Home Leiden Sleutelstad en stichting Lorelei proosten op omroep licentie

Sleutelstad en stichting Lorelei proosten op omroep licentie

door Emile van Aelst

Anderhalve week geleden werd bekend dat het Commissariaat Voor De Media was teruggekomen op haar eerdere voorstel om Unity aan te wijzen als zender voor Leiden, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest. Iedereen die het verhaal een beetje gevolgd heeft snapt dat dit natuurlijk een belachelijk voorstel was en terecht dat het CVDM op haar eigen voorstel teruggekomen is. Vandaag hadden de Stichting Lorelei (Lokale Omroep Regio Leiden) en Sleutelstad de eerste vergadering na de uitslag en dat was reden om een fles open trekken en te proosten op de beslissing van het CVDM.

De regio, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest, vallen de komende jaren onder Unity. Sleutelstad wordt de radio en tv zender voor Leiden.

Voor het zover was had het CVDM een jaar nodig om met het voorstel te komen alles aan Unity toe te wijzen. In een hoorzitting konden de omroepen of de stichtingen commentaar op dat plan te geven. Zowel de gemeente Leiden als Lorelei/Sleutelstad begrepen niets van het voorstel en brachten dit dan ook in de hoorzitting duidelijk naar voren.

Na 5 weken kwam het CMVD terug op haar voorstel. Echt tevreden zijn we natuurlijk niet, want we hadden het liefst alle gemeentes willen bedienen. Aan de andere kant hebben we nu iets meer tijd om de omroep in Leiden nog beter uit te bouwen dan we al zijn. We gaan daarbij uiteraard het regiobelang niet uit het oog te verliezen en hopen dan ook over enkele jaren zonder noemenswaardige discussie ook de regio toegewezen te krijgen. Hoe dan ook vanmiddag was het aan het begin van de vergadering toch reden voor een bescheiden feestje.

De komende weken worden erg druk want de licentie is per ommegaande in gegaan. Dit houdt in dat je van commerciële omroep moet omschakelen naar publieke omroep. Naast contractuele zaken en bijgestelde begrotingen, moeten we ook wachten op een nieuwe frequentie en een tv kanaal. De vrijwilligers van Sleutelstad staan in elk geval te popelen, niet om te beginnen, maar om verder te gaan waar we al zo lang mee bezig zijn. Goede en actuele radio en websites maken, alleen nu als publieke omroep.

Na de vergadering was het snel over tot de orde van de dag, want er moeten wel een website en radioprogramma’s de lucht in.

Dat we allemaal een beetje blij zijn is logisch toch, we hebben er als medewerkers en bestuur jaren voor gewerkt.

Zodra de nieuwe frequentie en de tv zender bekend zijn gaan we dat groots en feestelijk naar buiten brengen.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 18 december 2018 - 6:24

Dat is best een feestje waard.

Reply
די מריו 18 december 2018 - 7:05

Gefeliciteerd hoor. En begin nu maar eerst in Leiden en groei dan maar mooi uit tot de rest van Nederland. Ehhhh, ik bedoel omgeving Leiden natuurlijk. 😉 Eens kijken of ik het tegen die tijd ook hier kan ontvangen.

Love As Always
Di mario

Reply
Marlou 18 december 2018 - 11:07

Hoi Emile,

wat ben jij toch een “razende reporter”.
Ze mogen in Leiden wel in hun handjes knijpen met jou!

Groetjes van Marlou

.

Reply
tagrijn 18 december 2018 - 15:04

Toch vind ik het heel sneu voor Unity. Ze hebben jarenlang met veel enthousiasme erg goede en leuke programma’s over Leiden en de regio gemaakt op Unity tv. Voor ik definitief oordeel eerst maar eens zien wat TV Sleutelstad ervan bakt,

Reply
Hans 18 december 2018 - 17:08

Het kan alleen maar goed gaan als Lucky er bij is. Hans

Reply
rietepietz 18 december 2018 - 21:03

Omdat ik de beide zenders niet ken kan ik natuurlijk ook geen oordeel hebben maar wel feliciteren , bij deze.

Reply
Nicky 24 december 2018 - 8:52

Ik ken beide zenders ook niet, maar van mij ook gefeliciteerd!

Reply

Plaats een reactie