Home Cultuur Oudejaarsborrel en vooruitblik bij Openlucht Theater De Leidse Hout

Oudejaarsborrel en vooruitblik bij Openlucht Theater De Leidse Hout

door Emile van Aelst

Het jaar begint nu echt op zijn eind te lopen en overal zijn er oudejaarsborrels. In de Old School werd gisteren de oudejaarsborrel van Openlucht Theater De Leidse Hout gehouden. Medewerkers, theatermakers en sponsors keken onder genot van hapjes en drankjes terug op het afgelopen jaar.

De lekkere achtergrondmuziek werd verzorgd door Peter Braas en Greet Meesters.

Heerlijk even stangen. Het geluid bij de voorstellingen wordt verzorgd door Bert en Willy Straathof van BSG Media. Je ziet programmeur Werner Hendriks bedenkelijk kijken als Bert Straathof tussen 2 slokken door vrolijk zegt, tja Werner alles wordt duurder volgend jaar 🙂

Voorzitter Jan van Zwieten keek heel kort terug op het afgelopen jaar en keek ook alvast vooruit naar het komend jaar.

Het wordt een heel druk jaar met mooie programma’s waaronder, een licht klassiek programma, een korendag, vertelkunst, theatercollege door Menno Schilthuizen, showcase Bonaventura met Handsome Harry and the Humming Birds, openlucht bioscoop, arabische dag met zang, dans en eten, theatervoorstelling Goeie Mie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eerdaags staat het hele programma op de site van het Openlucht Theater.

Waar ik persoonlijk al naar uit kijk is de grote openingsavond op zaterdagavond 11 mei met een eerbetoon aan de Leidse Mary Beij, de Zangers zonder Naam, die komend jaar 100 geworden zou zijn. Er komen hoogtepunten uit het Festival van het Levenslied, een optreden van Harmina de Jonge, de beste Zangeres zonder Naam vertolkster in Nederland, een draaiorgel en een tentoonstelling van jurken van de zangeres. Speciaal voor het 100e geboortejaar van de Zangeres zonder Naam is er een speciaal biertje gebrouwen met de toepasselijke naam Bittere Tranen. Het biertje wordt uiteraard deze avond ook geschonken.

Met een hapje en en drankje werd er nog gezellig doorgepraat over het oude en nieuwe programma.

Nog even een paar maandjes de winter overbruggen en dan kunnen we weer genieten in het Openlucht Theater in De Leidse Hout.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 29 december 2018 - 19:14

Ik kan me eigenlijk niet eens voorstellen dat Mary zo oud zou zijn…

Reply
rietepietz 29 december 2018 - 19:16

Nodig mij maar niet uit voor dat feestje van de zangeres zonder , daar kijk ik zeker niét naar uit;-)

Reply
די מריו 29 december 2018 - 20:44

Muziek, kletsen en een biertje, jouw avond kan niet meer stuk.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 2 januari 2019 - 22:08

Goh. Ik wist niet dat de Zangeres zonder Naam uit Leiden kwam. Dat biertje heeft inderdaad wel een mooie naam.

Reply

Plaats een reactie