Home Privé Het was gewoon een rot jaar, daarom geen jaaroverzicht, maar een Haar overzicht

Het was gewoon een rot jaar, daarom geen jaaroverzicht, maar een Haar overzicht

door Emile van Aelst

Het was natuurlijk voor mij gewoon een rotjaar, waar ik niet met heel veel plezier op terugkijk. Het in juni toch nog vrij plotseling overlijden van Hillies, mijn vrouw en vooral maatje, haalde een dikke streep door onze toekomstplannen. Gelukkig heb ik mede door alle lieve mensen om mij heen en de vele steunbetuigingen vrij snel de draad weer opgepakt en ik denk dat ik er aardig doorheen gekomen ben. Hill zei op het laatst, ik sluit mijn ogen en weet nergens meer van, maar jij moet verder en doe dat dan ook. Nou dat was de opdracht en ik heb mij daar keurig aan gehouden en voel mij naar omstandigheden best en weet dat er ondanks het gemis nog genoeg leuks in de toekomst overblijft.

Normaal plaats ik hier elk jaar op de laatste dag van het jaar een jaaroverzicht met een grote fotoslideshow van veel leuke Leidse momenten en evenementen.  Ik heb er lang over nagedacht, maar ik vind het een beetje ongepast omdat dit jaar ook te doen. Voor mij is het meeste en belangrijkste terugkijken natuurlijk op het overlijden van Hill na 32 jaar samen zijn. Vandaar dat ik dit jaar mijn jaaroverzicht aan Hill opdraag en er een Haaroverzicht van maak.

Op verzoek van Hill heeft de uitvaart in juni in stilte plaatsgevonden met familie en slechts een paar vrienden die voor haar een rode draad in haar leven vormden. Ik heb toen 3 fotoslideshows gemaakt met muziek die zij had uitgekozen, Pink Floyd, Queen en Gary Moore. De laatste jaren ging Hill bijna nooit meer mee, de jaren daarvoor was ze overal bij en zodoende kwamen er heel wat feesten, etentjes en leuke evenementen in de fotoslideshows voorbij.

Ook weer zo’n twijfelgeval, zal ik de fotoslideshow nu wel of niet hier zetten, maar het is mijn blog en wie niet wil kijken die kijkt niet. Aan de andere kant zitten er ook wel leuke foto’s van een heleboel Leidenaren tussen, waarvan er helaas ook al een aantal niet meer onder ons zijn. Ik heb de 3 filmpjes aan elkaar geplakt en wie wil kijken die kijkt. Voor mij is het een afsluiting van een rot jaar en nu vol goede moed op naar 2019. Proost voor zowel de mensen hier, als alle Leidenaren  boven op de wolk. Ennuhh als je dan toch kijkt, zou ik de muziek lekker hard zetten 🙂

Gerelateerde artikelen

23 reacties

Ger 31 december 2018 - 5:03

Sterkte Emile en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Reply
Marjo Omtzigt 31 december 2018 - 5:45

Mooi “haaroverzicht” Emile! Veel kracht en liefde voor 2019 ❣️
Kees en Mar

Reply
די מריו 31 december 2018 - 9:10

Emile, je hebt het goed gedaan. Een mooi Haaroverzicht. Ik ben hier wel blij mee om dit te mogen zien.
goede jaarwisseling

Love As always
Di Mario

Reply
Jacqueline 31 december 2018 - 9:56

Prachtig Emile! Wat een mooi mens was het toch. Ik wens je een gezellig en vooral gezond 2019.
Dikke kus. 💋
Jacq.

Reply
Eric 31 december 2018 - 10:10

Prima toch zo? Je blikt terug op je eigen manier. Ik denk dat iedereen snapt dat je het zo hebt aangepakt. Veel sterkte!! En vol goede moed naar 2019!

Reply
Gerard van den Berg 31 december 2018 - 12:35

Sterkte vriend,
Je doet het zoals je lieve meisje het zou willen❤️❤️

Reply
Sjoerd 31 december 2018 - 13:20

Een mooi eerbetoon aan Hillies. Het zal niet meevallen en wijn wensen je alle sterkte toe in het nieuwe jaar.

