Home Leiden Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden, was eerste in reeks grote nieuwjaarsrecepties

Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden, was eerste in reeks grote nieuwjaarsrecepties

door Emile van Aelst

De kop is er af, gisteravond was de eerste van een hele reeks nieuwjaarsrecepties de komende tijd. In een volle Pieterskerk hield de gemeente Leiden haar nieuwjaarsreceptie.

De Staten-Generaal, een Leidse jazz- en popband bestaande uit semi- en professionele musici, mocht ook dit jaar voor de muziek zorgen.Er waren lekkere happen ook trouwens 🙂

Er werden weer heel wat handjes en knuffels gegeven want de meeste mensen kwamen elkaar vanavond voor het eerst tegen dit jaar.

Chef de kabinet, Michael Juffermans wenste iedereen een goed 2019 en kondigde de eerste spreker aan.

Stadsdichter Marianne van Velzen had naar aanleiding van de Stadsgesprekken een speciaal gedicht geschreven. Het is mooi om te zien dat bij elke gelegenheid  Marianne weer met een apart en of nieuw gedicht komt.

In het filmpje hieronder het gedicht van Marianne en daarna het Leids Volkslied, ‘Leiden stad van mijn hart’.

Burgemeester Henri Lenferink straalde duidelijk trots uit over zijn stad. Dit jaar geen incidenten tijdens oud en nieuw, helaas wel een paar ernstige vuurwerkongelukken. De gemeenteraad heeft het streven stap voor stap Leiden vuurwerk vrij te maken en dit soort ongelukken geven aan waarom de raad dat wil.

Leiden heeft momenteel 125.000 inwoners en is hiermee weer in grootte de derde stad van Zuid-Holland. De stad bruist en steeds meer toeristen weten de stad te vinden.

Het geluid was dit jaar op een lichte galm na goed en dus kon iedereen de toespraak goed volgen.

Over te weinig vrouwen in het Leidse college kan niemand klagen, met 4 vrouwelijke en 1 mannelijke wethouder en een vrouwelijke gemeentesecretaris.

Henry Lenferink proostte op een mooi en gezond 2019.Huidig Stadsdichter Mariannne van Velzen kreeg complimenten van Jaap Montagne, destijds de eerste Stadsdichter.

Uiteraard was ook de politiek goed vertegenwoordigd en je vraagt je af wat het komend jaar voor VVD-er Frederik Zevenbergen en CDA-er Moniek van Sandijk gaan brengen. Beiden staan op een verkiesbare plaats bij de Provinciale Statenverkiezingen komend jaar.

Nog meer politiek D66 en de PVDA gezellig aan de borrel en Susannah Herman (D66) vroeg mij wanneer wij als Jury071 ( clubje die het raadslid van het jaar kiest) nu eens een onderwerp kiezen waarop zij ook kans namaakt om raadslid van het jaar te worden 🙂 Maar wie zegt dat ze geen kans maakt, ik zwijg als het graf.

Zou VVD-er Tom Leest hier bij IJsbrand Terpstra en Lieuwe van Slooten, verslaggevers van Sleutelstad, proberen uit te vissen of zij iets weten over het Raadslid van het Jaar. Dikke pech, want ook zij weten van niets 🙂

D66 tweede kamerlid Paul van Meenen was deze week een van de weinige kamerleden die ondanks het reces gewoon maandag aan het werk ging in Den Haag en daarna nog even naar de receptie in Leiden kwam.

Ja en als je er dan toch bent en in gesprek met Annette Los van museum Boerhaave, dan kan je net zo goed even een dansje maken 🙂

Het was weer gezellig en terwijl ik dit tik zit ik naar de klok te loeren, zometeen naar de nieuwjaarsborrel van de Business Club Leiden waar de Leidenaar van het jaar bekend gemaakt wordt. In het filmpje hieronder nog wat sfeerbeelden van de nieuwjaarsborrel van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 januari 2019 - 10:10

Ik heb eigenlijk vanavond ook een nieuwjaarsreceptie, maar ondanks de belofte dat ik ook nog een extra krijg vanwege het werk wat ik daar doe ga ik mooi niet. Al hoewel, als ik zie hoeveel mooie vrouwen er bij jou lopen, misschien vanavond ook wel bij.. nee ik doe het toch maar niet 😉

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 9 januari 2019 - 10:37

Ik heb de eerste ook alweer achter de rug. Het brengt weinig nieuws…

Reply
realjager 9 januari 2019 - 14:06

Serieus mooi geworden hier hoor! Nog de beste wensen!
Gezellig zo’n receptie maar bij mij komt er geen burgemeester op bezoek 😉

Reply
rietepietz 9 januari 2019 - 20:49

Voor nieuwjaarswensen vind ik het echt al te laat hoor, maar ik herinner me van vorig jaar dat het in Leiden nog wel even doorgaat.

Reply
Nicky 11 januari 2019 - 22:01

Nou, dat ziet er uit als een geslaagde receptie om mee te beginnen.

Reply

Plaats een reactie