Home Leiden Tom Holswilder en Chris de Waard beiden uitgeroepen tot Leidenaar van het Jaar tijdens nieuwjaarsreceptie Business Club Leiden

Tom Holswilder en Chris de Waard beiden uitgeroepen tot Leidenaar van het Jaar tijdens nieuwjaarsreceptie Business Club Leiden

door Emile van Aelst

Dit jaar niet één maar twee Leidenaren van het jaar, maar straks meer daarover. Dinsdagavond was de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden in Belgische Biercafé Olivier.

Vanaf 17.00 uur liep het al snel vol in Olivier.

Allemaal bekende Leidse gezichten zoals bijvoorbeeld Gerard van den Berg, die vorig jaar de Leidenaar van het Jaar werd en zijn vrouw Astrid.

De mannen van Barry Badpak waren ook aanwezig en niet zomaar, nee ook zij waren genomineerd voor de titel.

Nog meer genomineerden Chris de Waard van Sleutelstad en Jos Arts, promotor/lobbyist 333 meter schaatsbaan Leiden.

Yvonne Hijman, o.a. dierenambulance Leiden (l) was ook een van de genomineerden en had een collega meegenomen om de spanning onder controle te houden.

Teuntje van Delft, uitgeefster van huis-aan-huiskrant de Leydenaer ziet het komend jaar vol vertrouwen tegemoet en weet zeker dat dit jaar de groei van haar krant gaat doorzetten.

Kunnen even alle gezichten richting het podium, want nu gaat het belangrijk worden.

Rob van Marwijk, bestuurslid sponsoring, ging bekend maken welke goede doelen er vandaag een bijdrage gingen ontvangen. Als eerste kreeg Frank van Leeuwen een bijdrage in de organisatie van het Festival van het Levenslied, dat dit jaar gehouden gaat worden om te herdenken dat de Zangeres Zonder Naam, de Leidse Mary Beij, dit jaar 100 geworden zou zijn.

Ton Kohlbeck nam een cheque in ontvangst voor schaakclub Philidor, die dit jaar 100 jaar is geworden en een groot schaaktoernooi voor 75+ gaat organiseren.

Verzorgingshuis Topaz Vlietwijk ontving een cheque om een nieuw terras te bouwen.

Direct na de cheques ging voorzitter Chris Verplancke verder met het bekendmaken wie de Leidenaar van het Jaar ging worden. Laat ik eerst even stellen dat het al een hele eer is als je hoe dan ook genomineerd wordt, alhoewel winnen natuurlijk het leukst is. Hans Kallenberg, organisator Koningsspelen eindigde op de 7e plaats.

Jos Arts voorzitter van de Stichting Schaatshal Leiden kwam op de zesde plaats.

Collin van Gestel-Messiaen, organisator van de Leidse Blues en Jazzweek, uitbater Jazz en Wijncafé de Twee Spieghels en zet zich enorm in zoveel mogelijk AED’s in de wijk en openbare gelegenheden te plaatsen.

Yvonne Hijman, had een vogelasiel en rijdt op de Dierenambulance. Zij werd dan geen Leidenaar van het Jaar, toch ging ze niet met lege handen naar huis. Van alle door BCL-leden gekochte kerstpakketten bij de Sligro ging een gedeelte naar de Dierenambulance.

Er was nog een reden voor een feestje voor Yvonne. Precies op het moment dat bekend werd dat zij 4e bij de BCL geworden was, werd op internet bekend dat de lezers van het Leidsch Dagblad haar hadden gekozen als man/vrouw van 2018.

Ze snapten eigenlijk niet waarom ze genomineerd waren, maar vergaten waarschijnlijk dat ze door heel Nederland optreden en overal duidelijk laten weten uit de mooiste stad van Nederland komen. Ze presteren het om bijvoorbeeld een zaal of festivalterrein waar dan ook in Nederland massaal Leiduhhh te laten roepen. Nou dan mag je best als ambassadeur genomineerd worden 🙂 De mannen van Barry Badpak eindigden op een mooie derde plaats.

Tsja en dan blijven er nog 2 over. Chris de Waard van Sleutelstad zorgt al bijna 20 jaar dat Leiden niet verstoken blijft van het Leidse nieuws. In december werd bekend dat het Commissariaat Voor De Media, Sleutelstad heeft aangewezen als officiële radiozender voor Leiden. Tom Holswilder is behalve eigenaar van Koetshuis en Grandcafé de Burcht ook erg maatschappelijk betrokken. Niet alleen als sponsor van vele sportevenementen, maar is afgelopen 2 jaar ook vrijwel alle verzorgingshuizen langs geweest om bewoners en personeel een gezellige middag te bezorgen. Ook in het buitenland steunt hij diverse stichtingen en schooltjes.

Chris Verplancke maakte het spannend door aan te geven dat het erg lang een nek aan nek race was geweest, maar precies bij sluitingstijd van het stemmen, de uitslag duidelijk was. Hij vroeg of Chris de Waard het beeldje wilde aanbieden aan Tom Holswilder.

Hierna vroeg hij of Tom een beeldje aan Chris wilde uitreiken, het bleek dat ze exact evenveel stemmen hadden gekregen. Na overleg met de penningmeester op nieuwjaarsdag werd besloten daarom dit jaar twee Leidenaren van het jaar te benoemen en dus ook twee bronzen beeldjes uit te reiken.

Leuk om de twee trotse en nog steeds verbaasde nieuwe Leidenaren van het Jaar te zien.

Voor Chris was het vreemd en leuk om dan eens samen met Tom door Reanne van Kleef voor je eigen radio station geïnterviewd te worden.

Na de vele felicitaties was er even tijd om met een paar Leidenaars van het Jaar op de foto te gaan. Taekwondo sportschoolhouder Gerard van den Berg (2017) Chris de Waard en Tom Holswilder (2018) en Leidse Glibber Emile van Aelst (2016).

Nog even een foto met uiteraard ook de partners Astrid en Clarita erbij, want ook die hebben natuurlijk bijgedragen aan het goede werk van hun mannen.

Een aantal leuke gesprekken en drankjes later werd het echt tijd om op te stappen en kwam er een eind aan een waanzinnig gezellige Business Club Leiden nieuwjaarsreceptie.

BCL Voorzitter Chris Verplancke kon terugkijken op een mooie avond en was blij deze twee Leidse kanjers toe te kunnen voegen aan het exclusieve lijstje Leidenaren van het Jaar.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 10 januari 2019 - 7:05

toch mooi dat iedereen het kan worden. er wordt niet gekeken naar status maar wat je voor de stad betekent. Dat is goed. en de grootste prijs is pas aan het eind natuurlijk. Het intervieuw. 😉

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 10 januari 2019 - 15:01

Haha, dan had ik het volgens mij half goed…

Reply
rietepietz 10 januari 2019 - 16:55

Mijn felicitaties voor de winnaars.

Reply
Nicky 14 januari 2019 - 13:44

Proficiat allemaal! Maar wát zat er nou in die goodiebags? 😉

Reply

Plaats een reactie