Home Centrum De Vliegershop knalt nog één keer het oude jaar uit en stopt dan na 20 jaar met vuurwerkverkoop

De Vliegershop knalt nog één keer het oude jaar uit en stopt dan na 20 jaar met vuurwerkverkoop

door Emile van Aelst

De Vliegershop aan de Turfmarkt verkoopt dit jaar voor de laatste keer vuurwerk. Op zich totaal geen reden om een blog over te schrijven, maar het ligt net even anders. Het voordeel van groter groeien en ouder worden is dat je een aantal vrienden en kennissen langer kent en daardoor hun leven ook met hun ups en downs meemaakt. Ergens in de 90er jaren leerde ik Jans en Dagobert kennen. We zaten elk weekend aan de bar van de Spons (nu café Re-Spons) en Dagobert kwam elk weekend wel weer met een nieuw speeltje dat hij verkocht in zijn winkeltje in de Haarlemmerstraat, een echt pijpenlaatje maar vol met leuke hebbedingetjes en vliegers. Hij maakte ons elk weekend weer gek aan de bar met zijn speeltjes en die gingen wij dan de week daarop weer kopen. Het zal mij niet verbazen als wij hebben bijgedragen dat de Vliegershop haar vleugels (vliegers) uitsloeg en ging verhuizen naar een stuk groter pand aan de Turfmarkt 🙂

In het grotere pand konden Jans en Dagobert behalve de vliegers en de hebbedingetjes zich ook richten op de modelbouw.

Ondertussen is de winkel een begrip in de randstad op het gebied van vliegers, modelbouw en gelukkig nog steeds spelletjes.

Komende dagen heeft Dagobert eigenlijk een jubileum en afscheid in één. Het is het 20e jaar dat hij vuurwerk verkoopt en tegelijk ook het laatste jaar. Voor het vuurwerk heeft hij destijds 2 speciale vuurwerkbunkers laten bouwen in zijn winkel. Bij hoge uitzondering mocht ik van de week vast even een kijkje nemen.

Menig vuurwerk fanaat wordt gek van foto’s als dit 🙂

Hier liggen een aardige partij fonteinen, sterren,  lichtkogels en knallen opgeslagen.

Ze zeggen wel eens elk mens keert terug naar zijn roots en de belangrijkste roots van de Vliegershop liggen eigenlijk op de Haarlemmerstraat.

En ja hoor, de Vliegershop gaat terug naar de Haarlemmerstraat, op nummer 192 gaan ze zonder vuurwerk te verkopen gewoon het hele jaar door knallen.

Jans en Dagobert bij voorbaat vast gefeliciteerd met de nieuwe winkel, maar nu nog even knallen om het oude jaar uit te knallen.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 27 december 2018 - 21:17

Die vlieger gaat wel op, die gaan knallend uit nieuwe jaar in.
En dan na blue monday verhuizen. Hans

Reply
Sjoerd 27 december 2018 - 21:23

Voor hun te hopen dat straks de bunkers leeg zijn…

Reply
די מריו 27 december 2018 - 22:11

Beter ook, want dat vuurwerk heb je toch niets aan. Modelbouw is wel gaaf om te zien. De haarlemmerstraat, daar ben ik doorheen gelopen. Dan moet ik het kunnen vinden. Denk alleen niet dat Dinnetje er mee naar binnen wilt.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjaak 27 december 2018 - 23:21

Eindelijk weer eens een winkel op de Haarlemmerstraat welke geen broodjes of kleding verkoopt maar leuke “Doe Dingetjes”

Reply
rietepietz 28 december 2018 - 18:29

Ik wil zelfs geen schatting maken van voor hoeveel geld daar klaar ligt om afgeknald te worden! Zóndegeld en nog slecht voor het milieu ook. Ik snap de lol wel maar met heel véél minder kun je ook het oude jaar uit luiden.

Reply
Nicky 31 december 2018 - 11:06

Wat een heerlijke rondsnuffelwinkel lijkt me dat!

Reply

Plaats een reactie