Home 3 October/Leids Ontzet 3 Octobertrui voor Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest

3 Octobertrui voor Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest

door Emile van Aelst

Dinsdagavond tijdens de Oudejaarsreceptie in Oegstgeest heb ik burgemeester Emile Jaensch een echte originele, door Joke van der Poel gemaakte, 3 Octobertrui overhandigd.

De reden waarom hij deze trui kreeg kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Ruim 2 jaar geleden leerde ik burgemeester Emile Jaensch kennen tijdens het Haring & Corenwyn Gala in de Leidse Pieterskerk. Bianca Engelberts stelde ons aan elkaar voor en het feit dat we dezelfde voornaam hebben, is natuurlijk voor zo’n nieuwe burgemeester een pré 🙂 We raakten in gesprek en het bleek dat hij een weblog bijhield over zijn werk als burgemeester van Oegstgeest. Sindsdien lees ik regelmatig zijn blogs en geniet van zijn betrokkenheid bij Oegstgeest en de regio.

Emile Jaensch is in zijn functie als burgemeester de laatste jaren ook aanwezig bij het Minikoraal waar duizenden leerlingen uit Leiden en omgeving ons 3 Octoberfeest openen met voornamelijk oud Hollandsche liederen.

Na het Minikoraal schreef hij op zijn blog, hoe hij genoten had dat ook scholen uit Oegstgeest voluit La La La Leiden met Jochem Myjer meezongen. Wat hem ook opviel was dat Jochem Myjer rood witte schoenen aan had met daarop de Leidse Sleutels, maar volgens Emile spande burgemeester Henri Lenferink de ‘kokosmakroon’ met zijn gebreide 3 Octobertrui.

Emile Jaensch volgt als privépersoon meer onderdelen van 3 October en probeert zich dan ook qua kleding aan te passen.

Tja dan zie ik toch leuke dingen voor me zoals Emile en Henri samen in hun 3 Octobertruien bij het Minikoraal. Ik vroeg aan Joke van de Poel, zij breidt deze truien, of ze het leuk vond er eentje voor Emile te breien. En……nog belangrijker of hij hem ook verdiende, op beide vragen zei ze volmondig ja en ging aan de slag. Na mijn korte toespraakje en op het moment dat Joke binnen kwam lopen begreep Emile precies wat hij ging krijgen.

Direct trok hij de trui aan.

Voor de vorm vertelde ik, je moet hem natuurlijk wel met het Minikoraal dragen, Emile keek mij aan en zei; natuurlijk en misschien nog wel vaker ook 🙂

Joke heeft op de voorkant een aantal onderdelen van 3 October geborduurd.  Op de achterkant staat Oegstgeest, alhoewel bijvoorbeeld Jan Wolkers toch ook wel erg veel Leids in zich had.

Joke gaf naderhand nog even uitleg waarom ze de onderwerpen  had gekozen.

Ton Kohlbeck, een rasleidenaar met een dubbelfunctie, hij is namelijk ook ereburger van Oegstgeest, vond het ook geweldig.

Over ereburger gesproken, deze avond werd ook net voordat wij met de trui kwamen bekend gemaakt wie de nieuwe ereburger van Oegstgeest is geworden.

Mark Cremers nam in het voorjaar afscheid als voorzitter van het Platvorm voor Ondernemers Oegstgeest. Hij speelde een belangrijke rol bij de realisering van bedrijventerrein de Boeg, het opzetten van Dorpsmarketing Oegstgeest en zijn inzet bij regionale samenwerking van ondernemers. Als dank voor al zijn werkzaamheden werd hij benoemd tot Ereburger van Oegstgeest.

In de fotoslideshow nog een paar foto’s van de Oudejaarsbijeenkomst van de gemeente Oegstgeest,………………..met daaronder natuurlijk een 3 Octoberlied dat duidelijk laat blijken van wie 3 October is 🙂

Gerelateerde artikelen

7 reacties

rietepietz 19 december 2018 - 21:38

Heel bijzonder hoor die truien, zo knap gemaakt!

Reply
די מריו 19 december 2018 - 22:01

Dat is pas een mooie traditie… 3 octoberfeesten.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 19 december 2018 - 22:08

Haha, wat moet ik daar op zeggen, mooi geregeld Emile…

Reply
Hans 19 december 2018 - 22:35

Prachtig Emile, kan ook niet anders dan als je de zelfde voornaam hebt.
Je doet je stad weer eer aan, je bent een geweldige Glibber. Hans

Reply
Marlou 20 december 2018 - 7:54

Hoi Emile,

wat een mooi gebreide trui…
En alle belangrijke dingen staan er op.
Ik zag zelfs Jan Wolkers er oop staan!

Groet van Marlou

.

Reply
paul de clercq 20 december 2018 - 16:44

EMILE WAT EEN HEEL LEUKE PRESENTATIE ;MIJN BIJZONDERE COMPLIMENETN ;HEEL KNAP GEDAAN WAT EEN HEEL LEUKE TRUI STAAT JE GOED
GRAAG PRETTIGE DAGEN TOEGEWENST EN TOT ZIENS IN HET NIEUWE JAAR OF EERDER
HARTELIJKE GROET VAN PAUL DE CLERCQ

Reply
Nicky 29 december 2018 - 10:51

Het staat ‘m goed!

Reply

Plaats een reactie