu alweer uit naar de Tenorbattle volgende week zaterdagmiddag in de Twee Spieghels.

Er zijn 10.000 programmaboekjes gedrukt, de stad hangt vol met affiches en het programma staat op de website, dus niemand kan zeggen ik wist het niet 🙂

Heerlijk zo’n muzikaal weekje in het vooruitzicht.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 19 januari 2019 - 7:25

Gelukkig is het pas maandag, Want zondag is er een afscheidsconcert van de To Mutz Blues Band. En die gaat natuurlijk voor.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 19 januari 2019 - 7:54

Gelukkige hebben wij een Leidse Glibber hier die ons laat meegenieten. Ik heb geen mogelijkheid om daarvoor even naar Leiden te rijden.

Reply
rietepietz 19 januari 2019 - 19:43

Jij gaat weer genieten, ik weet het zeker.

Reply
Nicky 29 januari 2019 - 8:46

Wat mooi dat de jazzweek weer springlevend is in de stad!

Reply

Plaats een reactie