Reply
Hans 31 december 2018 - 13:28

Een waar eerbetoon aan je vrouw Hill, ze zal trots op je zijn.
De fotoslideshow met muziek is liefdevol.
Wens je een voorspoedig 2019. Hans

Reply
Wilbert van der Post 31 december 2018 - 13:54

Wat een mooi eerbetoon Emile! Koester de herinneringen want iemand is pas dood als hij/zij vergeten is. Ik wens jou een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2019. En dat wij allen nog maar heel erg lang van jouw mooie reportages mogen genieten!

Reply
Anouk van der Vooren 31 december 2018 - 14:56

Wat een mooi eerbetoon! Ik hoop dat je een hele fijne, warme jaarwisseling hebt met veel lieve mensen om je heen en een mooi 2019!

Reply
Geuzenpartij! 31 december 2018 - 16:48

Ondanks het verdriet wil ik je toch heel graag het allerbeste wensen voor 2019. Het is een prachtig in memoriam geworden voor Hill.

Reply
Hilde 31 december 2018 - 17:40

Emile.. ik voel met je mee! En je weet waarom. Xxxx liefs!

Reply
Johan Volkers 31 december 2018 - 18:28

Goed gedaan , Emile!
Volg altijd je hart en doe wat jou goeddunkt.
Een gelukkig, gezond & goed 2019!

Reply
Marja 31 december 2018 - 20:32

Mooi eerbetoon Emile, wat in je hart zit is altijd bij je. Toch een goede jaarwisseling en een gezond 2019.

Reply
Bram 31 december 2018 - 21:18

Geweldig mooi dit. Heel mooie herinneringen. Hou ze vast. Hoop dat 2019 een beter jaar voor je af worden.

Reply
Adrie 31 december 2018 - 21:19

Mooi gedaan Emile. Ik wens je een heel goed 2019. Hoop je dan te zien met onze oude buurtjes, je goede positieve plan. Liefs Adrie Voorbij

Reply
Gera 31 december 2018 - 22:11

Het is simpelweg Jouw blog en jij zet erop wat jij wilt.
Wie dat niks vindt, pech!
Het is voor jou belangrijk en ja, wat is dit kl*te.

Ik wens jou een heel goed 2019 en ja, wat heb jij dit goed gedaan xxx

Reply
Nico rijsbergen 1 januari 2019 - 2:08

Mooi geschreven vriend en hopelijk een mooi en gezond 2019 voor jou en je familie !

Reply
Frank 1 januari 2019 - 3:00

Dank voor het persoonlijke haaroverzicht. Ik wens je een mooi 2019.

Reply
rietepietz 1 januari 2019 - 21:33

Ik bewonder je om hoe je de draad oppakte na Hill’s overlijden, ze kan dat wel gewild hebben maar het zal echt niet altijd makkelijk geweest zijn. Ik herinner me dat ze er later op de dag bij was tijdens de ezeltjesbrug meeting.
Een prachtig Haaroverzicht en de mooiste foto’s vind ik die waar jullie samen op staan, met de mooiste op 9.07, daar straalt ze ze je toe. Ik wens je een zinvol jaar met heel veel warme steun om je heen.

Reply
Nicky 2 januari 2019 - 23:30

Ze had gelijk, Emile. Jij moet verder. Maar toch, wat een opgave. Ik vind het ontzettend knap zoals je dat doet. Wat zullen jullie haar vreselijk missen. The wind beneath your wings. Op een of andere manier moet ik daar altijd aan denken als ik aan Hillies denk. Mooi eerbetoon dit. Liefs van ons. x

Reply
Ruud Koet 4 januari 2019 - 4:31

Respect Emile.., sterkte man… Ze zal als een stralende ster aan de hemel met een glimlach op je neerkijken en supertrots op je zijn……

Reply
Kakel 5 januari 2019 - 15:50

Lieve Emiel, je laat hier je ♥ spreken en dat klopt altijd. Wat een mooi eerbetoon: aan je overleden kanjer: een Haaroverzicht. Ik heb veel respect voor je op de manier waarop je de draad opgepakt hebt en houdt. Het is moeilijk maar je gaat “gewoon” door. Je hebt ook zo weinig andere keus…Je lieve vrouw heeft het je “opgedragen” met de beste bedoelingen en jij slaat je er toch maar als een kanjer doorheen.
Ik wens je van alles alleen maar het beste, Emiel. En heel veel sterkte!
Lieve groet,
Kakel.

Reply

Plaats een reactie