Home Leiden Spannend weekend voor genomineerden Leidenaar van het Jaar, wie krijgt een jonge Rembrandt

Spannend weekend voor genomineerden Leidenaar van het Jaar, wie krijgt een jonge Rembrandt

door Emile van Aelst

Sinds 2013 kiezen de leden van de Business Club Leiden, de Leidenaar van het Jaar. Sinds vorig jaar mag iedereen in Leiden, dus ook niet leden iemand nomineren. De BCL maakt hier een shortlist van en daaruit hebben de afgelopen maand uitsluitend de leden mogen kiezen. De winnaar gaat met behalve de eer, ook met een bronzen beeld van de jonge Rembrandt naar huis, gemaakt door beeldhouwer Jeroen Spijker. In 2017 werd ik volkomen verrast toen ik als Leidenaar van het Jaar gekozen werd en ben daar nog steeds trots op.

Komende dinsdag wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden bekend gemaakt wie als 7e in het rijtje Leidenaar van het Jaar plaats gaat nemen. De eerste keer in 2013 ging de prijs naar Jochem Myjer.

In 2014 naar Armin van Buuren, maar die kon helaas zijn prijs niet op komen halen wegens optreden in het buitenland. In 2015 werd burgemeester Henri Lenferink gekozen.

In 2016 waren er onder andere 2 wethouders genomineerd, VVD wethouder Paul Laudy en D66 wethouder Robert Strijk. De eer ging naar Robert Strijk.

In 2017 was ik genomineerd, maar dacht tegen grootheden als onder andere toen destijds minister Melanie Schultz van Haegen geen kans te maken. Ik stond dan ook echt heel raar te kijken toen ik Leidenaar van het Jaar bleek te zijn.

Beeldhouwer Jeroen Spijker genoot van mijn enthousiasme, want ik had al eerder aangegeven het een waanzinnig mooi beeldje te vinden.

Vorig jaar werd Taekwondoleraar en sportschoolhouder Gerard van der Berg Leidenaar van het Jaar.

Hij bedankte in zijn toespraak de in mei 2017 overleden Aad van der Luit die hem altijd gesteund en gestimuleerd heeft.

De shortlist van genomineerden dit jaar is in willekeurige volgorde: Alexander Mouret & Michaël Roumen (Leids Filmfestival initiators), Chris de Waard (oprichter/journalist Sleutelstad nieuwssite en radiopionier), Jos Arts (promotor/lobbyist 333 meter schaatsbaan), Colin van Gestel Messiaen (eigenaar Jazzcafe de twee Spieghels/ Jazzweek organisator), Barry Badpak (Leidse succesvolle feestband), Yvonne Hijman (o.a. dierenambulance Leiden), Hans Kallenberg (organisator Koningsspelen) en Tom Holswilder (maatschappelijk betrokken horecaondernemer/sponsor vele goede doelen). Ik vind het spannend en heb geen idee wie dit jaar de zevende in het eervolle rijtje gaat worden.

Dinsdagavond weten we meer en voor de genomineerden is het nog even een paar dagen in spanning zitten 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 6 januari 2019 - 15:19

wie het ook wordt.. ze mogen allemaal trots zijn, want als je genomineerd bent, dan heb je het al goed gedaan.

love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 6 januari 2019 - 15:27

Ik heb ook geen idee wie dat zou worden, maar ik gok op de laatste.

Reply
rietepietz 6 januari 2019 - 19:10

Als niet Leidenaar ken ik de meeste zelfs niet van naam.

Reply
Nicky 11 januari 2019 - 13:41

Het is inderdaad wel een mooi beeldje. En wat een eer lijkt me dat!

Reply

Plaats een reactie