Home Leiden Bestuur Schaatshal Leiden ontvangt Joop Walenkamp Award tijdens CDA nieuwjaarsreceptie

Bestuur Schaatshal Leiden ontvangt Joop Walenkamp Award tijdens CDA nieuwjaarsreceptie

door Emile van Aelst

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie van het CDA werd de Joop Walenkamp Award uitgereikt aan het bestuur van de Schaatshal Leiden. Voor het zover was heette eerst afdelingsvoorzitter Bart van Horck iedereen welkom en proostte op het nieuwe jaar.


Vorig jaar nam Moniek van Sandick na 12 jaar afscheid van de Leidse gemeenteraad. Het was geen definitief afscheid van de politiek, want Moniek staat op een verkiesbare 4e plaats bij de komende Staten Verkiezingen op 20 maart. Met terechte trots liet zij haar campagnefilmpje zien, die een paar uur eerder online gekomen was.

Op de algemene landelijke ledenvergadering van het CDA neemt Rutger Ploum het voorzittersstokje over van de huidige voorzitter Ruth Peetoom.

Rutger had verwacht dat hij campagne zou moeten voeren om landelijk voorzitter te worden. Niet dat hij de enige kandidaat was, maar stak gewoon met kop en schouders boven andere gegadigden uit. Zodoende besloot het bestuur hem als enige kandidaat naar voren te schuiven. Beetje jammer is…….. dat hij de 10.000 campagnefolders voor niets heeft laten drukken 🙂

Fractievoorzitter Joost Bleijie keek heel kort terug op het afgelopen jaar waarin de partij bij de afgelopen verkiezingen wel 600 stemmen meer kreeg, maar toch een zetel moest inleveren. Na de winst en de tegenslag is de partij keihard aan het werk gegaan om stevige en gefundeerde oppositie gaan voeren.

Ook dit jaar werd de Joop Walenkamp Award uitgereikt. De award is vernoemd naar de helaas veel te jong overleden voormalig wethouder Joop Walenkamp. De prijs ging dit jaar naar het bestuur van de Schaatshal Leiden voor hun tomeloze inzet vanaf 2012 om een nieuwe schaatshal in Leiden te krijgen en dan het liefst ook nog een van 333 meter.

De nieuwe schaatshal komt er, alleen helaas geen 33e meter baan. Naar alle waarschijnlijkheid besluit de Leidse Gemeenteraad komende week dat er een schaatshal met een 250 meter baan gebouwd wordt. Het bestuur van de schaatshal bedankte duo raadslid Julius Terpstra (2e van links) voor zijn inzet en steun voor een 333 meter baan.

Totaal onverwacht was ook Tweede Kamerlid Chris van Dam aanwezig. Hij riep iedereen op om naar de algemene landelijke ledenvergadering te komen en wenste Moniek van Sandick succes bij de komende Provinciale Statenverkiezingen.

D66 Wethouder sport Paul Dirkse vindt het ook oprecht jammer dat de 333 meter baan niet door kan gaan, maar was blij dat het bestuur op deze manier gewaardeerd werd.

Nog een stuk of 3 recepties te gaan, een beetje vorst en daarna kunnen we ons opmaken voor het voorjaar 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 18 januari 2019 - 7:00

Gelukkig was je in goed gezelschap zie ik. Wat was ze nou aan het overpeinzen? Zou jammer zijn als die 333 niet doorgaat.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 18 januari 2019 - 16:37

Toch reuze jammer dat het net gaat lukken met die grote schaatshal, gewoon een beetje jammer dat het toch eigenlijk maar half werk is dan.

Reply
Nicky 25 januari 2019 - 22:37

Nee? Echt? Geen 333 meter? Da’s balen! Al die folders ook, trouwens. En van mij mag de lente komen, hoor. Dan doen jullie die recepties maar op een terras.

Reply

Plaats een reactie