Home Centrum Nieuwjaarsbijeenkomst belangenorganisaties Leiden, Rembrandt komend jaar centraal in Leiden

Nieuwjaarsbijeenkomst belangenorganisaties Leiden, Rembrandt komend jaar centraal in Leiden

door Emile van Aelst

Gisteravond was mijn derde nieuwjaarsreceptie op rij, dit keer van een groot aantal Leidse belangenorganisaties zoals het Centrum Management, Leiden Bio Science Park, Stichting Werk en Onderneming, Cultuurfonds Leiden, PLNT, BV Leiden, Leiden Marketing, Horeca Nederland, Ondernemersfonds Leiden en Leiden Stad van Ontdekkingen.

Zoals bij vrijwel alle Leidse nieuwjaarsborrels was het ook hier weer enorm druk en liep de Stadsgehoorzaal al snel vol.

Bij deze borrel was het niet alleen zien en gezien worden maar vooral ook kennismaken met elkaar of collega’s. Voor Coen Polack (l), de nieuwe redactiechef van het Leidsch Dagblad zijn dit tropendagen, hij leert een hoop nieuwe mensen kennen zoals hier bijvoorbeeld Chris de Waard van Sleutelstad(r).

Het is niet zo dat het zo slecht gaat in Leiden dat we geen nieuwe kleren meer kunnen kopen, nee er liepen een aantal figuranten rond om aandacht te schenken aan het grote thema van dit jaar, de herdenking van de 350-ste sterfdag van Rembrandt van Rijn, de bekendste Leidenaar ooit.

In een korte welkomsttoespraak vertelde Bastiaan de Roo, directeur van PLNT Leiden Centre for innovation and entrepeneurship, dat het komend jaar in het teken van Rembrandt zal staan.

Er gaat echt heel veel gebeuren rondom Rembrandt. Zowel in het verbouwde museum De Lakenhal als bij tal van evenementen zoals op het cultuurplein de Lammermarkt, tijdens de Rembrandtdagen op 13 en 14 juli in de Pieterswijk en in de etalages van de winkeliers in de binnenstad en in The Young Rembrandt Studio aan de Langebrug.

De figuranten mengden zich onder het publiek om uitleg te geven over de vele festiviteiten in dit Rembrandtjaar.

Ze zeggen dat het het oudste beroep ter wereld is en ja ook in Leiden liepen er in de tijd van Rembrandt al hard werkende dames rond.

Het bleef nog lang gezellig in de Leidse Stadsgehoorzaal.

Nog een paar borrels te gaan en we kunnen aftellen naar de kerst, oh nee er komen nog een hele mooie lange voorjaar en zomer tussendoor:-)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 januari 2019 - 6:55

bekendste leidenaar ooit.. Dat betwijfel ik. Van hem heb ik nog nooit een email gehad. Van een andere weet ik zelfs hoe zijn hond en kat heet. Dan moet je toch veel bekender zijn.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 11 januari 2019 - 10:23

Het klinkt gek, maar ik heb nog nooit een schilderij van Rembrandt in het echt gezien.

Reply
rietepietz 11 januari 2019 - 17:18

Je hebt een hondenleven op het moment met al die recepties 😉 Hoe meer van die oude kleding hoe leuker, ik ben er gek door.

Reply
Nicky 14 januari 2019 - 15:32

zo leuk, die klederdracht! en ik ben het met Di Mario eens, hoor! 🙂

Reply

Plaats een reactie