Home Leiden Henriëtte van Baalen ‘Machtigste van Leiden 2018’

Henriëtte van Baalen ‘Machtigste van Leiden 2018’

door Emile van Aelst

Dinsdagavond maakte het blad Into Business haar lijst met 50 meest machtigste Leidenaren bekend. Een lijst met veel gedreven en hardwerkende Leidenaren. Het was het elfde jaar dat het blad met deze lijst kwam en na zoveel jaren voor het eerst een vrouw op de eerste plaats.

Als er iemand is die ik deze eerst plaats gun dan is het wel Henriëtte. In het dagelijks leven is ze advocaat en partner bij De Clercq Advocaten Notarissen. Daarnaast vervult ze tal van maatschappelijke functies zoals, voorzitter van MVO-platform SPARK, bestuurslid juridische zaken bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en lid van de raad van toezicht van Naturalis. Daarnaast was zij tot voor kort jarenlang eerst Commissielid en daarna voorzitter van de Optocht Commissie van de 3 October Vereeniging.

Ik vind ondanks de oprecht goede bedoelingen (en sta daar niet alleen in) de term ‘Machtigste’ niet goed gekozen. Misschien beter iets van meest invloedrijke, meest maatschappelijk betrokken of zoiets dergelijks klinkt sympathieker. Nou ja wie weet dat de uitgever ooit zal beslissen de naam aan te passen, ik blijf het gewoon elk jaar zeggen 🙂

Ik kwam binnen en liep direct Peter Labrujère tegen het lijf. Peter was in 2008 de eerste winnaar van deze titel.

De bekendmaking was in de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht tijdens het kerstborrel/diner van BVLeiden. Alle leden hadden een bijdrage geleverd om ouderen in Leiden en de regio een gezellige middag te bezorgen. Om nog iets extra’s op te halen waren er een loterij en een veiling. Veilingmeester Lorenzo van Beek wist heel wat geld los te praten.

In afwachting van de bekendmaking loop je je toch af te vragen of en waar sommige mensen in de lijst staan. Trudy Kwik (l) zag ik later op een mooie 21e plaats staan.

De Top 10 werd dit jaar zingend bekend gemaakt, een kerstkoortje zong een tekst over de hoogste 10 in de lijst.

Uiteraard veel pers aanwezig bij de bekendmaking, zoals onder andere Sleutelstad de zender voor Leiden en Unity de zender voor de omliggende dorpen/gemeentes.

De spanning steeg en uiteindelijk werd bekend wie de nummer 1 dit jaar is.

Henriëtte was verrast toen ze hoorde dat zij nummer 1 en daarmee ook de eerste vrouw die deze titel krijgt was geworden.

Zij ontving de prijs uit handen van directeur Rabobank Leiden- Katwijk, Erik Versnel, de winnaar van vorig jaar.

Hierna werd het blad uitgedeeld en keek iedereen direct waar hij of zij of vrienden, werkgevers of familieleden stonden dit jaar.

Sta jij er eigenlijk in Josette. Nee joh, ik kom niet verder dan de achterkant.

Haar werkgever Frans Schohaus van Hotel Leiden werkt tegenwoordig iets meer in de luwte, maar is nog altijd te vinden op een mooie 27e plaats. Hij was blij met zijn plek, maar belangrijker vond hij dat Henriëtte op nummer 1 stond.

Ik mis eigenlijk iemand in de top 50 en dat is Tom Holswilder. Samen met zijn vrouw Clarita en hun trouwe team medewerkers runt hij niet alleen Koetshuis- en Grandcafé de Burcht, maar is hij ook sponsor van vele sportclubs en evenementen en heeft het afgelopen anderhalf jaar vrijwel alle bejaardenhuizen in Leiden en omgeving een leuke middag bezorgd.

Het is weer een mooie lijst geworden met veel terechte vermeldingen, alleen ik blijf het zeggen…………….toch eens over de naam denken 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 21 december 2018 - 7:04

Mooi al die winnaars, want eigenlijk zijn ze het allemaal, maar inderdaad de naam is een beetje verkeerd.

Love as always
di mario

Reply
Marlou 21 december 2018 - 11:16

Dag Glib!

¡ɹɐɐɾʍnǝıu ƃıʞʞnןǝƃ

Groetjes van Marlou

Reply
Sjoerd 21 december 2018 - 12:17

De ondernemendste vrouw van Leiden…

Reply
rietepietz 21 december 2018 - 17:13

Alleen al voor dat prachtige boeket bloemen zou je die titel willen winnen. Wauw wat mooi!

Reply
Nicky 29 december 2018 - 10:57

Wat een bezig bijtje, die dame! Mooi dat ze gewonnen heeft.

Reply

Plaats een reactie