Home Leiden Gebr.de Nobel vrijwilligersorganisatie en Nico Rijsbergen vrijwilliger van het jaar 2018

Gebr.de Nobel vrijwilligersorganisatie en Nico Rijsbergen vrijwilliger van het jaar 2018

door Emile van Aelst

Donderdagavond werden in de Burgerzaal van het Stadhuis de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Na afloop poseerden de winnaar en de genomineerden samen met het bestuur en juryleden voor de fotografen. Helaas waren Gebr. de Nobel en de Stichting Werfpop al weg wegens andere verplichtingen.

Voor de pauze werden de genomineerden voor de organisatieprijs bekend gemaakt. (Ik zat op dat moment nog bij de presentatie van Leven Magazine waarover in de loop van de week meer.) De keuze was tussen Fietsmaatjes Leiden- Leiderdorp, Stichting Werfpop en Gebr. de Nobel. De prijs ging naar Gebr. de Nobel. Ik wam nog net op tijd binnen om Ruud Visser van Gebr. de Nobel te feliciteren.

Dat kan ook nog iets enthousiaster Ruud, ……kijk dit is beter 🙂

In de hal was tijdens de pauze al een gezonde spanning bij de vrienden, collega’s en familieleden van de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs.

Altijd spannend of jou favoriet gaat winnen en hoe er over hem of haar gesproken wordt.

De eerste genomineerde bij de vrijwilligers was Anneke Jesse. Zij is een van de drijvende krachten achter de historische begraafplaats Groenesteeg.

Zoals elk jaar was er ook nu weer voor iedereen een lied gemaakt.

Iedereen zon uiteraard het refrein uit volle borst mee.

Akke Timmermans, heeft een lange lijst van vrijwilligerstaken die zij doet en heeft gedaan voornamelijk in het vrouwen werk zoals bij onder andere de soroptimisten.

Greetje Pardon de Bes is ook zo’n allesdoener. Ze is en was actief bij het Ronald McDonaldhuis, Zonnebloem, Mantelzorger, Schooltuinen, Hospice Issoria en nog veel meer.

Nico Rijsbergen komen we ook vrijwel overal in Leiden tegen om maar eens wat te noemen, De Leiden Marathon, Vlietloop, Sinterklaashuis, Intocht, de Singelloop,  daarnaast maakt hij nog voor veel organisaties en leuke Leidenaren mooie Leidse Sleutels van een soort loodlegering.

Omdat hij vrijwel nooit thuis is gingen de bloemen, als goedmakertje, naar zijn vrouw Jannie.

En toen was er een klein probleempje. Wethouder Marleen Damen zou de winnaar bekend maken en de prijs uitreiken, alleen zat zij boven in de raadsvergadering net midden in een belangrijk onderwerp. Wachten was geen optie, daarom maakte bestuurslid Thijs Hemmes bekend dat Nico Rijsbergen de Vrijwilliger van het jaar is geworden.

Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk zijn alle genomineerden winnaars. Het zijn stuk voor stuk mensen die zich met hart en ziel voor hun medemens en de stad inzetten.

Na de bekendmaking is er niet alleen de borrel, maar worden er ook foto’s gemaakt van de genomineerden met hun achterban en of familie. We beginnen met de genomineerden.

Het bestuur en de juryleden van de Vrijwilligersprijs.

Sleutelstad had de hele avond gefilmd en nam naderhand diverse interviews af.

Anneke Jesse met medewerkers van begraafplaats Groenesteeg.

Akke Timmermans met een gedeelte van haar achterban.

Winnaar Nico Rijsbergen met collega’s van Leiden Marathon, de Glibbertreel en het Huis van Sinterklaas.

Wethouder Marleen Damen had zich gelukkig toch nog even los kunnen rukken uit het raadsdebat.

De familie Pardon was op volle sterkte uitgerukt om moeder, schoonmoeder en oma Greetje moreel te ondersteunen deze avond.

Marleen Damen feliciteerde ook de andere genomineerden, zoals Greetje Pardon.

Rosa feliciteert haar zuster Jannie met de prijs van haar man.

Nog meer felicitaties maar nu van VVD raadslid Frederik Zevenbergen, die als voorzitter van de Leidse Gemeenteraad, Lorelei (lokale en regionale omroep Leiden) bestuurslid Tijs Hemmes en mij feliciteerde dat Sleutelstad vanaf nu officieel de radio en tv zender voor Leiden is geworden. (meer hierover eerdaags)

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerbeelden van de prijsuitreiking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Ruud Koet 8 december 2018 - 3:13

Wat leuk, Jannie en Nico Gefeliciteerd met deze behaalde “titel” …. wat leuk voor Nico…, terecht verdiend… De andere genomineerden trouwens ook hoor, maar er kan er maar helaas 1 de winnaar zijn 😉
Groetjes van mij !

Reply
די מריו 8 december 2018 - 7:12

Niet alleen alle vrijwilligers zijn winnaars, maar ook iedereen die ze maar helpen, want met zulke kanjers weet je zeker dat het leven een stuk aangenamers wordt.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 8 december 2018 - 11:33

Het is gewoon super dat er mensen zijn die dat zomaar doen voor anderen…

Reply
Yova 8 december 2018 - 14:19

Dit hebben vrijwilligers hard verdiend. Verdient om pluim. Heel leuke foto’s geworden. Het was feestje waard geweest. Leuke filmpje.

Reply
rietepietz 9 december 2018 - 18:24

Net wat je zegt, het zijn allemaal winnaars, en misschien nog wel héél veel niet genomineerde vrijwilligers ook!

Reply
Nicky 10 december 2018 - 15:03

Helemaal mee eens! Heel bijzonder dat ze zich belangeloos inzetten!

Reply

Plaats een reactie