Home Leiden Van Barry Badpak naar Lo van Gorp en Karel Boehlee is van leuk naar mooi.

Van Barry Badpak naar Lo van Gorp en Karel Boehlee is van leuk naar mooi.

door Emile van Aelst

Het leuke van allerlei evenementen, feesten, sport of openingen te volgen is dat je vaak in korte tijd in totaal verschillende situaties terecht komt. Zo was ik zaterdag en zondag bij twee totaal verschillende soorten muziek en van allebei genoot ik. Je moet het alleen wel allebei in het juiste hokje plaatsen. Zaterdagavond trad Barry Badpak in de pauze tussen twee waterpolowedstrijden in  zwembad de Zijl op.

De Stichting Top Waterpolo Leiden organiseerde een internationaal toernooi om de dames van ZVL 1886 voor te bereiden op de Europacup wedstrijden.

Een weekend lang topwaterpolo met teams uit Spanje, Hongarije en Frankrijk. De uiteindelijke winst ging zondag in een zinderende finale naar het team van Club Natacio Saint Andreu uit Spanje. Ik was er zaterdagavond even en zag al snel dat het niveau hoog lag.

Eerlijk gezegd kwam ik niet zozeer voor het waterpolo, maar voor het pauzeoptreden van Barry Badpak.

Al snel zat de stemming er goed in en wisten ze het waterpolopubliek mee te krijgen.

Ik dacht zal ik nu eindelijk Barry Badpak eens zien zwemmen, zo te zien stonden ze er keurig klaar voor.

Maar nee, het bleef bij een gezellige show met een aantal van hun hits.


Ik miste het nummer ‘De Grasmaaier’, dan had je kans gehad dat het publiek in zijn enthousiasme spontaan het water in liep, maar nee het mocht niet zo zijn 🙂

Het optreden was kort want er moesten nog een paar wedstrijden worden afgewerkt, maar wel even de tijd om te poseren met de dames van ZVL 1886.

Natuurlijk ook een bedankje voor de crew die dit weekend organiseerde. Mede dankzij hun vrijwillige inzet bleef er nog een leuk bedrag over dat aan het eind van het toernooi geschonken werd aan Xenia Hospice.

In de fotoslideshow en het filmpje nog wat sfeerbeelden.

Zondagmiddag was ik bij het andere uiterste als je het over muziek hebt.

In Grandcafé de Burcht was het eerste concert van Jazz on Sunday dit jaar met zanger/saxofonist Lo van Gorp, pianist Karel Boehlee, bassist Robin Koerts en drummer Andy Pormes.

Een mooiere start van het jaar bij Jazz on Sunday kon je bijna niet wensen, hier stonden wel een paar grootheden bij elkaar op het podium.

Jazz on Sunday voorzitter Trudy Kwik was blij dat het weer zo druk was en gaat met volle vertrouwen het 43e jaar van Jazz on Sunday tegemoet.

Proost op een gezond en muzikaal 2019 en het 43e jaar van Jazz on Sunday.

Gastoptredens zijn altijd leuk en vaak verrassend. Zondagmiddag zong Lizzy Ossevoort een paar nummers mee.

Lizzy vertrekt deze week weer naar Amerika waar zij aan The Manhattan School of Music in New York studeert.

Lo van Gorp is niet alleen bekend als jazzzanger en lid van onder andere het achtergrondkoor van Marco Borsato, ook is hij een geweldig saxofonist. Zonder een paar nummers op zijn sax kwam hij natuurlijk niet weg.

Het was een mooi concert dat zowel door de band als het publiek swingend afgesloten werd.

In de fotoslideshow en het filmpje een korte impressie van het optreden. Het is een beetje jammer dat door de grote drukte het geroezemoes van het publiek op het filmpje wat storend overkomt. Probleem is, het is een grote zaal waar een gedeelte van het publiek niet alleen voor de muziek, maar ook om elkaar te ontmoeten komt. Omdat de ruimte hoog is hoor je het gepraat helaas goed, maar je kan niet verlangen dat iedereen stil is, dus tsja 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 8 januari 2019 - 7:10

Het was weer een mooie muzikale avond zo. Ik kan me wel voorstellen dat je genoten hebt.

love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 8 januari 2019 - 17:57

Zwaktebod, je had Barry toch wel even een klein duwtje kunnen geven in het voorbijgaan;-)

Reply
Nicky 11 januari 2019 - 21:39

Haha! Die Rietepietz! Wel een gevarieerd weekendje zo.

Reply

Plaats een reactie